Фандъкова и другите – няма причина за смях

Давид Черни щял да прави фонтан от висящи пениси, за супермодерния многофункционален комплекс Копа център, който ще бъде построен в Прага съобщи сайтът Moreto.net. Няма лошо – както разбрахме наскоро родните политици си падат по Давид Черни и нищо чудно новината ще ги въодушеви. Ако можеше и да надпише поименно висящите пениси Черни – тогава вече щастието политическо щеше да е пълно.

Да припомня за тези, които искат да забравят, че Ленин е настоявал, че марксизмът е идентичен на обективната истина. Може пък бъдещата кариера на Черни да се превърне в една носталгия по марксизма, след като произведенията му изразяват свободата на творческия дух. Обясни ни го не друг, а културният ни министър Вежди Рашидов.

Практиката е 100 пъти по-важна от теорията – това ни учи Училището на живота. Нелепо и смешно е, но Европейската народна партия оповести, че следващият кмет на столицата ще е самоковската перла, Йорданка Фандъкова, която от ЕНП подкрепяли горещо.
Ами да си я изберат за кмет на някоя столица на ЕНП - ние какво толкова сме прегрешили, че Фандъкова да ни става кмет? И после - откога някаква европейска партия ще ни дава тон в живота? Лесно е отдалече да пращаш сигнали, нито пари струва, нито последици.
Те, от ЕНП няма да живеят в условията на управлението на Фандъкова, но ние ще живеем!
Защо точно Фандъкова посочи премиерът и лидер на ГЕРБ, Бойко Борисов за кандидат да столичен кмет? Имал й доверие – ами да й даде да му пази ключа от Банкя и бели пари за черни дни, щом като й има толкова много доверие!

Как се доказа Фандъкова, че става за кмет на столицата, с това, че е била училищна директорка? С това, че обърка записването на децата в детски градини и много родители бяха принудени да споменават майка и, докато скубеха косите си кой да гледа отрочетата им?
Тръгнаха да записват децата по електронен път родителите, както го бе измислила Фандъкова, но още с включването сайтът за записване гръмна и зам.-кметицата си полу- подаде оставката... за да остане.

Междувременно самоковката вече столичанка забрави да отчете, че е платила с нашите пари, с данъците на софиянци 400 000 лева за проваления електронен справочник – сума доста пъти по-висока, отколкото реално струва да се направи един много по-добър сайт.
Как остана Фандъкова в сърцата ни, след като в софийските детски градини не достигаха над 7000 места, тя ги изброи до 5000?
Сега пък Фандъкова намислила как таксистите докато заработват хляба да бъдат екскурзоводи на пътниците си, возейки ги из София! Как шофьорите на такси да посочват забележителности в столицата едновременно със споменаването на родата на общинари и други подобни – докато пропадат с колите си в дупки, блокират в задръстване и им лепнат я скоби, я глоба от „Паркинги и гаражи”!
Между другото неискам дап ропусна да спомена, че година след като съдът отмени цялата "Синя зона" в София, незаконни се оказаха и събираните от "Паркинги и гаражи" такси за заскобяването на автомобилите и вдигането с паяк. Някой да е спрял поставянето на скоби и вдиганията на автомобили с паяци? Софиянци даже не знаят, че „Паркинги и гаражи” нямат право да събират пари от клетите софийски шофьори.

Тези дни стана ясно, че цените, плащани от шофьорите за двете санкции, не са одобрени от Столичния общински съвет и от 4 години се събират глоби и такси в разрез с правилата, показала проверка на в. "Сега"! Четири години софиянци са плащали незаконни такси и глоби, четири години столичани са търчали да търсят колите си и да плащат без да има законово основание за това!
Някой от ГЕРБ да го спомена? Някой от ГЕРБ да го забрани! Някой от ГЕРБ да предупреди софиянци за незаконния рекет на „Паркинги и гаражи”? Никой нищо не стори животът на софиянци да стане по-ведър, по светъл и по-законен например...
А сега тръгнали да ни навират някаква училищна директорка, изкатерила се по йерархичната общинска стълбица на крилете на партията си, ГЕРБ!
Не става...

Вчера информационните агенции съобщиха, че млади социалисти внесли в Елисейския дворец молби за осиновяване от Никола Саркози. Повод за това бил главоломният скок в кариерата на президентския син Жан Саркози, който се кани да оглави най-важната държавна агенция.

„Сарко, стани ми татко!” зоват социалистите... Ех, кой не би...

У нас е малко-по-различно: граждани писали на Яне Янев, че в дома на бившата министър Масларова се намирало пианото на Лора Каравелова! Масларова се обади туткаси, че ще изчисти името си в съда...
Че с какво се зацапа името на бившата социална фея? Досег с вещ на Лора Каравелова е по-скоро закачка с историята, а не изцапано име! Вярно е, че Масларова едва ли би докарала някой поет до самоубийство, както е сторила навремето Лора. Както се казва правителствените решения, в които гласуваше и Масларова докараха доста повече хора до самоубийство, и по този повод сме начело на класацията на самоубийците... но това е друга тема.

"Ще предложа на парламентарната група на "Коалиция за България" да внесем искане в Комисията за контрол на ДАНС да бъде изискан съответният документ, в който някои медии твърдят, че има данни за 15 уличени министри, и да бъде направено разследване" обяви бившият транспортен министър и сегашен депутат Петър Мутафчиев. Е, Мутафчиев, ех далавери в РВД за милиони, докато беше министър! То така всеки може да внесе искане да го разследва парламентарната комисия за контрол на ДАНС – нали парламентарна комисия няма разследващи функции! На кого ги продават тези изтъркани номера челниците от „Позитано”? Вече няма и на кого...
Тези дни излезе и новината, че изборните книжа от 6 секции в САЩ са унищожени! Прав е бил другарят Сталин: „Не е важно кой гласува, а кой брои гласовете!” – съветваше той.

Давид Черни щял да прави фонтан от висящи пениси в Прага, ако обещае да ги надпише поименно – да му отстъпят място за същия фонтан и в София! И такса вход да въведат за атракцията – може пък да запълнят софийския бюджет и да не ни дерат на живо с повишени данъци и такси.

Какви хора са българските политици? Не само от ГЕРБ, но и от БСП, СДС, ДСБ, РЗС, ДПС и прочие... Всички те накуп чрез общинските си съветници стоят зад заговора срещу софиянци, които са били рекетирани, тормозени, изнудвани от общинска фирма „Паркинги и гаражи”!
Човек се пита откъде се пръкнаха българските политици от последните 20 години. Дали пък не са продукт на изхвърлен случайно някъде замразен еякулирал материал, употребен впоследствие в нечии родови канали?

Политиката никога не е развеселила никого – този факт е широко известен. Никого освен политиците и няколко поколения техни близки – ще добавя аз. Често ни припомнят, че с гласуване сме докарали в политиката случайни люде.
Обещанията и доброто, което ни скандират политиците, предизборно ни налага да търпим и злото, което ни очаква след вота.

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене