ТВ7 – жестоки игри в смутно време


Люба МаноловаСЕМ и съд осигуряват втори месец телевизионерите от медията да са без пари

Втори месец служители и журналисти в тв7 работят без пари. Бившето шофьорче на Кошлуков, който го играе напоследък изпълнителен директор провежда срещи с екипите на отделни предавания, на които ги омайва, че “правел всичко възможно” да намери пари и се платят двете заплати за последните месеци. Същият “изпълнителен директор”, твърдял, че говорел с инвеститори...

Дали не сме отново във времето на Остап Бендер, когато парите се търкаляха по улицата и бе достатъчно някой да се наведе и да ги вземе?

С инвеститори по принцип, или инвеститори с интерес към тв7 така и не станало ясно на екипите, защото има инвеститори на детско бельо, на биберони, има всякакви инвеститори.

Говорещият с инвеститори, с име Кирил Благоев винаги завършвал с изречението “Кой иска да си ходи, да си ходи”, като изобщо не му минавала през главицата мисълта, че този, който трябва да си ходи е именно той.

Който иска да си ходи, да си ходи – Говорещият с инвеститори пари нямал, въпреки че един изпълнителен директор трябва да намира пари, а не да разтяга локуми, че нямал пари.

В същото време, когато хладилниците на работещите в тв7 са празни, плащането на тока на медията винаги е напрежение, бензинът на автомобилите за екипите често е под въпрос, много от работещите излизат в неплатен отпуск, а други са болни.

Другата седмица, когато започва последният месец от годината се очаквало да напуснат оператори, работещи на пулт.

Георги Лозанов, несменяемият шеф на СЕМ, който взема винаги правилните решенияПоследната авантюра на шофьорчето-изпълнителен директор, или както от днес ще го наричаме Говорещият с инвеститори, е топлата му дружба напоследък с продуцента Ованес Мелик-Пашаев твърдят свидетели извън тв7. В медията този факт едва ли е известен. Това се случва след като Николай Малинов се оттегли с Декларация от Проекта, принуден от нежеланието на СЕМ да издаде лиценз в законовия срок от две седмици, а вече са минали два месеца.

Съдът също не вписа акциите на Малинов и остави нещата за тв7 да умрат от естествена смърт, т. е. от безпаричие. Очаква се Малинов да не участва в предстоящите търгове за апаратура и сграда, които са на 2 и 4 декември т. г.

Дали Новото слънце за бившия шофьор на Емил Кошлуков, така наречения Ованес Мелик-Пашаев ще е в състояние да спаси тв7. Отговорът е отрицателен по различни причини: акции Мелик-Пашаев няма, т. е. няма основание той да плаща на тв7.

Продуцентът Ованес Мелик-ПашаевДали Ованес Мелик-Пашаев може да прави телевизия – Мелик Пашаев е продуцент, но продуцент без пари за тв7, продуцент без акции на тв7. Т. е. Мелик-Пашаев може като продуцент да консумира пари, само ако някой му ги даде за продуциране, но това не е инвестиране.

Т. е. новата връзка на шофьора-изпълнителен директор Кирил Благоев, така нареченият Ованес Мелик- Пашаев не е инвеститор, а медиите Нюз7 и тв7 имат остра нужда от пари, екипи с доказан професионализъм имат, техника – също. Т. е. спешно трябва да се намери някой, който да даде пари, за да получат оставените без заплати за цели два месеца телевизионери.

Ето защо тв7 пуска стари предавания, повтори сериали с учебна цел – наизустяване, повтори готвенето сутрин с Лео, спря сериали като: “Великолепният век”, “Справедливостта на Кара”, “Черна роза”.

Жалко е за колегите, които с хронично, жестоко безпаричие са вкарани в едни жестоки игри в борбата, кой да получи без пари тв7. Като споменавам “без пари” това води към един политик с наднормено тегло, чиято телевизия също изпитва финансови затруднения. Като споменавам “без пари” това води към политическа сила, към политическо влияние, на които СЕМ и съд няма да могат д си разиграват коня и ще отговарят в законовия срок както за лиценз, така и за вписване на акции.

Сигурното е, че акциите, които са у Николай Малинов  ще се продадат, а няма да се подарят, а това означава пари, много пари...

И още нещо – замислете се, уважаеми читатели, как ще се отрази конфликтът Турция-Русия в гореописаните непочтени игри. ДПС афишира своето одобрение на инцидента по свалянето на руския бомбардировач и убийството на летеца. А както е известно, в последните 26 години, който и да е на власт - управлява с ДПС макар и в сянка.

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови