От угризенията на Станишев дали ще се роди съвест...

За лекар ли е Сергей Дмитриевич, или за ясновидец с телефонни импулси? Това е въпросът. И той закономерно възникна когато премиерът обяви, че по време на управлението му са открити 340 000 работни места!

Въпросът тук е: дали другарката му Масларова го е излъгала с тези цифри, или числата му са се привидели от промяната на атмосферното налягане. 340 000 работни места - и на коя страница от този списък с числа са местата за освободените от "Кремиковци" металурзи?
На коя страница са работещите от фалиралите фирми в строителството? Има ли ги в тези цифри въпросните безработни, защото всеки ден сутринта децата им отварят хладилника и търсят да закусят, след това очакват джобни за училище, а откакто са закрили гордостта на родната металургия - се трупат сметки за парно, ток, неплатени кредити по заеми към банките. За тях откъде ще вземат пари изхвърлените на улицата металурзи и семействата им?

Има ли представа Сергей Дмитриевич когато се хвали с шестцифрена сума за открити работни места? Или и той като повечето свои предшественици поели да управляват държавата - нито го бива да яри, нито прикътква когото и да било. Докарва го само до кукуригане, като онези млади петлета, на които им дай да се перчат, но за нещо по-съществено не ги търси!
"Когато си министър-председател можеш да сбъдваш мечти!" декламира Станишев от телевизора, но всъщност една мелодия, сменя друга. Сбъднал си мечтата, Станишев, а за нас някой помисли ли? Докара го дотам с мечтите си Станишев, негово величество избирателят да се вцепени омаломощен от мандата на тримата другари и да мълчи и се крие, като че ли го е ухапала пчела по езика.
И кое са сбъднатите мечти на премиера? Банков обир с участие на полицай? Арест в районно с летален изход? Министър на икономиката и енергетиката да твърди, че ще докара газ по въздуха поради липса на газопровод? Европа да ни казва в очите, че е уморена от нас? Министърът на финансите да си признава, че добрите времена бързо се сменили с лоши? И че глобалната криза няма да отмине скоро?
Кои са сбъднатите мечти на премиера? Едни да уволнява, за други да затваря очи овреме, трети да пази с чадър от прокуратура и следствие? 80 на сто от българите да живеят на границата на бедността, на границата на оцеляването? 80 на сто! Да смениш циганите на Тома Томов с тези на Цветелин Кънчев? Да мрат добичетата от глад и млякото да го внасяме сухо и съмнително? Това ли бяха мечтите на премиера?
Ако за това е мечтал Станишев - сбъднали са му се мечтите - на 100 процента, че и отгоре! Ето за изборите и куче му взеха - мързеливо и симпатично, децата с него да спира и родителите за гласуване да зарибява!

"След четири години мога да ви погледна в очите и да помоля за Вашето доверие!" казва Станишев в някакъв личен тв предизборен клип.
Погледни ни в очите, Сергей! Погледни ни и какво ще видиш, мога отсега да ти подскажа:
Българинът отдавна не гони Михаля, душа не му остана да го управляват! И както и да го агитират, никой няма да се емне лесно по акъла на другарите от тройната коалиция. Свикнали сме все да ни броят, социалисти, царедворци и хора на Доган - я за прости, я за възглупави, че и имат сурат да се хвалят с управление - но това свърши! Това, че първоначално пробват със слова, а като дойдат на власт - употребяват сила, вече сме го научили.

Свикнали сме да ги гледаме политиците по избори - не ги сдържа на едно място. Все пред очите ни търчат, пилеейки милиони, като че ли магарета са ги ритали. Свикнали сме да ги търпим как се усукват и разсукват около нас я с усмивки, я със Стефан Данаилов! Нагледахме им се как не ги сдържа на едно място и като запалят мотора на предизборната кампания - все едно луда трева са газили!
Затова зададе ли се политик - беж му е майката! Само търсят да го сгащат избирателя и после отново няма живот - с цени и мизерия - хвърчи перушина!
А както и да ги гледа човек управниците ни партийци - от всеки пояс - пищов с компромати стърчи, и колкото повече приближава датата на гласуване, толкова по силен откат отчитат компроматите. Искри хвърчат, но нищо не се пали от тях, номерът е да не се бърка вятъра с подсвиркване и да се пази човек да не попадне в течение от обещания и лъжи. Хване ли някой от опонентите по-висок рейтинг - като сажда в окото люти на конкурентите.
Вземат ли властта - мигар ни забелязват от високото? Винаги е едно и също - все ни свалят звездите по избори, а след това звезди посред бял ден виждаме от управията им!
Та, гледам го Станишев по телевизията и се питам: дали от угризенията му ще се роди съвест?

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене