Отидоха ни личните данни, пазете си имотите...

Народно събраниеНотариусите получиха достъп до личните документи на гражданите. Вчера парламентът прие окончателно поправките в Закона за българските документи за самоличност. Оттук нататък съдбата на имотите на редовите български граждани е неизвестна.

Бързо проучване на реакцията на българите по така приетите поправки в Закона за българските документи за самоличност на сайта „Хроники” даде следните резултати. На въпрос: „Одобрявате ли нотариусите да имат достъп до личните ви данни?”, читателите дадоха следните отговори:

  • Не, защото така ще се увеличат имотните измами -  87.2%
  • Да, за да се избягват имотни измами -  11.5%     
  • Нямам мнение - 1.3%     


Вместо политиците да размислят и приемат една друга промяна в Закона за българските документи за самоличност, а именно – държавата да поеме разходите по смяната им, депутатите за пореден път гласуваха в полза на съответното лоби, в случая: на нотариусите.
А причина за подобна промяна в Закона определено има, и то след като по Закон, документите за самоличност на българските граждани са собственост на държавата. Т. е. за пореден път се бърка в джоба на българина, този път, за да плати за пореден път цената на държавната собственост на документите му за самоличност.
Това е записано изрично в Глава „Общи разпоредби”, член 2. на Закона и гласи:
„Чл. 2. Българските документи за самоличност да собственост на държавата”.
И накрая, отново се връщам на приетите поправки в полза на Цялото войнство на нотариусите: досега имотната мафия отнемаше имоти на нищо неподозиращи граждани и то без достъп до документите за самоличност, а както е известно – имотна мафия без нотариус е като музика без звук.

При сега съществуващата съдебна система, не дай си, Боже, някой да ти вземе имота, ще трябват дузина години и купчини пари, за да си го върнеш! И успехът не винаги е гарантиран, поради съществуващата корупция в съдебната власт.
Тук, в сайта „Хроники” бе публикувано разследването „Как се краде хотел, или готови за следващи жертви” - от 1 до 6 част.

Дузина години, дузина адвокати, купища пари, тежки заболявания на членове от семейството на истинските собственици – това е равносметката засега по казуса с откраднатия хотел от това разследване.

Публикувахме и разследването за заграбена и невърната земя на собственици в Калотина: 4.„Ако имаше действаща Прокуратура, законът нямаше да е само на хартия” -
И в този случай имаше жертва от страна на истинските собственици. Един мъж почина в разцета на силите си от масивен инфаркт, оставяйки вдовица и двама сина.

Тези два случая са една милионна част от опарените от имотната мафия хора в България. И пак повтарям: ограбването бе извършено преди нотариусите да получат достъп до личните данни!

А какво следва оттук нататък, когато личните данни на всеки един от българските граждани няма да и проблем – един Господ знае...
Преди поправките в Закона се заграбваха имоти с наложена възбрана. В България, в нарушаването на законите и правата на гражданите водещ е абсурдът. Лошото е, че не друг, а законодателите съдействат на този абсурд.

 

Коментари 

 
0 #2 здв 2009-12-14 09:36
Добре де, и какво да правим, мрежата се напълни от такива злъчни писания. И какво да правим? Предполагам така е било и по времето на Левски, всички са мрънкали и плакали, оплаквали и вайкали, но никой не се е дигал, освен безумни хайдушки изпълнения водещи до още по глеми извращения.
Бързате да обвините химерната "мафия", хептен забравили какво значи това. Не в Бъгария няма мафия, това са кокошкари които както всеки Българин гледат да си постелят чергата, а който както може, циганина крадне кокошка, а нотариуса какво да крадне? ми каквото му е на масата.
Но всеки говори за голямата картина, за големите проблеми, докато не се оправи това или онова няма стане нищо. А в същото време никой не поглежда малките неща, ами че нали преди да се сложи върха на пирамидата някой е постлал основата а?
Цитиране
 
 
+1 #1 illiana 2009-10-06 20:56
Da, ama v BG nqma koi da vi 4ue.....Tam mai vsi4ki si igraqt na MONOPOLY igrata no v deistvitelnost....sajalqvam celiqt Bg narod!!!! Iznesete se vsi4ki i gi ostavete mafiotite sami-na edna ku6ta kato i sloji6 6apka na komina, kade otiva dima?! Se6taite se....
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене