Aкo нeщo въpви злe,тo със сигурност щe cтaнe пo-злe.

Нищо не е така лесно както изглежда! Трябва ли да се критикува безпомощната външна политика на Румяна Желева? Защо не я погледнат жената – слабичка е, крехка – както се казва и за кръводарител ще я отхвърлят!

Лошо си вършела работата, защото американският вицепрезидент Джо Байдън бе на обиколка в Източна Европа, за да заздрави партньорството на Вашингтон със страните от този район. Освен Румъния, обиколката включи и Полша и Чехия. Само България бе изключена от тази обиколка: ние бяхме публично пренебрегнати от Белия дом. Защо? Да каже някой, че управниците ни не са послушни – няма да е прав! Кой ако не политиците ни се съгласяват още преди да са питани, даже ни бъркат с протекторат на Щатите...

Какво да вземаме за терк на поведение във външната политика? Чехите ли? Конституционният съд на Чехия се произнесе по жалбата от чешки сенатори  Лисабонския договор. Съдът постанови, че документът съответства на Чешката конституция и отхвърли жалбата на сенаторите евроскептици. След произнасянето на Конституционния съд, остава чешкия президент Вацлав Клаус да подпише Закона за ратифициране на Договора от Лисабон. И няма къде да се дърпа вече. Кой и как убеди Клаус за подписа? Кой и как уреди Конситуционният съд на Чехия да се произнесе против жалбата на сенаторите скептици. Как? Лесно е, с метода на убеждаването. Иcтинcкият xapaктep нa нeщaтa e винaги cкpит.

Сенаторите, които внесоха жалбата са от най-голямата дясна партия в страната, Гражданската демократическа партия. В жалбата си те акцентираха на твърдението, че Договорът от Лисабон е общ и може да доведе до ограничаване на националния суверенитет на страната. А нима още има нации, които смятат, че ЕС е създаден, за да запази суверенитета им? Вярно е, че пpякoтo дeйcтвиe cъздaвa пpякo пpoтивoдeйcтвиe, но и това е до време, а ентусиастите са вече на изчерпване.

Чехия бе единствената страна членка на ЕС, която не бе ратифицирала Лисабонския договор, който урежда реформирането на Съюза.
А същият този Вацлав Клаус изнерви българския премиер Бойко Борисов, за това, че не спазвал правилата в ЕС? Е, сега Борисов вече ще е спокоен.

„Сексът е демокрация!” извика една циганка от малкия екран и с това обясни всичко, което ни се случва, защото се знае с какво е свързан сексът.

Правило №1: Рапортувай, изпълнявай, не разсъждавай!

И всичко да се прави от наведено положение...

Много му вярвам на Бойко Б.! Само чакам да пусна новините и да го чуя! Вярвам му и за това, че ще ни оправи, вярвам му за силата, която той не крие, вярвам му, защото не си поплюва!
Как да му няма вяра човек? На кого да се доверим – на Станишев ли? Времето на Зайченцето бяло остана в миналия век...
И на Цветан Цветанов вярвам – за има-няма 100 дни разплака майката и бащата на МВР – нито един от шефовете на управления не остави! Така се действа – хладнокръвно. Хладно, с вдигане на кръвно. Или хладно – без кръвно – има избор.
На Симеон Дянков също вярвам – носи и отваря пици, обещава, отменя, заканва се и винаги е с празни джобове. Не като някои служители на КАТ...

Румяна Желева е ясна – събитията минават покрай нас – и така ще бъде. Какво му е лошото? Ходил някой някъде – пък ни отминал! Не може всеки, който мине – да идва при нас! Къде ще му излезе краят? Това са разходи, масраф, както казват братята турци.
Правило №2 – Пести и не давай държавни пари за нищо! Каквото и да се случва!
Ангела Меркел обяви три решения да приоритети на бъдещото правителство: спиране на безработицата, намаляване на данъците и удължаване на срока на експлоатация на атомните централи! И като капак на всичко взе, че обеща да махне ядрените бойни глави на САЩ от територията на Германия! Направо си ги гони тази Меркел американците! На европейка ли се прави, що ли?
Тук вече прекали Меркел, но какво да я прави човек: емоциите й са в повече! Усети, че Обама не е сигурен дали Щатите ще продължават да бъдат световен полицай и хоп! - гони ядрените му бойни глави! Това и муджахидините не са го правили с американски президент. Купуват, продават, крадат, заменят, търгуват, но да гонят американско оръжейно имущество от нечия територия – никога не са го правили!
И като че ли това не й стигна на Меркел, ами днес новото правителство обяви, че Германия засега не планира да увеличи числеността на военния контингент в Афганистан!
Германският министър на отбраната Карл-Теодор цу Гутенберг заяви, че разбира позицията на войниците, които разглеждат мисията си в централноазиатската страна като участие във война.
„Без съмнение в някои райони на Афганистан ситуацията е като на война”, каза цу Гутенберг в интервю за вестник „Билд”.
Много мислят тези германци и много говорят и действат – я, по-спокойно, бе Меркел! Що слушате войниците си, що ги питате? Българските никой не ги пита и всичко си е в ред.

Правило №3 – Слушай Европейския съюз, чувай даже и това, което комисарите си мислят долавяй и се съгласявай!
Как би разказал Червената шапчица класикът хуморист Ярослав Хашек:
-    Е, и какво направих? - мърмореше си Вълкът - едно голямо лайно напpавих, това е...
-    Така и с гласуването на последните, поредни избори.

И понеже сме на вълна приказки, ще припомня виц за Мечо Пух, който много напомня на резултата от 20 години избори, 20 години правителства и парламенти:

Прасчо и Мечо Пух се срещат в гората
- Мечо какво правиш?
Мечо Пух отговаря - Ям портокал.
- А защо мирише на лайно?
- Защото го ям за трети път
Толкова за 20-те години демокрация.

 

Коментари 

 
+1 #3 Цветанка Бъчварова 2009-11-29 19:08
Щеше да е много смешно и забавно, ако не беше истина ..а си е направо трагично...
Цитиране
 
 
+5 #2 Българския шоп 2009-11-04 21:53
Пардон! Текстът е: "Много добре написан коментар, силно чувство за хумор, ирония и сарказъм. Браво!
Цитиране
 
 
+3 #1 Българския шоп 2009-11-04 21:50
Добре написан коментар. Брво!
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене