Къде си, Андрешко да ни спасиш от Дянков?

Къде си, Андрешко да ни спасиш от Дянков?Не спи ли този Симеон Дянков, кога се ли храни? Мине се не мине седмица, току ни полее със студения душ за свиване на колана с още две дупки.

Дойде в последния момент от Америка и ни стегна клупа в очакване да ритаме с краченца! Не чул, че ГЕРБ обеща да сваля осигуровките когато искаше властта, Дянков прокара вдигане на социалните осигуровки! От 1 януари правителството вдига минималните осигуровки, с които още мърдащия дребен бизнес, семейни фирми, хотелиери, земеделци окончателно ще ритнат топа! А уж ГЕРБ тръбеше, че ще сваля осигуровки като дойде на власт и народът хукна и гласува за гербаджиите... Утре ако стане скандал, Дянков има оправдание: „Бил съм зад океана, не съм чул какви ги обещават от ГЕРБ!” Даже и обещание може да изцеди премиера от финансовия министър, осигуровките да паднат с 0, 4 на сто в края на мандата... За оцелелите.

Не стига, че ни събори бляна с надеждата за намалени осигурителни ставки, ами Дянков реши да посегне и на имотите ни! А за българина покривът и земята са като слънцето и въздуха – без тях все едно, че не е жив!

Да не са ни тъпкали в съзнателната си възраст само KFC и сандвичите на „Макдоналд”, че да ни пробутват вместо бюджет номера с кутии без пици, кутии с постни пици вместо бюджет! Ние българите сме бамбашка! Държавата може да зее ограбена, прокуратурата за праща по 75 000 дела в архив заради давност, но посегне ли политик на имота на българина, застраши ли покрива му – нещата излизат извън контрол! Учим го още в училище, как Андрешко закарал бирника в блатото, за да не секвестира на бедняка чергите, покъщнината, нивата! С това сме закърмени дето има една приказка!

Общините да могат да придобиват имущество или да запорират банкови сметки на гражданите, които не са си платили местните данъци и такси пуснал мухата в главата на премиера Дянков.

"Който не си е плащал на общината, може да се раздели с имот, кола или да бъдат запорирани банковите му сметки", обяснил финансовият министър. Идеята се появила, след като установил, че събираемостта на местните налози и такси е ниска. То ако говорим за събираемост – тя с години за двама президенти на държавата, футболисти, оперативно интересни лица и бизнесмени, близки до властта е нулева, ама, нейсе! На тези наши съграждани Дянков едва ли ще успее да им бръкне в джоба! И на кого, на кого да обърне хастара – на народеца, че е най-лесно. Де, каруца, де блато, де! После да не се теглим и да ни обяснява премиерът Борисов, че не сме разбрали какво е искал да каже Дянков.

А сега в ГЕРБ са и ножът и хлябът – ще дадат команда на Цецка Ц. и Фидосова за гласуване на изменения на Закона за общинския бюджет и местното самоуправление и сме дотук? Колко му е едно парламентарно мнозинство да ни разплаче майките?

Дянков наскоро научил, че шеф на отдел в ДАНС взема повече от министър. „Това ще се промени!” заканил се той. И ти ли се ровиш в тази ДАНС, бе младеж?

Абе няма ли кой да му пошепне на това момче с очилцата, както гальовно се изразява премиерът за подобни люде, да се кротне и да разгърне книги за народопсихологията на българина! Тук на тези георграфски ширини не се живее цял живот от заеми, а българинът вдига дом, като част от личната си житейска философия и програма!

Вместо да разровят документацията и да разберат къде изчезна Пенсионният фонд на държавата ни, вместо да разровят защо БТК го продадоха в пъти по-евтино и кой се облажи от сделката, вместо да видят ред по ред къде и как изхарчиха на два пъти от миналото правителство по няколко милиарда лева бюджетен излишък – на босия цървулите седнали да събуват, и на българина на покрива, и имотите да посягат!

Тези дни научихме, че Дянков взе, че закри и Агенцията за следприватизационен контрол, да не би някой от бившите управници да пострада! Това с Емилия Масларова и Сергей Станишев ни го пускат за да се разсейваме, а не защото някой ще ги вкара на топло! Ние ли не си знаем прокурорите, ние ли не сме наясно със съдиите?

Ето го, ненаиграл се като малък, Дянков тръгнал да създава Агенция за държавна собственост, която да се грижи за интересите на държавата в приватизацията, концесиите, както и изплащането на дивиденти в държавните предприятия. Т. е. да съдейства държавата да бъде добър стопанин на своите активи.

Каква е тая работа, господин премиер? Ваш министър, една Агенция закрива, друга – открива! Намерете му на Дянков с нещо друго да си играе, вместо да харчи грешни пари за откриване и закриване на Агенции в държавата! То няма какво да се закачи с трън да се завъртиш – той пилее пари за структурни промени?

И да гледа в заплатите на шеф на ДАНС били по-високи от тези на министър! Ами какви да бъдат, бе Дянков? Вижте някои от министрите и тогава говорете за заплати. Ето външната ни министър и бъдещ еврокомисар се пробва да танцува румба! Даже си припомни и младостта в едно интервю като ни разказа, че ставала за дипломат и лобист, защото като млада работела в къмпинг, като рецепционистка и оттам се научила да контактува с чужденци! Ами на такъв министър не заплата, а той трябва да плаща, че ни е министър, бе г-н финансист №!

Така, че оставете заплатите и кой колко взема, оставете и играта с Агенции! Не посягайте на имотите на гражданството, защото като чувам колко мечки са наизлезли в Смолянско, не ни трябва Андрешко. Достатъчно е да поискаме министър-председателят да прати финансист№1 да си почине в Смолянско и, глас народен, глас – Божи!

Кой ще си играе да търси каручка, блато и Андрешко – и почивка в Смолянско ни оправя – с еднопосочен билет.

 

Коментари 

 
0 #5 Наивен избирател 2009-11-24 08:01
И аз си плащам всичко, което е задължително, но се чудя трябва ли? Данъците са за издръжка на държавните дейности! Ама те се управляват от хора, които се учат да управляват! Осигуровките са за ползване от мен - ама кога и как да ги ползвам решават пак тези, които се учат да управляват! Или ще вдигнат годините за пенсия до средната продължителност на живота, или ще ме возят по пътищата за една рана на крака... Та, мисля си, може да приемат и данък въздух, данък дишане, данък обем на тялото ... осигуровка за възрастнад 75 години ... осигуровки за това, че живееш в провинцията и изразходваш повеч средства за зравеопазване ... данък мечки, за Смолянско! Законите са за това, да се спазват, но и за това, за да въвеждат ред! А не може да има ред, след като законът е против интересите на повечето хора и в полза само на управляващата клика!
Цитиране
 
 
+1 #4 Joro 2009-11-14 08:28
Може пък това момченце с очилцата да няма с какво друго да си играе.....
Цитиране
 
 
+3 #3 Българския шоп 2009-11-09 20:30
Нащастник, аз си плащам всичко, което трябва и не се опитвам да шмекерувам като теб Ганьо Балкански!
Цитиране
 
 
+2 #2 ionstorm 2009-11-09 19:36
Цитирам Българския шоп:
Е този път сбърка, моето момиче. Така е в Европа, а може би и в Щатите (те са една изостанала страна). Обяснението с манталитета на българите хич не държи. Това е "минало бешело"

Ми, като искаш да си напреднал, що не си подариш каквото там имаш на държавата доброволно? Калъф.
Цитиране
 
 
-1 #1 Българския шоп 2009-11-09 16:04
Е този път сбърка, моето момиче. Така е в Европа, а може би и в Щатите (те са една изостанала страна). Обяснението с манталитета на българите хич не държи. Това е "минало бешело"
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене