Избори 2009 - пълна лудница

Слепите ще прогледнат, сакатите ще затичат, Емил Кошлуков ще върне изгубените европейски милиони, Яне Янев ще върне царските имоти на държавата, Илияна Йотова ни уверява, че евродепутатите социалисти ще защитават България в Европа. А кой ще защити уморена Европа от България управлявана от тройната коалиция? Няма кой - засега.

„Престъпление е да не се усвояват 11 милиарда от Европа" - възмущава се Кошлуков. - Доста чака човекът, за да излее гнева си. Къде беше досега да каже за тези неусвоени пари?
Разочарован бил Кошлуков от Симеон, Доган работел и давал средства само на свои хора... Къде беше прозрението Кошлуково досега и за Симеон, и за Доган? Или само по избори се говори?

Столичният кмет Бойко Борисов пък щял да прави Костов министър на финансите, Цветан Цветанов - министър на МВР, Чирков щял да набутва в здравеопазването - добре че отсега си казват какво ще вършат, та да не гласува човек за някакви дебютанти, които да се учат на управление на държава на гърба на народа...
Станишев щял да увеличи пенсиите през юли, преди вота за нов парламент, „България ще продължи да оказва натиск за отварянето на нови пътища между България и Гърция" обеща пак Станишев. Но тук има едно голямо Но. Като се погледнат цифрите на квотата за български евродепутати в Европарламента - 17 или 18, като се съпоставят с общия брой на евродепутати 785 - продължителното „оказване на натиск" ще докара единствено мускулна треска на червената партия, но не и отваряне на нови пътища между България и Гърция.

„Здравеопазването не е приоритет в политиката на Европейския съюз /ЕС/, но това може да бъде променено с последователна политика. Това каза в Смолян кандидатът за евродепутат от Коалиция за България доц. д-р Жасмина Мирчева. Вярно е, че трябва здравеопазването да стане приоритет в политиката на ЕС, но това едва ли ще е възможно с гласовете на българските евродепутати. Реално цифрите сочат точно това.
А и как точно социалистите ще променят европейската политика за здравеопазване последователно, след като у нас раковоболните умират от спрени лекарства, диабетноболните - от спрян или променен скъп инсулин, епилептици са застрашени да останат без животоспасяващ медикамент, хронично болни от вирусен хепатит са лишени от безплатни лекарства, патологична бременност няма средства за клинични пътеки, деца с редки генетични заболявания не могат да се лекуват поради липса на пари - изреждането на трагичното състояние на родното здравеопазване може да разплаче и най-коравосърдечните европейци. Важното е какво обещава д-р Мирчева, а не какво е и какво ще продължи да бъде.

Ивайло Калфин ще налага кирилицата в интернет и тепърва ще превръща България в енергиен център за Югоизточна Европа. Абе Калфин не беше ли социалдемократ, и не напусна ли партията столетница?! Май да, но важното е какво говори Калфин, а не какво прави.
„Ще продължа борбата за това България да върне възможностите си за енергиен център на Югоизточна Европа" - заяви в Перник водачът на листата на Коалиция за България за представители в Европейския парламент /ЕП/ Ивайло Калфин в отговор на въпроса ще продължи ли каузата за АЕЦ "Козлодуй". Какъв енергиен център може да бъде в близките години България след престъпното затваряне на АЕЦ „Козлодуй"? Какъв енергиен център му се привижда на Калфин след като не е ясно кога ще започна и дали строителството на АЕЦ „Белене"?
Какъв енергиен център и то за Югоизточна Европа ще се бори да бъде страната ни външният министър, след като единственото, което се чува напоследък е евентуалното строителство на „Набуко" чийто тръби не се знае кой и как ще пълни.
Какъв енергиен център иска да бъде България и как ще се бори и срещу кого Калфин, след като вероятността да се включим в „Южен поток" все още е на хартия, а за този проект ритат и социалисти и десни, и президент и Иван Костов?
Според социалдемократа Калфин, АЕЦ "Козлодуй" е типичен пример за това как българските интереси не са били защитени на два пъти. Първият път - при правителството на Иван Костов, и вторият - при Симеон Сакскобургготски. Третият Калфин не брои, защото той се води на сметка на неговата коалиция. Още се помни как Станишев разигра театро парламентът да гласува, че ще отвори спрените блокове на АЕЦ „Козлодуй" и как после правителството не написа писмо за решението на парламента централата да бъде пусната.

„Извънучилищното образование е европейски приоритет" - обяснява Калфин. А у нас закриват училища, с хиляди деца всяка година се отказват от образование заради липса на пари. На едно от челните места сме в Европа по детски самоубийства... Какво извънучилищно образование, бе Калфин, какви европейски приоритети?

„Защитаваме българското селско стопанство" твърдят социалистите от изборните плакати. Знаем я тази защита, както се казва и Европа я разбра, и светът. Помним още как клаха полугладни телета, и мършави крави в столицата, как се ля кръв от добитък по паветата, как полицията би и арестува фермери?
Помним и сме учили и как България от първа земеделска страна в Европа още по турско робство, днес внася череши от Аржентина, домати от Гърция, грозде от Турция, чесън от Китай, картофи от Полша, краставици от Македония, ориз от Италия. Всичко, които се произвеждаше в благословения български климат днес се внася от най-далечни континенти. Фермери фалираха заради спрените европейски пари, заложили дом, земя, бъдеще в банки. И това ако не е „защита" на българското селско стопанство от управниците от БСП, монархисти и хора на Доган - здраве му кажи! От такава защита хората ще мрат гладни, както гладуват добичетата и ги колят по никои време.

"Евродепутатите работят за хората, а не за партиите" - опитва се да зомбира еврокомисарката Меглена Кунева данъкоплатците. Как да не й повярва човек, след като „заради хората" тя подписа за закриването на „Козлодуй", „заради хората" Кунева преговаряше тайно и никой не знаеше за какво иде реч преди присъединяването.
„Ако евентуално се стигне до договореност със страните от ЕС за отваряне на блокове 3 и 4 на АЕЦ "Козлодуй", ще бъдат необходими седем години за проверка, преди те отново да заработят, заяви в Добрич депутатът в ЕП, прясно пръкналата се монархистка, Биляна Раева, цитирана от БТА. Според нея, след този срок блоковете технически ще бъдат излезли от употреба.

„За съжаление, цялото това "дрънкане на оръжия" води само до объркване на българските граждани кой е приоритетът, който страната трябва да следва", коментира тя. Според нея приоритетът е в развитието на модерна ядрена енергетика, а не във връщането на "трупове от миналото", които трябва да прежалим.
Така става след като девойки с уменията на преводачки се превърнаха в еврочиновнички и специалистки по всичко.
А не е ли приоритет за България някакъв смешник като Гюнтер Ферхойген да не ни прави на маймуни и да лъже, че трябва да затваряме АЕЦ-а, а да бъде сложен на място? Все пак България все още е суверенна държава.
„Без ДПС в бъдещото управление - няма да може да се състави правителство" - обяснява Ахмед Доган. След провала на мандата и този път, лидерът на ДПС вече има нова стратегия за присъствието на страната в ЕС. Ама че земеделието било ресор на неговото Движение, че градчета и села опустяват, че след всяко природно бедствие съпартийката му Емел Етем чете лекции, вместо да помогне на бедстващите хора, загубили дом и прехрана - това остава в старата стратегия.
А това, че Доган цял мандат не стъпи в парламента, че е недосегаем за прокуратурата, че непрекъснато вади и размахва етническата карта - това е във всяка стратегия на ДПС, независимо дали Движението е ритнало столчето на първото правителство на СДС, независимо дали е съставило кабинета на Любен Беров, независимо дали го играе приятел на Иван Костов, а след това обръща гръб и „забравя", независимо дали ДПС е подкрепило несъстоялия се цар, или е взел мандат за социалисти и монархисти. Важното е какво се говори, а не какво се върши - това е вечната стратегия на Доган и ДПС.

Има ли смисъл да се гласува за това да пратим някой, посочен от партийните централи да го играе еврочиновник? Какво ще помогне това на страната ни? Само да седне човек да слуша кандидатите за европейска слава - ще се хване за главата.
За пореден път партийци от политическите централи са вдигнали крак да препикаят данъкоплатците. Народът седнал и се чуди как ще оцелява в кризата, а те лъжат ли лъжат и пилеят милиони като за последно.
„Лошите политици се избират от добри граждани, които не гласуват, това е моето послание за тези избори, заяви пред БТА водачът на евролистата на "Напред", ВМРО, ЗНС, "Гергьовден" и ЕНП - Любен Дилов-син. А нима някой предлага листи с добри политици? Някой да се сеща, защото за мен, лично е трудно.

„Престъпление ще бъде хората да не гласуват" - опитва се да ни убеди Емил Кошлуков. Но има гласуване, и „гласуване". Като не вижда човек за кого да бие път до урните - прави го поне, за да пусне недействителна бюлетина, поне да не броят гласа му и да го присъединяват към една или друга партия.

И това е нещо.

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене