Как се краде телевизия

Лъжи, инсинуации, клевети заливат с помия тв7, за да може Николай Бареков да вземе медията без пари!

- Чичо, защо са толкова разширени зениците ти?

-Защото съм се запътил към върха на света, чичовото...

Бареков пред камерите и микрофонитеИ на децата е ясно, че след 25 май така нареченият евродепутат Николай Бареков си пожела да има своя телевизия, тъй като остана без спонсорството на Цветан Василев. Така щеше да си има и още пари, и трибуна по всяко време в предстоящите предсрочни избори за парламент. А според новоизлюпения политик телевизията трябва да върви с послушен екип, който да му робува на излиянията.

Ех, Бареков, робството и крепостничеството на журналисти отдавна не е актуално!

Бившият водеш започна да се променя не с дни, а с часове след изборите за европарламент на 25 май. В приказките му кореспондираха литературни инвенции с чалга привкус и внезапни промени в настроението и позицията:

С днешна дата, живея трети живот. Възкръснах един път след bTV, възкръснах след Костинброд, сега възкръснах за трети път, след тези избори. Вчера се обадих на майка си и й казах: "Майко, аз отивам на заколение. Почерпи съседите. Дай им по бутилка вино. Аз отивам на изборите с бялата риза", заяви Бареков на пресконференцията в следизборната нощ.

Бареков в bTVДа е чувал някой да убиват Бареков след излизането му от bTV? Да сме чели в новините след разкритията в Костинброд журналистът да е бил на границата на смъртта, или след евровота да е бил в клинична смърт и съживен по чудо?

Аз поне не си спомням, да не говорим за приятелите и колегите ми – те също нямат такива спомени за евентуално Бареково преминаване в отвъдното. Затова пък поне десетина души от тв7 споделиха как след скандала в печатницата в Костинброд, пловдивчанинът е подкарал чисто нов джип, който послушно го чакал пред телевизията.

И ако това е смърт – здраве му кажи!

В края на юни мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев даде интервю за Би Ти Ви от Виена, в което обяснява отношенията си с Делян Пеевски, защо е настъпил разривът с него и дали "България без цензура" е негов политически проект дословно така:

Ето част от интервюто:

Вие ли създадохте Бареков?

- Трудно е да се каже, че аз съм го създал. Разбира се, той използва платформата на тв7.

Политическият му проект беше ли финансиран от вас?

- Политическият проект не беше финансиран. Финансирано беше риалити шоуто, с което той на практика стартира.

Компания "Ноу фрейм медия България" АД, която стоеше зад партията на Николай Бареков "България без цензура", е поискала телевизията тв7 да бъде обявена в несъстоятелност. Това стана ясно от подадена в Софийския градски съд молба от името на дружеството във вторник, съобщи capital.bg. Като ответник по делото бе посочена тв7.

Още през миналата година "Ноу фрейм медия България" АД придоби правата на продуцентската компания на Емил Кошлуков "Ноу фрейм медия" АД, която правеше повечето външни продукции на тв7 и в други телевизии.

Бареков в тв7"Ноу фрейм медия България" АД бе създадена през юли миналата година, като основен акционер е Емил Кошлуков. През август 2013 той прехвърля своя дял, който е 90 на сто от дружеството на един от членовете на борда на директорите Антон Гугов, а от април тази година едноличен собственик на капитала е Николай Бареков.

"Ноу фрейм медия България" все още стои зад голяма част от външните продукции на телевизията сочат документи.

Драмата от ставащото около "Ноу фрейм медия България" е, че Цветан Василев оттегли финансовата си подкрепа от Николай Бареков, писа "Капитал". Изданието припомни, че банкерът наскоро в интервю призна, че е финансирал "риалити шоуто на Бареков", което се казваше "България без цензура", както е името на партията на бившия телевизионен водещ. Продуцент на предаването беше "Ноу фрейм медия".

Бареков вече се оплака, че тв7 го цензурира и предупреди, че телевизията е взела страната на Цветан Василев в конфликта с Делян Пеевски и това ще я погуби. Той се закани, че хора от партията му повече няма да участват в нейни предавания.

А чия страна взе Бареков, забравил, че салтоморталето може да е опасно?

Отричане - повече от свети Петър...

Бареков се отрече няколко пъти от Цветан Василев, като тук цитирам най-живописното. В интервю пред bTV банкерът каза: "Разбира се, той (Бареков - б.р.) използва платформата на ТВ7. Финансирано беше риалити шоуто, с което той на практика стартира". На въпрос дали е съпричастен с политическия проект на Бареков Василев отговори: "Като начало, да, в някаква степен".

Пред БНТ Бареков отговори в типичния чалга стил: „Чудя се на Цветан Василев и на Делян Пеевски, на маймунджилъците, до които стигнаха. Двамата преминаха предела и станаха за посмешище. Историята със заплахите за убийство е долнопробна. Само ги моля да не посягат на тв7. Двамата не са били собственици на телевизията. Василев изопачава истината или е полудял, той убива тв7 като твърди, че й е собственик. Аз взимах решенията, той от телевизията разбра, че влизам в политиката“ обясни Николай Бареков.

Бареков храни електората с кебапчетаТози, който помоли да не се посяга на телевизията сам посегна на нея и предприе всекидневно оплюване на бившите си колеги, интриги на верните нему хора как по-зрелищно да напуснат?!

В последно време не минава и ден без клеветническа публикация в агенцията на Делян Пеевски ПИК по отношение на тв7, като клеветите и нападките съвпаднаха със случващото се с Корпоративна търговска банка.

Пред близката до Делян Пеевски агенция ПИК Бареков направи едно откровение:

„тв7 е разпадната. Изпълнителната директорка Десислава Тошева е освободила почти всички журналисти. Пари няма. Сега пристъпвам към действия, за да защитя интересите и имуществото на фирмата ми. Потвърждавам, че "Ноу фрейм" през последните 2 години е работила без печалба за тв7".

Фактът, че новоизлюпеният евродепутат Николай Бареков води битката с медията и действа заедно със самия Пеевски или неговата благословия не направи впечатление на никого.

тв7 е в тотална катастрофа!

  • Телевизията ще падне от цифров ефир, а НУРТС на Цветан Василев е пред фалит!
  • Ще бъде ли построен стадиона на "Ботев" (Пд)?

С тези заглавия Бареков и ПИК не спират да внушават, че телевизията е фалирала, дължи милиони на фирма на Бареков/?!?/.

"Това, което се случва в ТВ7 е огромна болка за мен. Пред очите ми се разпада телевизията, която създадох буквално с двете си ръце!” лъже евродепутатът, убеден, че никой не е наясно с действителното състояние на медията.

Евродепутатът БарековКой ще седне да опровергава така наречения евродепутат с фактите, че тв7 не е създадена от Бареков, а от Любо Павлов, Диляна Грозданова и то с много пари, за да не се отличава в националния ефир от другите телевизии?

Няма кой в тези смутни дни.

С „две ръце” не се създава телевизия, а с пари, добри професионалисти, актуални публицистични предавания, не манипулирани новини и добри филми, но никой не опонира на Бареков и всички медии гледат в очакване какво ще се случи.

Истината е, че в национален ефир няма друга телевизия, която да е толкова свободна в изказването на мнения, позиции и коментари.

Искам да помоля сегашният мениджмънт да си подаде оставката и да напусне, защото заради тях телевизията бе напусната от стотици служители от всички отдели, включително от отдел "Финанси" и "Човешки ресурски" – зове Бареков и думите му остават единствени в публичното пространство от услужливи медии.

Няма стотици напуснали, а налице са опити зрелищно да се напуска телевизията от няколко души, които веднага се запътиха към ПИК, за да впечатлят зрителската аудитория с лъжи, клевети и цитиране на високи хонорари от останалите в тв7 журналисти.

"Сериозен е и въпросът за мачовете от първенството. Заради действията на мениджмънта на ТВ7 може да се провали излъчването на футболното първенство. Гарантирам, че съм готов да предложа план за излизане от кризата на телевизията и за запазването на журналистите от отделите "Новини" и "Спорт". За да стане този план, ще трябва съдът да уважи молбата ми в телевизията да влезе синдик.

Кой и кои са злодеите в цитирания от Николай Бареков мениджмънт в публикациите на ПИК липсват данни.

На него му трябват пари и телевизияБолката на доскорошния твжурналист е, че няма да има скоро възможност да влезе в медията със свой синдик и да разграби, и попилее техника, предавания, журналисти, технически екипи, като ги замени със свои хора, които да му осигурят добри резултати в задаващите се предсрочни парламентарни избори.

Бареков остана без финансиране и без безплатни предавания на живо на собствените му стъпки и приказки – това е истината, която измъчва евродепутата. Вече ги няма безотчетните пари, пет-до шестцифрените хонорари и предавания на живо от всяко кътче на страната, флирта му с българите – нито една друга телевизия няма да му даде този комфорт, който му осигуряваше тв7! А това боли и основателно притеснява така наречения политик.

Ябълката на раздора е влизането на синдик в телевизията и заведените дела в Софийски градски съд за несъстоятелност на тв7.

На 24 юни „Ноу фрейм медия България” АД – компанията, собственост на новия политик Николай Бареков, е поискала ТВ7 да бъде обявена в несъстоятелност. Справка в сайта на Софийския градски съд показа, че същият ден е образувано и друго дело за обявяване на несъстоятелност – отново по молба на „Ноу фрейм медия България” срещу „Балкан българска телевизия” ЕАД или както сега е известна – Нюз7. Делата са с пореден номер, тоест образувани са едно след друго, и се падат за разглеждане на един и същи търговски съдия Ивайло Родопски – пише сайтът „Съдебни репортажи”.

Кой е съдия Ивайло Родопски?

Сайтът „Съдебни репортажи” писа, че Висшият съдебен съвет (ВСС) вече година и половина бави атестацията на съдията от Търговското отделение на Софийския градски съд (СГС) Ивайло Родопски и това е причината магистратът да не е участвал в конкурса за окръжни съдии за градския съд.

Съдия Родопски коментира пред „Съдебни репортажи” и информацията, обявена през 2008 г. от главния инспектор Ана Караиванова, че той е участвал в схема за имотни измами. Инспекторатът се задейства след три сигнала на наследници на имотни жители на Констинброд и проверява всички искания за издаване на изпълнителен лист въз основа на запис на заповед. Проверката установява, че необичайно голям брой от тях са подадени от един адвокат и по всички се е произнесъл един и същи съдия – председателят на съда Родопски. Оказало се, че записите на заповед са фалшиви. В един от случаите съдията дори не събрал държавна такса за изпълнителен лист за 600 хил. лв.

Освен това журналистката Галина Гиргинова от „Съдебни репортажи” обръща внимание, че три от четирите дела, заведени в Търговското отделение на СГС, свързани със сблъсъка между Делян Пеевски и Цветан Василев са разпределени на съдия Родопски.

При същия търговски съдия се оказва, че са разпределени и делата за поискана несъстоятелност на тв7 и от „Ноу фрейм медия България” АД – компанията, собственост на новия политик Николай Бареков.

Тук няма да коментирам на чия страна клонят симпатиите на този съдия в конфликта „Пеевски-Василев” – скоро това ще се изясни от събитията, които се очакват.

Бареков се закани по време на живо предаване от студиото на bTV, че медията му дължи милиони и той ще си ги вземе чрез съда. След тази закана внася в съда иск за обявяване на несъстоятелност на медията. Същият ден това вече е направила и тв7, като е поискала от съда да я обяви в несъстоятелност, с оглед да предотврати нахлуването на бившия си служител Бареков със свой синдик.

Кой пръв е внесъл иска за несъстоятелност в съда – тук идва на помощ, така наречената практика на „антидатирането”, която в съда не е прецедент.

Антидатирането е незаконна подмяна на истинската дата на съставяне или внасяне в деловодство на официални документи, с цел тя да се нагласи според нуждите на подалия ги.

През юли 2012 година Висшият съдебен съвет бе сезиран от публикация на Mediapool, че съдия Крънчева трайно е възприела порочната практика да отбелязва решения, постановявани от оглавяваните от нея състави, с по-стари дати от действителните, за да прикрива необоснованото им забавяне – т. н. антидатиране.

Става дума за пет нейни акта, чиито реални дати на издаване тя е подменила между 3 месеца и над 1 година. Практиката по антидатирането на делата се използва, за да прикрие честото нарушаване на сроковете за произнасяне от някои съдии, което се следи от съдебния инспекторат.

Скандал с антидатиране в СГС – съдът, в който са билив несени двата иска за несъстоятелност – това не е нещо ново за читателите, които следят практиката на съда.

Няма нищо по-лесно от антидатиране – поставяне на задни дати с цел да се развържат ръцете за други досъдебни действия – това е процес, който трудно може да се проследи или докаже в едно съдебно деловодство.

За данни за антидатиране на дела на заместник-председателя на Софийския градски съд и шеф на Наказателното отделение Петя Крънчева, съобщи преди време и списание "Правен свят".

Щом един зам.-председател на СГС може да си позволи антидатиране, дали един деловодител, който приема искове в деловодството ще се затрудни да антидатира внасяне на искове?

Арията на клеветата след като имунитетът на евродепутат на Бареков вече е факт

Имам данни, че са фалшифицирани десетки договори, като по този начин са нанесени вреди на множество продуцентски компании и журналисти – заяви Бареков пред ПИК.

Бареков всеки момент ще вдига щанга от лежанкаТова е думи, хвърлени на вятъра, още повече когато не се съобщават конкретни имена и факти. А имена и факти не се съобщават най-малкото защото такива липсват! Т. е. остава хвърленото твърдение пред ПИК.

Горните твърдения могат да бъдат повод за сериозен иск за клевета и нанесени вреди, който тв7 може да заведе срещу Бареков.

Дали Бареков обаче разчита на имунитета си и затова си говори безнаказано каквото му скимне? Това също е въпрос, който рано или късно трябва да намери своето разрешение.

"Състоянието на тв7 е катастрофално. Надявам се, че съдът се произнесе до часове в моя полза, за да мога да предложа на синдика спасителен план. Решението на мениджмънта на тв7 са пагубни и оставят на улицата огромен брой висококвалифицирани кадри", посочи евродепутатът пред ПИК.

Отново липсват факти за цитираната катастрофа и останали на улицата висококвалифицирани кадри!

"тв7 няма да може да си плати вноската към НУРТС и ще падне от цифровия ефир. НУРТС е пред фалит, ако не е одържавен" твърди Бареков, като разчита на невежеството и лошата информираност на публиката.

Собственост на НУРТС /водещият доставчик на услуги излъчване и пренос на радио и телевизионни програми в България. Компанията притежава мрежа от над 700 радио и телевизионни станции в цялата страна./ 50 на 50 са австрийци и Цветан Василев, и за фалит няма данни, а още по-малко за падане от цифровия ефир!

От нищо нещо – така с малко думи може да се охарактеризира последното изстъпление на евродепутата Бареков. Оттук нататък е време да се заемат юристите с дела за клевета инанесени вреди.

Не зная какъв е договорът на фирмата на Николай Бареков и как така тв7, чийто камери го следяха ката ден по села и паланки докато стане известен на населението се оказа, че дължи пари за тези преки репортажи, отнемали часове ефирно време?!

Журналистическата колегия мълча когато в курорта Албена Бареков обяви, че разследването за скъпите в пъти лекарства е негово, при положение че ясно и категорично се видя, че автор на това разследване е журналистката Моника Гаджанова!

По-откровена кражба на чужд труд скоро не бях чувала...

По всичко личи, че Николай Бареков е стоплил отношенията си с Делян Пеевски в устрема си да прилапа тв7. А вземат ли телевизията – ще спечели и ДПС. За Бареков не е сигурно.

Кой да му каже на Бареков, че глупостта не освобождава от мислене?

В България има правило - имаш ли съдебната власт – проблемите си отиват – това е ясно и на децата.

Страшното в случая е друго – мълчанието на колегията, която се престраши за кратко да поиска сметка с колко пари спечели Бареков изборите, а след това замълча.

И да не забравяме – не всяка нощ завършва с разсъмване.

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене