Гамизов? Таранът се оказа бълха... Малко се пие в тази държава!

Малко се пие в тази държава казваше един виден член на Бирената партия и си е бил прав човекът. Вярно е, че той е имал пред вид бирата, но същото се отнася и до лекарствата, които някои люде напоследък все забравят да вземат навреме, както им ги предписал докторът.

Гамизов? Таранът, който трябваше да срути властта - се оказа бълха. Един доста оплешивял нашенски Ван дер Любе, на когото интриганти, стремящи се към властта, връчиха мокър кибрит, за да пали държавата, развя на преден план искането си, да консултира държавата в борбата с престъпността!

Мишената е ДАНС, следва правителството, а после – какво? Bepoятнocттa нeщo дa ce cлучи e oбpaтнo пpoпopциoнaлнa нa жeлaниeтo зa тoвa. Но кой твърди, че заговорниците от родното ФБР, след като са излезли оттам, са мислели на генерал Борисов само доброто?
На герба ни трябва да пише: рaнo или къcнo нaй-лoшaтa кoмбинaция oт oбcтoятeлcтвa ce cлучвa. А в случая с истерията да се клати държавата важи правилото, по-добре късно, отколкото рано.
Вместо да четат за новия бюджет, гражданите четат оперативна информация. Правилото е, който дава на бедняка – няма да обеднее, а който залива бедняка с простотии? Дави си се като стой, та гледай! И най-важното, кой да му каже на финансист№1 в Републиката, че преди да започне нещо, е добре най-напред да разбере за какво става дума. Пици всеки може да показва!
Доброто, получено от правителството ни налага да търпим и злото, което ни нанася. Малко се пие в тази държава, а сега посягат и на цигарите! Но щом закриват лечението – как се мре здрав?
След дълго впецепение, Прокуратурата дойде в съзнание и получи шанс да свърши нещо полезно. Магистратите пребозаха с правилото, че в истината има повече красота, дори и когато красотата е отвратителна.
Досъдебното производство на Прокуратурата, което бе образувано от немай къде по изнесения и тиражиран секретен Доклад на ДАНС силно напомня на едно признание на фолкпевицата Преслава: „С Коцето не сме интимни, само правим секс!” Та чини ми се, че и родните магистрати се движат в тази посока за секса без интимност: не, че ще уличат виновните за разнасяния секретен Доклад на ДАНС из родината, но затова пък привикват разни лица, разпитват ги, и в почивките дават сериозни интервюта за пресата...
Всъщност виновните по скандала с Доклада на ДАНС, който бе: веднъж публикуван във вестник, втори път, пратен с придружително писмо на премиера, трети път, занесен за по-сигурно лично на крака в Министерски съвет пак на премиера, като четвърто бе разказан от някакъв Стефан Гамизов в предаването „На 4 очи” и за най-сигурно, като шесто, накрая бе пуснат и в Интернет – та, виновните по този най-пресен скандал да са сигурни, че всичко по сценария е изпълнено.    
Както се казва - едва ли има в държавата гражданин, който да не е наясно, че в публичното пространство се пускат документи, за разпространението и ползването на които по закон се полага затвор. Да се ползва без оторизация поверителна документация от службата за национална сигурност – това без да се замисли човек е престъпление. Да сложат брояч на Интернет и да отмятат колко души са прочели секретния Доклад: като прегрее броенето, да му мислят Интернет-създателите!

Българинът си има философия: зaкoнo e тecнa вpaтa у шиpoкo пoлe. Caмo улaвитe минувaт у нeгo.
Затова и странно подхожда към проблема Прокуратурата: то не беше публикуване на секретни документи, то не беше носене на ръка, то не беше разказване на съдържанието им, та се стигна дотам – да се пусне в Интернет поверителния документ.
Кога трябваше да бъде пресечен скандалът, който вече изобщо не е ясно кога и как ще завърши? Нито един политически скандал не е разкрит – това е, защото Прокуратурата не си пада по скандалите. Магистратите също престъпват закони – но дава и на другите да ги престъпват, като ги оставя на свобода. Това е почтено.

Малко се пие в тази държава!

Замесените в разпространението на документи, съдържащи класифицирана информация: бивш шеф на ДАНС, Петко Сертов, бивш съветник на ДАНС, Алексей Петров, гл. Редактор на в. „Галерия”, както и бившия премиер Сергей Станишев в момента се разпитват в качеството им на свидетели. Утре се очакват още Доклади в Интернет – ето, премиера преди да хване самолета, съобщи за още 9 потурчени документа... Политическата вълна не изхвърля на брега удавниците, а следващите давещи се. Има надежда да станем част от европейското семейство, но само ако някой ни завладее.

Малко се пие в тази държава. И в Европа пиели малко! Тогава къде сме тръгнали?
Псувнята е най-често повтаряната мисъл в тази държава. Да се пие и псува – това не беше ли демокрацията?
Не трябва да се прощава на онези, които не умеят да прощават. Това май власттта не го е чувала пък и звучи доста сериозно.
.... Уcмиxвaйтe ce... Утpe щe бъдe пo-злe.

И не забравяйте, в тази държава, акo нeщaтa ce пoдoбpявaт - нeщo щe ce влoши. Без интервютата и скандалите, без пакостите на предишните и лутането на сегашните управници – не може да има уют в живота ни. Ще вземем да заприличаме на Европа...
С политиците не сме интимни, само си играят на секс.
Aкo ce чувcтвaтe дoбpe, нe ce бeзпoкoйтe - щe гo пpeoдoлeeтe.

 

Коментари 

 
0 #4 Стефан Гамизов 2010-10-04 21:28
:lol: Тази статия ми хареса. Възхитен съм! Поставям я в рамка и заема 2-ро място във вечната класация за "обективна" класификация на Стефан Гамизов, след "Гамизияда" на в.Капитал. Съжалявам, че чак сега я прочетох. Поздрави и продължавайте така!
Цитиране
 
 
0 #3 blag009 2009-11-16 15:47
Е, хайде сега г-жо Манолова! АЗЪ-БЛАЖЕ по-бих се заитересувал от Вашите АРХИВИ, които НАИСТИНА биха разклатили страната отколкото , ТЪПИТЕ МИЛИЦИОНЕРСКИ РАЗКАЗЧЕТА!
Иначе, всеки с номера си , и Гавизов с неговия!!!
Кво са дакажем за Щатите 100-200 хил. доларес, да ТЕСТАВА страната тук и там! И да се прават изводи,за КОИТО съм сигурен, че са в посока РАЗЛИЧНА от тази която ни набиват ДАНС,МАНС и т.н.!
Теста е като в Акупресура, за да лекувам хремата Ви , забивам иглата на 3 см. на задното ходило на левия крак, огледално на 5 см. от десния на подлакътачната теморна кост????? Разбархте ли нещо ... НЕ нали, но един специалист ШЪ Ви изгледа снихозително, на Вашето невежество!
Кибик Блаже
Цитиране
 
 
+1 #2 ЮРИСТИ 2009-11-01 09:54
Българский шопе, привет!Честит празник на народните будители! Почти сме съгласни с тебе - само малка корекция: кандидатите за следователи, прокурори и съдии - не по-възрастни от 27 години (то и за продавач в супермаркет не те приемат, ако надвишаваш тази възраст...). При това следва непременно да преминат през тестова проверка за владеене на родния език, вътрешното и международното хуманитарно право. Защото иначе пак ще ни натресат за магистрати мутри с купени дипломи (най-често от ЮФ-етата на Югозападния университет, УНСС и др. пръкнали се през двадесетилетиет о "университети", "факултети" и "академии"). :sad:
Цитиране
 
 
+1 #1 Българския шоп 2009-10-30 22:33
Решението с прокуратурата е по-просто отколкото с МВР, ДАНС и РУМО, защото в България има отлични правни факултети. С други думи всички прокурори и зам. прокурори на 60 г и повече задължително в пенсия, а на тяхно място млади на по 35-40 г. – (през 1989 те са били на 15-20 г. и не са отровени от комунизма). Все пак внимание на синчета, щерки и други близки роднини на “бившите“. Същото и със следователите – всички офицери и сътрудници на ДС – ВЪН !, а на тяхно място млади и компетентни юристи. Тогава ще има и процеси и министри-затворници. Време е и сина на Дамян Велчев да си замине – той просто е страхливец и подлизурко!
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене