Кой подвежда министър-председателя да изпада в неловки ситуации?

Кой подвежда министър-председателя да изпада в неловки ситуации, кой му готви данните и фактите по бъдещи изказвания, та понякога от изявленията му се раждат светли мисли?

На 7 ноември т. г., в събота, в интервю за предаването на Нова телевизия „Станция Нова”, по повод въпрос, защо не критикува предизбония си опонент, Ахмед Доган премиерът каза дословно следното:

„Той /Ахмед Доган – бел. Л. М./знае, че в момента, в който без доказателства го пипна, ще сезира НАТО, Европейския съюз, и всичките тези правозащитни организации... и ние свършваме! Той много добре го знае и чака, и провокира...”

Да наречеш НАТО, или Европейския съюз правозащитни организации – това със сигурност ти гарантира недоумение в Брюксел и двойка на изпита по международно право в университета.

Какво е записано за статута на НАТО и Европейския съюз:

  • „международна организация за военно сътрудничество”;
  • политически и икономически съюз между 27 държави, разположени предимно в Европа.

Да определиш като „правозащитна организация” Северноатлантическия алианс, в чийто Северноатлантически договор е било записано:

„ Страните се съгласяват, че въоръжено нападение срещу една или повече от тях в Европа или Северна Америка ще се разглежда като нападение срещу всички тях и всяка страна се съгласява, че при такова нападение, в силата на правото за индивидуална или колективна самозащита, признато от чл. 51 на Устава на ООН, ще окаже помощ на нападнатата страна или нападнатите страни, предприемайки незабавни действия, каквито смята за необходими, индивидуално или съвместно с други страни, включително използването на въоръжени сили, за възстановяване и поддържане на северноатлантическата област.

е меко казано нелепо!

Не дай си, Боже, да си има някой ож-беж с „правозащитни организации” като НАТО, към което се числят войски и авиация. Точно силите на НАТО са тези, които си позволяват военна намеса, или бомбардират и убиват, налагайки мир! България членува в НАТО, и всеки съвременник помни как с влизането в този Алианс за международно военно сътрудничество политиците ни осъществиха детската мечта на бившия външен министър Соломон Паси!

Що се отнася до Европейския съюз и твърдението на премиера ни, че е правозащитна организация, то тук трябва да спомена, че сред основните задачи на ЕС е осигуряването на единен пазар, чрез стандартизирана система от правила за всички членове на съюза, която да осигури свободно движение на хора, стоки, услуги и капитал. И също така да припомня на министър-председателя ни, че

  • Съюзът поддържа обща политика по отношение на търговията, земеделието, риболова и регионалното развитие и освен това
  • Съюзът играе известна роля във външната политика, чрез своето представителство в СТО, Г-8 и ООН.

Толкова за грешката на премиера, че ЕС и НАТО са правозащитни организации. Гершка, която и интервюиращите го в студиото на предаването „Станция нова” пропуснаха покрай ушите си като нещо естествено.

Всеки политик има екип, с когото работи. Екипът на един премиер е този, който би следвало да подготвя политика за изяви, като му подбира данни и факти, които да бъдат достоверно и компетентно съобщени. От даденото интервю по Нова телевизия, на 7 ноември, в събота, научихме, че хората, които работят с премиера Бойко Борисов явно го бламират и не му дават истински данни.

Можеш да сгрешиш веднъж, и още веднъж, и още веднъж, и още веднъж… И никога повече!

Бедата при победата след избори е, че в един момент човек или партия, може да се окажат от страната на победените.

Няма нищо вечно - добре е, днешните управници да го знаят и да действат и се изказват добре и компетентно подготвени за поста, който им се отрежда след спечелени избори.

 

Коментари 

 
+1 #8 Александър 2009-11-16 16:37
Статията оставям без коментар.Мога само да добавя ,че слушайки изказванията на Бойко Борисов не мога да намеря нито едно изречение ,което да е вярно и граматически и смислово .Аз самият не съм добър по български език и литература ,но такива щуротии никога не съм изричал.А това ,че 90 процента от хората го харесват е точно затова .
Но само след 6 месеца или след 1-2 години когато хората видят ,че в джобчето си имат много по-малко пари ,отколкото са имали до преди 4 месеца може и да разберат за кого гласуват и на кого се радват.
Аз самият не съм фен на ББ ,но имам надежда ,че някой около него може и да се опита да направи нещо като министър или друг управленец.Дори желая успех на това правителство и самият работя по-усилено и професионално в областа , в която си изкарвам парите.
Цитиране
 
 
+1 #7 Българския шоп 2009-11-16 09:00
Б. Батман, опровергай ме с факти и доказателства, а не с тъпи остроумия достойни за кръчмата на 5 ракии Бургас63.
Цитиране
 
 
+1 #6 blag009 2009-11-14 21:40
Стоп, има и втори коментар на ШОПО. С него не съм СЪГЛАСЕН , защото е ТЪП и ПРИМИТИВЕН!
Ако уважаваният от мен ШОП, мисли , че ненависта м/у франки и алемани е била по-малка през ХИЛЯДОЛЕТИЯТА, както ТОЙ мисли м/у нас и турците, е на ПОГРЕШЕН път!!!!
Интересно, в един момент гувори верни слова, в следващия като СЪРБИТЕ, с тяхната Великая Сърбия! Тъжно, грозно и подло, и подлатено с минимум 250-300 000(цивилни) убити боснеци, хървати, косовари, СЪРБИ и т.н.!! и то в края на ХХ в.
Кибик Блаже
ПП.Г-жо Манолова, докато ме търпите, ШЪ си права коментар. Бивш огняр съм, сега пенсионер , и ако има правописни грешки моля за извинение. Над 70 % , е съседна буква, и КОГАТО(почти винаги) не права редакция става смешно. Но човечеството е оцеляло ЗАЩОТО се е ... смяло.
Цитиране
 
 
+2 #5 blag009 2009-11-14 21:28
...За да съм кратък един виц!:) Срещат се Де Гол и бай Тоша. Де Гол казва "Аз си права колекциа от вицове и карикатуру за мен". Бай Тошо ока "Аз си права колекция с АВТОРИТЕ".
Така и с бат Бойко и коментара на ШОПО "За мен колекцията от карикатури, на вицове, за правосъдната система и предоставям колекцията с авторите.
Кибик Блаже
Цитиране
 
 
+1 #4 blag009 2009-11-14 21:27
Г-жо Манолова за Вие сте една от ТРИТЕ журналиски на коита чета с интерес. Винаги научавам нещо ИНТЕРЕСНО .
Прочетох горната статия и за ПРЪВ път оставам с тънкото ЧУСТО, че нещо не сте ДО РАЗБРАЛИ!?!?!?
Готов съм да влезна с Вас в полемика, нооо.ех мечти мечтиии1
Но накратко, бат Бойко трябва да ГО тълкувате ДИРЕКТНО и без ШИШИЛКАВАНЕ(пре полагам, че знаете значението на тази дума)?
Връщам се към Вашият цитата "„Той /Ахмед Доган – бел. Л. М./знае, че в момента, в който без доказателства го пипна, ще сезира НАТО, Европейския съюз, и всичките тези правозащитни организации... и ние свършваме! Той много добре го знае и чака, и провокира...”, както и КЪМ коментара на Българския шоп, с който съм съгласен...
Цитиране
 
 
+2 #3 Б.Батман 2009-11-13 17:40
До Българският шоп- Прав си шопе, една думичка като махнеш и всичко става вярно, например като си махнеш думичката "шоп" в името то ще стане вярно, а и няма да излагаш шопите.
Цитиране
 
 
+2 #2 Българския шоп 2009-11-13 08:28
„Той /Ахмед Доган – бел. Л. М./знае, че в момента, в който без доказателства го пипна, ще сезира НАТО, Европейския съюз, и всичките ТЕЗИ правозащитни организации... и ние свършваме! Той много добре го знае и чака, и провокира...”
В тази фраза единствената дума, която не е на място е "ТЕЗИ". Ако я извадите от фразата, тя става абсолютно точна, но тази думичка ви дава възможност "да се закачите". И наистин НАТО ЩЕ СКОЧИ ЗДРАВО заради верния им съюзник и наш поробител Турция, а ЕС с неговите безбройни "хуманитарни организации", които повече се грижат за циганите и турците отколкото за бедните българи.
Излишната дума не ви оправдава за липсата на журналистически морал.
Бойко се оправя отлично с провокативните "новинари" и една грешка "ен директ" не е признак на незнание!
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене