Честито, пак си имаме конфликт на интереси във властта!

Много поучително е човек да чете и да помни. Особено когато става дума за политици и решения на политици. Вчера бе пуснато съобщение, че австрийци ще изграждат каскадата "Горна Арда", и че Министерският съвет е одобрил писмо за подкрепа за реализиране на инвестиционния проект. Писмото не представлявало държавна гаранция, не натоварвало допълнително държавния бюджет и не пораждало финансови задължения за държавата. Документът ще бъде подписан от министъра на икономиката. С утвърждаването му ще стане възможно окончателното структуриране на "Хидроенергийна компания "Горна Арда" АД. Акционери в дружеството ще бъдат НЕК, EVN и австрийската компания Alpine Bau. Стоп!

От биографията на въпросния министър Трайчо Трайков, разпространена официално става ясно, че "въпросният доскоро неизвестен гражданин има специализации по контролинг, финансов анализ и мениджмънт в Австрия и Германия, професионален опит като консултант по стратегическо развитие и сливания и придобивания в различни страни в централна и източна Европа. От 2006 г. Трайчо Трайков е част от мениджърския екип на групата EVN България". След парламентарните избори от 5 юли 2009 г. Трайчо Трайков получава министерското кресло, а сега като министър ще подпише писмо за подкрепа за реализиране на инвестиционния проект. Подробност е, че сред акционерите в "Хидроенергийна компания "Горна Арда" АД, която ще гради каскадата е и фирмата , бивше работно място на министър Трайчо Трайков, EVN!
Скромно и от сърце. Този случай е на път да се нареди след първите два, в които имена на политици от ГЕРБ се свързват с подобни досадни нарушения на действащото законодателство по така наречения конфликт на интереси.

Така например бившата общинска съветничка и общински юристконсулт на граждански договор, Цецка Цачева бе изстреляна с партийната ГЕРБова ракета на поста - председател на парламента! Около номинацията й бе припомнено, че Цачева като юрист през 2008 г. е била обвинена от кмета трети мандат на град Плевен, Найден Зеленогорски, че е действала срещу интересите на общината, докато я е представлявала юридически.
Докато оказвала правна помощ на общината, Цачева е представлявала в съда други лица по въпроси, противоречащи на интересите на общината, обявил Зеленогорски и окачествил това като конфликт на интереси.
В сайта на община Плевен бе подробно съобщено, че кметът на Плевен Найден Зеленогорски подава сигнал до Адвокатската колегия в Плевен, която намира, че адвокат Цачева е нарушила чл. 43, т. 3 от Закона за адвокатурата. Дисциплинарното преследване срещу нея е погасено по давност.
Цачева обжалва решението на плевенските си колеги пред Висшия адвокатски съвет /ВАС/ в София, който обаче потвърждава решението на адвокатския съвет в Плевен: "Действията на адвокат Цецка Цачева срещу община Плевен по времето, когато тя е имала сключен договор за правна помощ с общината, водят до конфликт на интереси и съставляват нарушение на чл. 13, ал. 1, 2 и 4 от Етичния кодекс на адвоката", заключава ВАС през ноември миналата година... До момента са известни 5 дела, в които адвокат Цачева е защитавала частни интереси, които са били в противоречие с интересите на общината, съобщава този сайт.

Третият случай, в който ГЕРБ доказа, че едно говори, а друго се върши е историята със заменките.
ГЕРБ даде заден ход за промени на Закона за горите, стана ясно на първото работно заседание на парламентарната комисия по земеделие и гори.
Тоталната забрана за промени на предназначението на заменените гори с цел строителство за частни лица ще важи до приемането на нов закон, който ще допуска да се строи, но при определени условия.
Поправката на горския закон се внася от шефката на комисията Десислава Танева, заместника й Емил Димитров и Атанас Камбитов - депутати от ГЕРБ. Емил Димитров е същият, който има съдружие с бащата на шефа на Лукойл, и бивш любимец на Живков, Васил Златев в ловни стопанства. Димитров от ГЕРБ е същият, около когото в миналия парламент се вдигаха скандали. Когато Димитров се появи в новоизбрания парламент бе припомнен скандал с германски ловец, платил за елен, отгледан с - анаболи, стероиди, хормони и химически продукти, за да бъде ускорен растежа муприпомнен скандал с германски ловец, платил за елен, отгледан с - анаболи, стероиди, хормони и химически продукти, за да бъде ускорен растежа му. Но да си съдружник с бащата на първия приятел на премиера и президента си е чадър и то непромокаем! Така и Емил Димитров, вместо да бъде избутан на назад от съпартийците си, пое не друго, а поправката на Закона за горите! Депутатът от ГЕРБ, както няколко медии публикуваха, че е взел на концесия дивечовъдни участъци и ловни стопанства за 15 години напред сега ще реди горското законодателство и ще замъгли скандалите със заменките!

Не ме гледай какво върша, а ме слушай какво говоря...

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене