Небето не се отвори – никой не бе арестуван – Борисов се хвана на въдицата!

Пак качихме Европа на черешата, но този път в комплект с НАТО, Интерпол и Европол. Запратихме Европа, НАТО и прочие със скандали около разнасяна из обществото класифицирана информация.

Тази година в полунощ срещу Димитровден - небето не се отвори! Според източноправославното вярване, в полунощ срещу Димитровден небето се отваря - вместо небе, бе отворен поредният скандал, раздухан около тайните служби. Небето остана както си беше, по всичко личеше, че определен кръг от хора очакваха правителството да си отиде, като се започне със смяна в Държавната агенция за национална сигурност. Противно на очакванията, изпълненията по сценария за предизвикване на скандал във властта се разбиха на пух и прах. За зло или за добро, премиерът ни не е на „ти” със правилата и законите в контраразузнаването, а това са тайни и правила, които се учат и усвояват с години...
От новините в съботния и неделния ден всички научихме, че бившият премиер Сергей Станишев е напуснал поста си в Министерски съвет без да сдаде поверителен Доклад в секретната секция на ведомството. Всъщност два дни никой не се досети и не обърна внимание на това, че Станишев е бил оставен да освободи премиерското кресло без да си е изпълнил задължението за предаване на всички секретни документи където и на когото трябва. Странно е, че и служителите в Министерския съвет не са настояли босия в делата държавни, Сергей Дмитриевич да си свърши работата, свързана със документи, съдържащи класифицирана информация... Странно и необяснимо, но явно тази подробност убягва и не сегашния премиер, тъй като в изявленията му по повод циркулирането на секретни доклади из родината никъде не стана дума точно за това премиерско задължение.

И така, заради немаривостта на бившия министър-председател, в почивните дни срещу Димитровден новина №1 се оказа точно липсващия оригинал на секретен доклад, адресиран до Станишев. Та този именно липсващ оригинал, бившият така наречен съветник в ДАНС    , Алексей Петров взе, че отнесе на настоящия министър-председател, Бойко Борисов. Взе, че го отнесе като обикновен гражданин, както се изрази Борисов на пресконференция по повод тази внезапно бликнала „добрина” на Петров.
Според Борисов, Справката с гриф "поверително" била изпратена и получена преди година лично от Станишев в качеството му на премиер, но не била върната обратно в ДАНС, както изисква законът и  е била изнесена незаконно от предшественика му, за да бъдат предупредени разследваните за корупция лица. Как оригиналният доклад, изпратен на Станишев се е озовал у Петров, ще установи започналата проверка на прокуратурата.

Станишев се ползва с депутатски имунитет и докато назряваше скандалът, злорадстваше за случилото се, без око да му мигне. Самият Алексей Петров, който бе отнесъл доклада на Борисов и то в Министерски съвет! - предпочете да запази мълчание по случилото се.
„Станишев трябва да излезе и да каже на кого е дал Доклада, за да може Главния прокурор да вкара този човек в затвора – обяви в Централните новини на Нова телевизия Бойко Борисов. – За това престъпление наказанието е затвор! Тука става въпрос за Доклад, който е пратен в ръцете на не знам кой, от самия премиер. И не е обявен за откраднат! Загубен или каквото и да било. Сиреч Те са очаквали да мине между капките... Аз считам, че тази служба /ДАНС – бел. Л. М./ генерира само скандали и за това е виновен Сергей Станишев!”

Алексей Петров е позвънил по мобилния телефон на Борисов и му е казал: „Господин Борисов, в качеството си на лоялен гражданин, ще Ви донеса...”
Лоялен!? Виж ми окото! Плува ли корабче?

Въпроси без отговор

  • Кой са ТЕ – Бойко Борисов не уточни, но слава Богу се е усетил, че съществуват ТЕ!
  • „За това престъпление наказанието е затвор!” обяви Бойко Борисов, но погрешно отправи обвинението единствено към Станишев. Всъщност Те са изчислили точно как Борисов не е в час с интригите, които е възможно да бъдат скроени около една служба да национална сигурност!
  • Защо Бойко Борисов е оставил Алексей Петров да си отиде, а не е съобщил където трябва за разнасяния от него документ с класифицирана информация, за да бъде Петров задържан и да даде обяснения откъде има Доклада, кой му го е дал, как така той разнася поверителен документ и го притежава и прочие...
  • Защо премиерът Борисов не поиска задържане и на лицата, публикували във вестник „Галерия” документ, съдържащ класифицирана информация, а се задоволи само да разказва за предадения му от Зоя Димитрова Доклад на ДАНС с придружително писмо?
  • Борисов се ядоса и изпусна нервите си. Борисов обяви, че ДАНС генерира скандали. Целта на хората зад Алексей Петров и Станишев е изпълнена. Петко Сертов естествено мълчи. Очакванията на хората, спретнали оперативното мероприятие с Доклади са: Борисов да се нахвърли върху ДАНС и смени ръководството! Все пак човекът не е контраразузнавач, не е и съвсем полицай – учил е огнеборство.
  • Каквото и ново ръководство да сложи в ДАНС Борисов, във всички случаи в него ще се промъкнат хора на Сертов и Петров.
  • Една дестабилизирана агенция за национална сигурност, каквото впечатление целят и искат хората на Петров да внушат на гражданството, ще удари и по стабилността на властта!

Кой да му каже на Бойко Борисов, че закъсня с реакцията да иска затвор. Кой да му каже на Борисов, че пропусна и не поиска затвор за всички замесени в оперативната разработка „Доклади”.
„Ако продължат скандалите...каза премиерът Борисов тази сутрин по Нова телевизия, ДАНС, ще го закрия. Ако не се справи ДАНС, ще го закрия...”
ТЕ са на крачка от целта ДАНС, с това ново ръководство да бъде закрита! Премиерът неволно влезе в играта им... И за да е още по-силен скандалът, в неделя вечер бе пусната в действие и тежката артилерия на заговорниците – Стефан Гамизов.

Психиатричните клиники у нас са през закриване – мнозина остана извън тях и не си пият редовно лекарствата. Пита се: ние какво сме сбъркали и в какво сме виновни, та да търпим психологическите лупинги на недолекувани люде и то по телевизия с национален обхват?

Останалото вече се е случвало. Небето не се отвори срещу Димитровден, но един премиер необяснимо и незнайно защо се опитва сам да си ритне столчето...

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене