Европейските ценности на евродепутата Бареков

Приказките на границата на лъжата на лидера на ББЦ в някои медии нямат край

Собственикът и автор в сайта В нощта на четвъртък срещу петък в сградата на една телевизия нахлуха въоръжени охранители, като придружители на синдика Панайот Велев.

Основанието за показната акция в телевизията е обезпечителната заповед, издадена на 3.07.2014 г. от съдията от Софийския градски съд Ивайло Родопски, която указва на временния синдик - адвокат Панайот Велков, "да извърши преценка на необходимостта от охрана на имуществото на длъжника ("Тв Седем" ЕАД) и да изготви доклад в тази посока, за което да уведоми съда".

Синдикът Панайт Велев"Не само че не съм влязъл по този начин в телевизията, но стоях половин час пред сградата, защото нямаше кой да ни приеме и да входира книжата ни. Правеше се всичко възможно да бъда възпрепятстван", коментира назначеният синдик Велев. Той обясни, че е извикал полиция. "Пред сградата има камери, всичко може да се докаже от записаното на тях", каза в заключение адвокатът. По-късно репортаж на телевизията опроверга думите му - от кадрите се вижда как в късните часове в офисите на медията влизат въоръжени охранители.

Тук веднага трябва да запитам:

  • Кой е сключил договора с охранителната фирма;
  • От чие име е подписан договорът;
  • Кога е била наета охранителната фирма и от кого, след като синдикът си пристига в телевизията с подписан договор и охранители;

Каква преценка конкретно е направил синдикът на Николай Бареков, та се е стигнало до това „мутренско” нахлуване и заплахи към работещите в тв7?

Делото, с което е поискана несъстоятелност от тв7 вероятно ще се  присъедини към делото за искане на несъстоятелност от фирмата на Николай Бареков. Твърде възможно е двете дела да се обединят, което не е в полза на телевизията - коментираха юристи за „Хроники”.

Двете дела, неизвестно как и защо са попаднали при един и същи съдия, командирования от Костинброд съдия Ивайло Родопски.

Я колко много съвпадения в съда?!

Ще припомня отново, че сайтът „Съдебни репортажи” писа тези дни, че Висшият съдебен съвет (ВСС) вече година и половина бави атестацията на съдията от Търговското отделение на Софийския градски съд (СГС) Ивайло Родопски и това е причината магистратът да не е участвал в конкурса за окръжни съдии за градския съд.

Съдия Родопски коментира пред „Съдебни репортажи” информацията, обявена през 2008 г. от главния инспектор Анна Караиванова, че той е участвал в схема за имотни измами. Инспекторатът се задейства след три сигнала на наследници на имотни жители на Костинброд и проверява всички искания за издаване на изпълнителен лист въз основа на запис на заповед. Проверката установява, че необичайно голям брой от тях са подадени от един адвокат и по всички се е произнесъл един и същи съдия – председателят на съда Родопски. Оказало се, че записите на заповед са фалшиви. В един от случаите съдията дори не събрал държавна такса за изпълнителен лист за 600 хил. лв.

Освен това журналистката Галина Гиргинова от „Съдебни репортажи” обръща внимание, че три от четирите дела, заведени в Търговското отделение на СГС, свързани със сблъсъка между Делян Пеевски и Цветан Василев са разпределени на съдия Родопски.

Според в. Капитал, през 2008 г. същият съдия е бил наказан от ВСС заради това, че създадената от него организация на работата като председател на Костинбродския районен съд е довела до нарушаване на принципа за случайно разпределение на делата.

Евродепутатът БарековТелевизията няма бъдеще каза Бареков пред Кеворк Кеворкян и пропусна да признае, че договорите с големите заплати, за които сайтът пишещ в интерес на Делян Пеевски са подписани от самия Бареков!

Пред различни медии Бареков твърди, че искът на Ноу фрейм медия е за пет милиона, но източници от съда признаха пред „Хроники”, че искът на Бареков е за 2 милиона и малко!

И още нещо странно съобщи Бареков пред Кеворкян във „Всяка неделя” – а именно, че тв7 дължи за две години напред /?!?/ на Иван и Андрей 85 милиона!

Какво са произвели или ще произведат Иван и Андрей, какъв рейтинг са имали предаванията им, та да струват 85 милиона, след като за сравнение ще припомня, че правителството пусна отново „Химко” Враца за 80 милиона!

Какви рекламодатели са привлекли Иван и Андрей, та да избият тези пари и телевизията да излезе на печалба?

Кой е подписал този договор, за дължими в следващите две години напред 85 милиона – Бареков или сегашният мениджмънт на тв7?

Бареков в студиото на Осъзнава ли Бареков какво изрича, когато си служи с цифри, или си говори на ангро?

Гардовете били извикани от сегашния изпълнителен директор Десислава Тошева, заяви Бареков, без да си дава сметка, самият негов синдик призна, че той е дошъл с охранителите, даже извикал и полиция, защото не му оказвали съдействие?! Приказки които както казах по-горе бяха опровергани от записите на камерите и служители на тв7.

200 души били уволнени защото компанията нямала пари да им плаща заплати е другото твърдение на Николай Бареков.

Истината е, че след като се тръгна на война с КТБ, на служителите на тв7 е предложено да им се дадат пари на ръка, тъй като е била блокирана възможността да се теглят от банката, а и трябвало време да се открият други сметки в други банки докато трае проверката на КТБ.

Не знае ли това Бареков или това е поредната неистина, казана в ефир?

От година и половина "тв7" се води собственост на британската консултантка компания Alegro Capital. Потърсени от в. Капитал за коментар, от лондонския офис на фирмата са отказали да излязат с каквато и да било позиция. "Нямаме намерение да разговаряме с пресата на този етап", е казал за изданието Милен Козарев от Alegro Capital.

Консултант на тв7 през годините се води Цветан Василев, който нееднократно я е финансирал през дружеството си ТЦ-ИМЕ. Това е причината сюжетът с телевизията да се смята за част от войната Василев - Пеевски.

Назначеният от съдия Родопски за синдик на телевизията, Панайот Велков бил познат на съдия Румяна Ченалова от спорно  дело за несъстоятелност, по което той представлявал бургаска фирма, съобщава в. Капитал.

По въпросното "бургаско" дело обяснява изданието, съдия Ченалова назначила за синдик Даниела Куцева, която тези дни влязла в едно от основните холдингови дружества на Цветан Василев - ТЦ-ИМЕ. Така, както в ТЦ-ИМЕ, така и в TV7 със синдика влязла една и съща охранителна фирма - "Делта гард".

Колко много съвпадения от независимия Софийски градски съд!

Случващото се в телевизията застрашава устоите на демокрацията и свободата на медиите. Положението в тв7 към момента е тъжно и страшно! - заяви Бареков в друго издание. - То застрашава устоите на демокрацията и свободата на българските медии. Тази нощ в телевизията наистина са проникнали мутри, но техните действия са били насочени срещу законно избрания синдик. Не приемам начина, по който бивши мои служители са заставени да говорят по мой адрес обиди и клевети.

Истината е, че телевизията е с огромни дългове и нейното съществуване е поставено под огромен риск и заплаха. За жалост високите заплати, които бяха получавани през годините, няма да оцелеят даже и месец. Заклеймявам нахлуването на „охранители“ на територията на медията и смятам, че тяхното присъствие в телевизията трябва да бъде ограничено до законното присъствие на синдика. Надявам се в нюзрума всичко да бъде спокойно...

... Желанието на старото ръководство да обяви телевизията във фалит поставя под въпрос тези договори и вече остави стотици висококвалифицирани кадри на улицата.... От все сърце моля колегите, част от които са и мои семейни приятели, да не участват в истерията и да не вземат страна по търговски спорове. „Ноу Фрейм“, която години наред работи лоялно за тв7, натрупа огромни дългове заради отказ на Десислава Тошева да се разплати навреме към фирмата.”.

Един „нов” и „чист” човек

Кой е заставил служители на тв7, които Бареков нарича „мои” да го клеветят и обиждат, къде се клеветите и обидите в този случай и от чия страна – нещата май приличат на поговорката „Крадецът вика „Дръжте крадеца!”

Действия на наречените от Бареков мутри срещу синдика никой не е забелязал, така че как така свободно се изказва Бареков без да го е грижа за истината? Вероятно го прави, разчитайки на имунитета си на евродепутат?

За какви финансови машинации и подмяна на договори в деловодството и в кабинета на кабинета на сегашния изпълнителен директор Десислава Тошева говори лидерът на ББЦ, след като не е присъствал на нито един разговор в този кабинет?

„Дневник” цитира по-различен изблик на Бареков:

„Категорично отричаме лъжите, че сме изпращали мутри и охранители, които са отправяли заплахи и са нахлували в ТВ 7. Мутрите бяха пратени късно снощи от изпълнителния директор на телевизията Десислава Тошева, с цел да изгони назначения синдик от Софийски градски съд. Функцията на синдика е да съхрани техниката и документацията в ТВ 7, с които явно се подготвят злоупотреби, това се казва в изпратено до медиите становище на притежаваната от лидера на "България без цензура". Или това е поредната клевета под навеса на депутатския му именитет?

Тази смяна на излиянията напомня на твърдението на Бойко Борисов, че той се е справил с банковата криза, и то след като говореше където свари, че държавата е във фалит и спешно трябва да се вземат заеми от 5-6 милиарда!

Да си спомним едно интервю на Бареков:

Няма вечни приятели, има вечни интереси, тези на паритеВ отговор на въпрос защо са се скарали Цветан Василев и  депутатът от ДПС Делян Пеевски, новият политик, който в миналото беше близък и с двамата, а сега очевидно с единия отговаря, че няма представа. "Аз съм единственият печеливш от тяхната свада, стана ясно, че нямам никакви отношения с тях", каза Бареков.

"Не атакувайте толкова брутално един нов и чист човек като мене, системата има нужда от прелегитимация", призова той медиите.

Девет дела за клевета са заведени срещу "чистия и нов човек" Бареков

Девет дела за клевета са заведени срещу Николай Бареков: от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият кмет на Варна Кирил Йорданов, бившата барета Алексей Петров и най-новото дело, заведено от Румен Петков.

За жалост имунитетът му на евродепутат ще го спаси от Темида, тъй като именитутат му е за пет години мандат, а давността на подобни искове е 4 години и половина. Единственият начин бившият журналист да получи присъди е, времето, в което той ще се откаже от своя имунитет, за да участва в предсрочните парламентарни избори.

Имунитетът на евродепутатите е функционален, което означава, че ги защитава при провеждането на политическата дейност в Европарламента.

На територията на страната си евродепутатите получават същия имунитет, какъвто се предоставя на колегите им в съответния парламент. Имунитетът на евродепутатите обаче се вдига лесно, ако има повод, който не е свързан с дейността на евродепутата.

Според „Дневник” Борисов води четири дела срещу Бареков, по които досега нито един от двамата не се е явявал. Едното дело е за това, че бившият телевизионен водещ е нарекъл лидерът на ГЕРБ "тъп". Второто е че Бареков твърди, че Борисов е натрупал "4 млрд. лв" богатство, третото е заради изказване на лидера на "България без цензура", че Борисов, заедно с Румен Николов – Пашата, е участвал в подбудителство към убийство, че е извършил убийства на 150 души, че е убил лично Чакъра, както и че в историята с Костинбродските бюлетини, Борисов е изобличен, че е човекът, който всъщност купува изборите в България.

Бившият кмет на Варна Кирил Йорданов съди Бареков за обида за това, че на 25, 26 и 27 февруари и на 5 и 6 март 2013 г. в ефира на ТВ7 бившият водещ е изрекъл обиди и клевети срещу него, като публично го е нарекъл: …бояджия, минал през всички власти", "…завършеният Бай Ганьо в политиката", заявил е, че няма: "никакъв морал, никакви принципи", че "…1 милиард е откраднал", че цяла България знае, че има имение в Швейцария, че срещу него се води разследване и т.н.

Йорданов е изброил 14 обидни фрази, за които е предявил иск за обезщетение в размер на 21 000 лева. За двата израза, които според ищеца са клеветнически, той иска сумата от 11 000 лева обезщетение.

Най-старото дело срещу Бареков е от 2011 година и е заведено от бившата барета Алексей Петров и подсъдим по делото "Октопод" за коментарите на Бареков по повод взривовете на 19 юли 2011 година пред партийните офиси на РЗС и ДСБ. В предаване на тв7 бившият тв водещ е казал,  че за хората в интернетфорумите няма никакво съмнение, 99 на 100 е сигурно, че именно Петров е сложил бомбите.

Бившата барета е поискал и обезщетение от 250 хил. лв. за нанесени неимуществени вреди.

Най-новото дело срещу Бареков е заведено от Румен Петков, но от Софийския районен съд отказаха да дадат информация по делото, защото съдията още не се е запознал с него. "Дневник" се свърза и с Румен Петков, който заяви, че не помни за кое изказване на Бареков е завел дело, но че следващата седмица ще заведе още едно, защото били серия.

Кой е написал SMS-а „Утре, /т. е. в понеделник – бел. Л. М./ ще превзема телевизията?” - оставям на читателите да си отговорят сами.

„Няма съзидание без разрушение” е казал Великия кормчия Мао.

Ще добавя, че политическата власт в България е властта да натискаш, да мачкаш другите.

Мъдрецът Йордан Радичков съветваше чрез един свой герой, че мисълта не трябва да изпреварва говора, но кой от политиците ни го е прочел и послушал?

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене