Кажи ми кой си, за да ти кажа какво ще ти се случи....

Кажи ми кой си, за да ти кажа какво ще се случи! Вчера спасиха на косъм изключително скъп имот в центъра на София, принадлежащ на бащата на близкия до президента и премиера, Валентин Златев. Оказва се, че имотът бил на път, а-ха, да бъде продаден с фалшиво пълномощно и то заверено от кантората не на друг, а на парламентарна шефка от ГЕРБ, Искра Фидосова! Всички си отдъхнахме както се казва за върнатото щастие на шефа на "Лукойл"! Още повече, че по новините съобщиха как бандата измамници била вкарана чевръсто с помощта на МВР и Прокуратурата на топло! Колко му трябва на човек, за да бъде щастлив?
Според прокурора Чавдар Ангелов, в нотариалната кантора на депутата от ГЕРБ Искра Фидосова в Монтана е било съставено фалшиво пълномощно за продажба на въпросния скъп имот и то при положение, че сделката трябвало да се изповяда в София!

Вместо да се скрие вдън земя и да не се показва докато отмине скандалът, Фидосова обяви без да й мигне окото, че нотариусите всеки ден рискуват едва ли не да заверяват пълномощни с подправени лични карти, тъй като нямали достъп до информационната система на ГРАО и МВР, където да проверяват дали данните и снимката в документа съвпадат!

Права си е Фидосова - хващаш документи, заверяваш ги бързо и хоп! - настъпил си без да знаеш приятел на премиера и президента по мазола, тъй като документите се оказали фалшиви! Това ако не е риск, че без да искаш си помогнал да се вземе имота на не кой да е - кое тогава е риск?
Подправената лична карта ли е проблемът на пишман нотариусите, когато обслужват бандити от имотната мафия? Нали сделка при нотариус се изповядва лично и изповядващият сделката може да види и прецени дали лицето от картата и това пред него са един и същи човек, или не.
Постоянната връзка с базата данни на ГРАО и МВР ли ще спре имотните измами? Или точно тази връзка ще засили риска на кражби на имоти на нищо неподозиращи граждани? Все пак нотариусите не са ангели и те душа носят и те се изкушават от пет или шест цифрени суми...
Кой може да гарантира, че имотната мафия няма да работи с доверени нотариуси? Никой разбира се. Докато един нотариус не отговаря с личното си имущество за изповядване на сделка с фалшиви данни, нищо няма да се промени. Във Франция например е така: изповядваш сделка зад гърба на нищо неподозиращ собственик и в следващия момент, гражданинът сигнализира Прокуратурата и нотариусът се озовава на топло, а имуществото му е под възбрана докато откраднатият имот не се върне на истинския му собственик!
А у нас организирани групи присвояват имоти с помощта на нотариуси, съд и прокуратура и истинските собственици ходят по 10-11 години в съдилищата, и пак не успяват да си върнат собствеността! Защото не всеки е на Валентин Златев баща! За такива скандални случаи в сайта "Хроники" е ставало дума не веднъж.
В това разследване което читателите могат да прочетат, в имотната измама са намесени: кмет на Столична община, нотариуси, прокурори, съдии, адвокати и разбира се - подставени лица. 11 години истинските собственици не могат да си върнат имота, реституиран от кмета Александър Янчулев с фалшиво пълномощно на иврит, част от което представлява Акт за раждане!

По този случай Столична община, в лицето на следващия кмет, Стефан Софиянски издаде втора реституционна заповед, обявявайки първата за нищожна - съдът не я уважи и не й обърна внимание! Така имот на стойност 5 млн евро бе откраднат посред бял ден и чрез влиянието на действащи политици от БСП не бе върнат на собствениците.
Подобен случай имаше и на Калотина, където бе открадната земя от собственици. Земя, която се оказа, че не е била никога национализирана! Върху нея бяха построени безмитни бензиностанции, и въпреки заповед на Иван Костов, от времето когато бе финансов министър, никой не отчисляваше на истинските собственици процент за това, че върху земята им са построени безмитни бензиностанции се продава бензин!

За този също скандален случай, довел до смъртта на един от наследниците на 40 години и оставил семейството му да мизерства - четете:
Две десетилетия вече слушаме за откраднати имоти с измама от собствениците им. Две десетилетия хората се влачат по съдилищата и късат косите си, а някои и не дочакват законът да им върне заграбеното! Влачат куче - диря - няма, както се казва.

В България може всичко да ти се случи, въпреки че в Конституцията е записано, че всички сме равни. От малки си знаем, че това не е така. И двата случая, за които споменавам по-горе истинските собственици ходят вече 11 години по мъките в съдилищата, за да търсят правата си, които политици и магистрати са им нарушили.
В същото време - на бащата на Валентин Златев имотът тутакси му бе върнат и бандитите бяха прибрани в ареста! И то след като бяха използвали нотариална кантора на действащата депутатка Фидосиева факт, който за всеки друг простосмъртен български гражданин би се оказал фатален!
Вчера видяхме какво значи да си баща на Валентин Златев - заграбеният с фалшиво пълномощно скъп имот бе изплют обратно и в момента извършителите си ближат раните, без да му се налага на Златев - баща да се влачи по Прокуратура и съд!
А как ще се отрази на Фидосиева този огромен гаф - тя си знае. Вече има един вдигнат жълт картон...

Затова е и приказката: кажи ми кой си, да ти кажа какво ще ти се случи!

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене