Третата обувка – излишният президент

Така нареченият президент, Росен ПлевнелиевБившият комсомолски секретар се оказа „отворен” човек?! Безнаказаността, гарантирана от Конституцията даде възможност на Плевнелиев да прави скандални изявления у нас и в чужбина, да провежда скандални срещи и да запазва позорно мълчание по важни проблеми на страната – това е поведението на човека, който получи мандат да бъде държавен глава

Посвещавам на живите факли, горели пред президентството,

на хората, които от пороите останаха без дом,

както и на мизерстващите българи, които имат лошия късмет

да живеят в една държава с така наречения президент Плевнелиев!

Ще започна с една притча: един човек си купил обувки и му продали три.

-         Защо са три тези обувки, след като имам два крака – запитал човекът.

-         Носи си двете, а третата ти е резервна, изтрие ли се една, ще я смениш - казал му продавачът.

-         Та как ще я сменя, когато лявата и дясната са различни – запитал купувачът.

-         Може да ти послужи, може и да ти е излишна – ако не ти трябва един ден я хвърли – посъветвал го продавачът. – Ние продаваме по три обувки...

Станахме свидетели на отчета на правителството, назначено от президента, запис от който предлагаме тук, тъй като разкрива колко насериозно се е взел обитателят на президентството, но и колко вреден е станал той за нас, българите.

С недомислиците в Конституцията законодателите дадоха възможност на един Малък човек, гражданин със семпъл интелектуален потенциал, но в същото време – верен на клишета и кухи фрази за чуждопоклоничество да се самозабрави... Доказателствата за тази самозабрава са много: от незнанието на елементарни географски понятия, от парвенюшкия подарък за папата, от хвърляне на врата на Барак Обама за прегръдка, до скандална среща с държавен длъжник във виенски хотел, до подклаждането на платени протести, за да бъде свалено законно избрано правителство, и прочие, и прочие, и прочие.

Гафовете на съпруга на Юлиана Плевнелиева, гордият собственик на четири луксозни къщи и шестцифрени влогове в български и чужди банки нямат край. Тук ще стане дума за последното нагло слово, което този гражданин си позволи да произнесе при разпускане на служебното правителство. В това слово имаше неистини, провокативни твърдения, смехотворни хвалби и какво ли още не...

Известно е, че не друг а той, лично подкрепяше протести на шепа граждани, чиято цел бе да се свали действащо, законно избрано правителство. Цяла година този Много евроатлантик и съвсем Малко българин, гражданинът Росен Плевнелиев подклаждаше изяви, които от където и да ги погледне човек си бяха нарушение на Конституцията или на някой закон. Така бе свалено правителството на Пламен Орешарски и Плевнелиев получи втори звезден миг – отново да назначи свое, служебно правителство!

Той е смирен, докато изрича неистиниНа фона на своите афиширани действия, бившият комсомолски секретар от провинциално градче в Пиринска Македония, който влетя в политиката с вица как лежал по скамейки в Германия и забогатял, се изправи пред журналисти и най-нагло заяви, че добре, че назначил правителство, което да внесе спокойствие в нацията?!

Той, който прати шепата платени протестиращи да замерят Народното събрание с домати си позволи да каже, че бламираното правителство било виновни за загражденията около парламента?!

„Спрени еврофондове” – този израз не слиза от устата на Плевнелиев. Ще му припомня следното:

"Няма данни Европейската комисия да готви блокиране на средства за България заради проекта "Южен поток", заяви говорителката на европейския комисар по регионалната политика Йоханес Хан – Ширин Уилър.

По този начин тя опроверга думите на президента Росен Плевнелиев, който в Полша лансира подобна хипотеза. "Държавният глава изрази притеснението си, че заради липсата на доверие и на експертност да бъде направен един проект по правилата България е пред опасност от спиране на средства от европейските фондове", гласеше съобщение на пресслужбата на президентството.

Така се лъжеше в президентството, на едро и без капка притеснение че в Брюксел ще прочетат и ще реагират...

alt„Кризи във финансовия сектор, енергетиката, здравеопазването, не добре работещи приходни агенции” – това било състоянието на държавата, когато служебният кабинет поел властта!

Откъде дойдоха кризите – от крайно рестриктивната политика на президентския любимец Симеон Дянков, от оставените 3 млрд дълг в НЕК от кабинета „Борисов”, а в здравеопазването е обществена тайна, че се даваше 80 на сто от дължимото на болниците и като търговски дружества се облагаха двойно с данъци – пак от Дянков!

Това е същият Дянков, за когото Плевнелиев се просна като една Раймонда Диен пред очакването на гражданството да не бъде привикан, разследван и съден за безобразията си докато беше финансов министър!
И ден, на 10 ноември, закрилникът на един пишман финансист, който нарушаваше Конституцията през ден има безочието да говори за кризи, които той спасил като назначил служебен кабинет?!

Прости му, Господи, той не знае какво говори – ми иде да възкликна изправена пред подобно нахалство!

Омерзителна е хвалбата на преродената Ирландска пастирка /каквато ни разказваше съпругът на Юлиана Плевнелиева, че бил - бел. Л. М./, че служебните министри са доказали, че може да се свърши много работа за кратко време, когато си професионалист, омерзителна най-малкото за това, че не отговаря на истината?!

Сбогуване със служебните министри

Многото „работа” се състоеше в: действия на президентското правителство, несъвместими с правомощията им.

Многото „работа” вероятно са изхарчените 286 милиона неизвестно за какво от кабинета на президента.

Многото „работа” са организираните избори в чужбина, които струваха скъпо, но донесоха превес в изборните резултати за ДПС.

Многото „работа” са вероятно десетките съветници на министри и зам.-министри, които застанаха на хранилка с големи заплати.

Многото „работа” вероятно е срещата на външния министър Даниел Митов с американската посланичка Марси Рийс, на която среща той си позволи да обещае България да подпише Договора ЕС-САЩ, който ще ни осигури шистов газ, ГМО продукти, пилета, обработвани с хлор и все подобни екстри, за да мрем по-бързо.

Многото „работа” вероятно е обещанието 2 на сто от БВП на България да отиват за НАТО и превъоръжаване с втора ръка самолети и хеликоптери.

Многото „работа” според Плевнелиев е участието на  военния министър срещата на Върха на НАТО в Уелс на 4 и 5 септември 2014 година, където е бил приет план за готовност и на България във връзка кризата в Украйна!

С кого ще воюва Плевнелиев – с Русия може би? Че настойникът му Барак Обама даже не си позволява такива мечти, а зарази намесата му в Украйна одобрението към него спадна и той вече няма мнозинство в Сената.

„Работихме за образованието – най-смисленият и дълготраен приоритет на нацията” отчете съпругът на Плевнелиева, и от толкова "работа" научихме, че Самуиловите войници не са били ослепени, а не заптиетата, а полицията арестувала Васил Левски?!

И това са малка част от бедите от присъствието на Росен Плевнелиев в президентството засега.

Приотчета на второто служебно правителство на президента, бе похвален и предишният президентски служебен премиер, Марин Райков, когото ще запомним с абсурда как нареди на себе си да предложи себе си и да назначи себе си за посланик във Франция. Да не отварям дума за 14-те договора, които Райков подписа с една арабска държава без никакво право и на тъмно.

Покрай служебното правителство, Плевнелиев не пропусна да похвали и себе си с един гаф – този за подписаното споразумение за газ от Баку. Проектът ще тръгне да се осъществява чак 2019 година, докато пак Плевнелиев не пропуска при всеки удобен случай да хули изграждането на „Южен поток”.

В отчета за своя втори служебен кабинет така нареченият президент се увлече в абсурдните си твърдения, като приписа на хората си абсурдни успехи като: „Служебното правителство продължи ускорено работата по изпълнението и договарянето на стратегически инфраструктурни проекти за България до 2020 г.” За три месеца ускорена работа по дела, за които са нужни години?!

„Задачите на служебното правителство бяха свързани и с преодоляването на последиците от стихийни бедствия и аварии в страната. Служебните министри бяха близо до хората в бедстващите региони и действаха изцяло в техен интерес. Вярвам гражданите ще оценят това”.

На кой свят живее този човек който може да твърди, че са преодолени последиците от стихийните бедствия, докато в същото време хората са на улицата, къщите са им разрушени или под вода?

И това го говори не друг, а обединителят на нацията?!

„В дните, когато кризата с банка КТБ бе в разгара си, та и до днес дано си даваме сметка и кажем поне една дума за смелото решение на служебното правителство на Марин Райков за въвеждане на правила за диверсификация на риска и прозрачност в управлението на държавните пари. Резултатът днес е, че над 600 млн. лв. пари на български енергийни дружества са спасени от фалита на КТБ. А общо над милиард лева държавни пари не потънаха с фалита на специалната банка.”

Този, който бе един от поддръжниците на идеята банката да стои с месеци затворена, този, който не спря да говори, че тя може  да се отвори след изборите, този, който скри Стенограмата, съдържаща предложение за банкова ваканция – той днес си позволява да говори за принос в банковото дело?!

Вие ме помолихте за коментар за отпадането на новините на турски език. Аз не разбирам защо през 21-и век – векът на интернет и на комуникациите ние отново трябва да си служим със забрани. Днес е толкова лесно да се осведомиш за новините на всеки език. Откровено мога да споделя с вас, че като държавен глава разбира се гледам новините на българските национални и електронни медии, чета в интернет много. Но и също така всеки ден аз чета новини на немски и на английски от поне 10 реномирани световни медии, това е всеки ден. Ако знаех турски, щях да чета и на турски. Ако знаех гръцки с удоволствие. За да разбера, за да видя, за да си отворя хоризонта...”

Той искал да чете новини на турски език, за да си отвори хоризонта?! Ами да подпише договор с БНТ и да чете новини на турски!

Приелите исляма цигани от ПазарджикКато толкова е запален да чете новини на турски – защо не отиде до Пазарджик, когато 15 000 цигани приеха исляма? Защо не отиде на обрязването на новоислямизираните циганчета – ако изобщо се е състояло?

Да ни би да се е объркал съпругът на Юлиана Плевнелиева, бившият комсомолски секретар, да не би да е преродена Султанска наложница, а не Ирландска пастирка?

Едно от най-опасните огнища на непрекъснато тлеещ военен конфликт – Близкия Изток дава тревожни сигнали към българския държавен глава, но той мълчи. Мълчат и дават разнопосочни сигнали и изявления и хора от разузнаването за това, има ли българи след ислямистите от Ислямска държава, или не.

Ние редовите български граждани научихме от чуждата преса, че в Сирия и Ирак сред ислямистите на ИД има българи! Седмици мълчаха шефът на Външното разузнаване, така нареченият президент, който освен главнокомандващ би следвало да има информация за тези сигнали.

Вече имахме президент, който се сближи с ДПС и така си извоюва втори мандат! Да не би сегашният обитател на президентството също да поема до тази вече утъпкана пътечка – сближаване с ДПС и втори мандат?

„Българи са се включили в редиците не терористичната групировка "Ислямска държава" и се сражават на нейна страна. Това разкри военният министър от служебното президентско правителство, Велизар Шаламанов. Той цитира данни от партньорски разузнавателни служби, но отказа да даде повече подробности. По думите му рискът остава голям и България трябва да подобрява своите способности за противодействие на заплахи.

Военният министър настоя за свикване на Съвета по сигурността и комплекс от законодателни и организационни мерки за противодействие на заплахата. Твърденията на Шаламанов обаче бяха опровергани лично от директора на Националната разузнавателна служба, генерал Драгомир Димитров, назначение на Плевнелиев. "Ние не разполагаме с данни, които да потвърдят, че дори и един българин е преминал и воюва на страната на "Ислямска държава".

И как ще знае този президентски генерал, като спецслужбите ни са разграден двор, благодарение и на Росен Плевнелиев?

„Има разнобой в информацията на службите за „Ислямска държава”, заяви ген. Кирчо Киров, бивш директор на Националната разузнавателна служба /НРС/.

„Разнобой се получи между двамата ръководители на външните разузнавателни служби – на Националната разузнавателна служба и на служба „Военна информация”. Според мен всичко опира до информираност и координация“, обясни ген. Киров. Той допълни, че военният министър Велизар Шаламанов е добре информиран, тъй като на негово разпореждане е служба „Военна информация“, която очевидно подава информацията, получена по линия на партньорството.”

През 2007 година дадох интервю за Агенция „Фокус” на тема „В България има почва за ортодоксалния арабски радикален ислям” – оттогава минаха години, но се налагат два проблема: твърдението ми е на път да стане факт и вторият – нито една разузнавателна служба, президент, председател на парламента не реагира на интервюто.

Причината е, че ТЕ /спецслужби, институции и президент - бел. Л. М./ ЗНАЕХА за изнесеното, но по куп причини мълчаха и бездействаха. Днес се вижда, че бездействието по подобен проблем води до смърт, невинно пролята кръв, разрушения безкрайни войни.

Ето това интервю, повтарям публикуването му по повод предложението на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов да се слеят военното и цивилното разузнаване?! Решение, което завинаги ще изтрие ефективността на подобни структури – пример е създаването на ДАНС, което обезличи и затри десетки качествени разузнавачи и контраразузнавачи...

Третата обувка, която не ставала за нищо – един ден човекът я хвърлили като ненужна, а обущарите отново започнали да правят по две обувки.

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене