Не сме луди – само ни набеждават...

С напредване на старостта, ставаме по-мъдри, твърди Ла Рошфуко. Току що научихме, че ще връщат пак на държавата горите, които бившият партиец Симеон Борисов взе и прибра за свои. Погледнете го от хубавата страна: първо тези територии вече не са гори, а бивши гори, и второ – който оттук нататък нарече Симеон – Горския, ще отнася присъда за клевета и обида. Във всяко лошо нещо, дреме и добро. Номерът е да го види човек.

Разправят, че всеки път, в който Хилари Клинтън се опитвала да спечели пакистанците докато била на дипломатическа офанзива в страната им, те отвръщали с учтиво, но твърдо послание на госпожата: „Ние наистина не вярваме на вашата страна”. Какви хора са тези пакистанци, бе!

Но пък и къде е тръгнала Хилари не разбирам, та се завя чак до Пакистан! Вместо да върви плътно до Бил, като си го знаем какъв музикант е и как си пада по духовата музика, ще търси любов на хиляди километри! А през това време, Бил си прекара отлично няколко дни, отскочи до Прищина и откри паметника си! И защо да не го прави? Както се казва на този негов паметник и цветя може да се намери кой да му постави, някой и друг венец – също да занесе.

Помня наш Тошо как свенливо навеждаше глава, когато го почетоха с паметник в родното му село/град Правец. И всичко си вървеше като по ноти, докато бдителни люде забелязали, че му носят китки на паметника като на умряло, та разпореди да го събарят. Как го махнали? Вързали му една примка на шията и теглили, теглили, докато Тодор Живков падне...

Тая работа с паметниците приживе е тънка...

Влязохме в световните новини: в началото се изказа другарят Кирил Добрев пред своите другари, а след това чухме думите му да цитира Държавният секретар на Щатите, Хилъри Клинтън, даже първият дипломат на Великобритания Дейвид Милибанд потрети: „Трябва да презаредим отношенията и дори един вид да ги възкресим”.

Е това правят на „Позитано” в момента – презареждат, да възкресяват и от умрялото да съживят партия столетница. Лесно ли е?

Като стана дума за Възкресение, чухме, че британският външен министър Дейвид Милибанд, подбирал внимателно думите си докато гостуваше в Кремъл, като яйца от женския пазар ги подбирал. Изричал Милибанд само това, което искали да чуят руските му домакини в Москва... Разбран човек излезе този външен министър, намери пътя към руското сърце!

Много работа отметна Дейвид Милибанд с неговия руски колега Сергей Лавров, подписали три изявления за световните проблеми, от едно гостуване! Даже Милибанд определил като единствен позитивен момент за двустранните отношения „Великобритания-Русия” трансфера на футболиста Андрей Аршавин в „Арсенал”! Какво правят хората, какви ги вършим ние!

У нас вчера Чичовото го игра срещу величествения Батков! Завидя Любо Пенев на Тодор Батков, затова, че онзи мустакатият пратил четирима от най-добрите футболисти на сините преди дербито до Москва. И нали ЦСКА е по-велик отбор от онези на „Герена” – къде ще си играе Пенев с някакви си четирима изпратени на май..та си играчи? Пенев игра на Батков с изваждане на девет играчи от отбора, и го удари в земята! Девет футболисти уволни Чичовото от раз и сега Батков да му гълта праха!

И защо ги уволни? Разхождали фланелките си по игрището момчетата, ами какво да разхождат бе, Пенев? Силикона си ли да разхождат? Кой каквото си има – това разхожда. Не си ли го чувал в Мировяне?

* * *

Европа чака да се справим с организираната престъпност, и ние се приближаваме до крайния резултат – в момента сме на етап „контакти”. „За около трима служители на МВР има информация, че са били в някакъв контакт с Красимир Георгиев – Красьо, обясни вицепремиерът и министър на вътрешните работи, Цветан Цветанов на журналята на пресконференция.

Това с начина на изразяване в българския език е относителна работа: като се каже, че някой е бил в „някакъв контакт” с някого, знае ли човек как си го представят циганите от кв. „Баталова воденица” този „някакъв контакт”?

Това с контактите е неясна работа – какво ли не излиза понякога!

„Не познавам лицето Красьо от Плевен и никога не съм разговарял с него”, декларира съдия Милен Славов от Варненския окръжен съд. Магистратът настоя даже всеки, който твърди, че има доказателства за пряк, опосредствен, физически или телесен контакт между него и посоченото лице да ги предостави на главния прокурор или Висшия съдебен съвет!

Физически или телесен контакт! Къде отива тоя, бе, това съд ли е, или шоуто на Би Ти Ви „Без дрехи”?

Като отворих думата за контакти, се сетих за министъра на външните работи, Румяна Желева и как тя падна като една нашенска Джинджър в обятията на професионалния танцьор Месечков, танцувайки румба във VIP DANC. Месечков, като легендарния Фред, изпълни всички важни фигури, премятания, хвърляше я като минувач хляб на бездомни дечица, докато в един момент така метна на рамо дипломат №1, че докато се усетим и мигнем с очи, я пусна отпред на дансинга!

Ако не друго, Желева поне удари Надежда Михайлова в земята с това изпълнение! Да отминеш стройните й крака и тънка талия, и да не я включиш в танците на шоуто VIP DANC – нямаше да е честно! Без тези мерки и дадености, както се казва, Месечков трудно щеше да подхвърля и превърта Желева, я си представете да му се беше паднала Меркел или маделин Олбрайт! Историята на демокрацията нямаше да е същата!

А така след румбата, Желева нахлу костюмчето и отскочи до Външно, където уволни набързо двама посланици и един консул, между заседанията и връчването на акредитивни писма.

Това е да си жена дипломат, а не като онази реклама, в която мъжки глас повтаря: Това е жена, а това – миялна машина! Къде гледат тези автори на текстове за реклама? За какво мислят докато съчиняват!

Няма срамно в това дипломати и всякакви други висшестоящи да показват от време на време я, я па де дьо, я, някое по-хубавко бедро, и те са хора! Ето, Никола Саркози в детството си е рекламирал перилни препарати, съобщи „Дейли Мейл”! И какво? Добър човек стана като порасна Саркозито! Освободи сестрите ни от Либия, и либийците освободи от това да ни платят над 150 милиона долара дълг, но дайте да не издребняваме!

Спомнете си, на един бивш министър, му бяха пуснали слух, че не му работела простатата и едва стигал до градския фонтан като прекали с течностите! Лъжа и измама! Днес истината видя бял свят и се оказа, че човекът си е спортен тип, с мотоциклетисти се отърка, от световен ранг, с шахматисти, дето се вика си стискаха ръце, и на световното по бинго или сантасе може да го видим!

Нямало такива първенства ли? Да образуват!

* * *

Китайска гражданка, наречена „кръстница на престъпния свят”, беше осъдена на 18 години затвор, съобщи Би Би Си. Съд в китайския град Чунцин призна Се Цайпин за виновна за ръководене на мрежа от нелегални казина и подкупи на официални лица. Кръстницата имала роднина, бивш ръководител в съдебната система в град Чунцин, който пък бил арестуван през август, в рамките на кампания за борба с организираната престъпност. Според обвинението, Се Цайпин подкупвала полицаи, за да не пречат на бизнеса й.

Да плаче ли, да се смее ли човек? За какво осъждат живи хора тези китайци! Ама и Кръстницата си е виновна – да беше дошла в родината, тук никой нямаше да я съди. За такива дейния, каквито са мотивирали китайския съд да издаде присъда 18 години затвор, у нас си на почит и уважение! Канят те в шоупрограми, влизаш в хай-елита, отъркваш се у политици, та и те да живнат малко!

Нещо като онзи цитат от Доклада на кварталния дежурен: „“Загубеното на 15 март огнестрелно оръжие марка ТТ номер 12345 да се счита за недействително.”

Или: “Вчера беше иззето оръжието от незаконните бандитски групировки. То веднага беше предадено на законните бандитски групировки.”

Къде са китайците, къде сме си ние!

Сега разбирам защо министър Божидар Димитров иска да се дава българско гражданство бързо! Колко китайци можем да спасим от ръката на тяхното правосъдие, толкова по-добре!

Заловиха двама мъже, откраднали 377 кг метални винкели в Бургаско, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Е, и? Какво искат тези от МВР? Откога е затворен „Кремиковци”, хората цале къщи разкостват за арматура, а те за някакъв си винкел? Ами ако са били социално слаби тези мъже? Откъде да вземат пари за винкел? Къде остана доверието в трудовия човек? Къде остана романтиката от края на миналия век, когато милицията докладваше: „“Гражданинът Кирилов заплашвал гражданката Колева с природната си надареност, но след кратка схватка, се наложи да отнемем природната му надареност от ръцете на гражданката Колева”...

„Класифицирана информация ли е разгласяване на решения от закрити заседания на МС” – попита бившият премиер Сергей Станишев. По-добре късно, отколкото рано е казал народът. Да беше питал докато държавата ти беше в ръцете, Станишев, а не сега, когато си аут! Ако си бе задал въпроса овреме, сега нямаше да ходиш ката ден на среща с прокурора Кокинов, а щеше да смогваш да отскачаш и до майка си...

* * *

„Стоте дни на правителството могат да се определят с две думи – страдание и възторг”, рече Иво Цанев, кандидатът за лидер на СДС. Прав е човекът – страданието за нас, възторгът за тях. Кесарю, кесаревото.

Ако не схващате политическите игри с гражданството, може да се хванете за основния си пакет, както казват в края на работния ден борсовите играчи от Белград.

Не сме луди, нормални сме си! А вестниците само пишат: „Кадафито бил весел”! Къде ти? За какво толкова шумяха и вестници и телевизии? Че в ООН му дали на Кадафито 15 минути за реч, а той им дръпнал една над 100 минути, че накрая и Устава на ООН скъсал и го метнал по генералния секретар, Бан Ки Мун. Само дето лошо се целил и не улучил! Да му бяха разрешили на Кадафито да си перне палатката в Ню Йорк и нямаше да стават такива неща...

Какво е да управляваш една държава? Удоволствието е мимолетно, позата нелепа, а разходите ужасяващи. Б. Борисов наясно ли е?

 

Коментари 

 
0 #4 родопчанин 2009-11-08 09:28
най-големия ми страх е Бойко да не се заиграе с Доган! До сега се показва уж твърд, но дано стане още по-твърд, иначе нема оправия и нема начин да освободим истински България от безконечната турска интервенция в страната ни!
Цитиране
 
 
0 #3 друг по-стар читател 2009-11-06 12:40
az sum chel i drugi comentari na avtorkata ot podoben tip... ne bih kazal, 4e imitirat nqkogo. Razrovete se v saita v kometarite i pak, kajete che imitira.
No razbira se e vupros na gledna to4ka
Цитиране
 
 
0 #2 Читател 2009-11-05 16:54
Много интересно и свежо. Ама дали малко не започва да имитира репортажите на д-р Тони Филипов?
Цитиране
 
 
+2 #1 Българския шоп 2009-11-05 13:01
Тема за размисъл : При постъпването им в ДС, Ахмед Доган, Юнал Лютви и мн. др. (тогава с български имена) са полагали клетва "за верност до смърт на НРБългария", а днес те открито и с всички сили се опитват да превърнат РБългария в "турски вилает" по нареждане на Ердоган и неговите служби. Дали това е само лицемерие, хипокризия или истинско предателство?
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене