Какво тук значи някакъв си Красьо?

Седмици наред хора без работа, но с идеи, тресат държавата с някакъв, съшит с бели конци скандал. И както си му е редът – всичко започна от Яне...

...имало тефтерче, имало и имена в него – зам.-министри, депутати, магистрати, висши полицаи, кметове и бизнесмени. Собственикът на тефтерчето, младеж от Плевен, на 29 години, звънял на кого ли не, кого ли не поздравявал я за рожден ден, я за Коледа, я за Великден и прочие светли празници. Звънял им, поздравявал ги, а днес те отричат и се дъпрат! Какво трябва да си мислим за тази реакция? Младежът имал ланци и интереси в магистратурата, интереси в обществените поръчки, в одобряването на проекти за кандидатстване за европейски проекти и даже при избиране на ректори на университети.

Това разкри и огласи лично зам.-главният прокурор Валери Първанов след общото заседание на комисиите по корупция в Народното събрание и Висшия съдебен съвет. По информация на електронното издание Mediapool, в "тефтерчето" на въпросния Красимир Георгиев – Красьо имало дори и футболни съдии.

Кой стои зад Красьо Черния, кой му дава необходимото, за да лобира за нечие назначение и прочие събития, човек за връзка или посредник при търсене на правилно назначение и той самият?

„Вестоносецът на истини”, Яне Янев съобщи имената на трима депутати от ДПС и един от БСП, които са имали разговори, пращали са си SMS-и, получавали са SMS-и. Оттук се завъртя една: повечето вдигнаха вой, че не са говорили и писали SMS-и, разходиха се за алиби до Прокуратурата, пълниха вестници и радиопредавания с интервюта. Човек неволно остава с впечатление, че всички тези клакьори и търсачи на алиби всъщност разсейват гражданството, за да не би да се вслуша в приемането на Бюджет 2010 на министър Дянков.

Не знам какъв е репертоарът на театралните сцени този сезон в детайли, но във всички случаи скандалите около младежа с ланците се превърна в хит. Към патакламата се присъедини световнобанковият финансист, Симеон Дянков с „техническите си грешки”, като новата този път бе – източване на банкова сметка на президентството по погрешка.

Така гражданството научи в потрес, че господина Дянкова, трудещ се като министър на финансите, е позволил неговото министерство да нареди опразване на сметката на държавния глава.  След това дойде и обяснението му, че е станала техническа грешка! Виновни и наказани за гафа – нямаше.

„ГЕРБ работи за издигане на престижа на институциите” поясни депутатът Искра Фидосова, прочула се с изповяданата с фалшиво пълномощно имотна сделка от нейната кантора на нотариус.

Е, ако това им е работата за престиж на институциите – жална му работа на премиера Борисов!

Реално погледнато само за един ден, петък, 20 ноември, три от новините граничеха с абсурда:

Първа новина – сметката на президентството е била изпразнена по заповед на финансовото министерство без никакво предупреждение или обяснение;

Втора новина – министърът на финансите се извини, че е обвинил и обидил несправедливо по време на интервю, водещия в Дарик радио, Кирил Вълчев:

„За Вас конкретно знам, че криете доходи”! След тези тежки думи, крехкият Дянков станал и си тръгнал, заявявайки още, че не му харесва начинът по който се води разговорът.

Трета новина – премиерът призна на пресконференция, че заварил дъщеря си разплакана и набил гаджето й.

Ще оставя настрана семейните проблеми в премиерското семейство, още повече, че още на другия ден сам министър-председателят поясни, че всъщност възпитателната мярка към гаждето се случила докато Борисов бил столичен кмет. Все пак нека да не забравяме и че българинът обича твърдата ръка...

Ще трябва да добавя, че след гафа с водещия на Дарик радио, Дянков изприпкал до радиото и споделил, че е бюджетно време и е с доста опънати нерви!

Тук е мястото да отбележа, че ако гласуването на държавния бюджет без дебат е причина на Дянков да му се опънат нервите и да говори и се държи като на две ракии, то какво ли би се случило, ако някой от опозицията бе станал да опонира на финансовия министър от парламентарната трибуна?

Какъв Красьо Черния, какви пет лева, господа политици?

Техническа грешка на финансиста в кабинета беше, че брои раждането на близнаци за едно раждане!

Техническа грешка на неговото министерство остави президентството без пари!

Съзнателно бе загърбено обещанието да не се облага алхохола с акциз и то отиде по дяволите!

Сега стана ясно, че управниците ни са решили да променят Закона за енергетиката и да се въведе такса електромери! Включително и на тези, които отчитат нулеви разходи поради липса на обитатели в имота.

Бюджет 2010 мина на първо четене, а на другия ден се гледа Здравната каса и данък обществено осигуряване. Не са приети много от данъчните закони, които са залегнали в бюджета. А ако не минат в зала – какво ще се прави?

„Тази седмица, постигнахме голям успех, като бяха размразени по програма ФАР 180 млн. лева”, похвали се наляво и надясно министърът на финансите Дянков. А 20 млн. евро, които току що загубихме окончателно и безвъзвратно – тях Дянков „пропусна”? Тези 20 млн евро са парите по т. нар. Преходен финансов инструмент /ПФИ/, който се управлява от Централното звено във ведомството, ръководено от Дянков. И за този гаф не се чу да има наказани от Дянков.

В бюджета има залегнало финансиране по европейските проекти за общините. А ако това финансиране бъде провалено – къде му отива балансираният бюджет на финансиста?

„Министър Симеон Дянков, дължи здравни вноски за 9 години и няма здравна осигуровка” – твърди в електронната страница Mediapool журналистът Атанас Чобанов. Ето защо питаме:

  • Къде плаща здравните си осигуровки Симеон Дянков?
  • Плати ли със задна дата здравни осигуровки при пристигането си в България?
  • Колко плаща Дянков в Бояна за ток, отопление, вода?
  • В Швейцария депутати пътуват в трамвай, а у нас пазят министър Дянков като холивудска звезда. Кой плаща заплатите на охраната му и защо се налага тя?
  • След какъв конкурс постъпи на работа съпругата на министър Дянков и къде?

*        *        *

Оставям без коментар как един министър приема да живее където и както не му се полага и то със семейството си. Нима пристигна в България, за да живее като американец? В Америка министрите в Белия дом ли живеят?

След всичко казано дотук, въпросът ми е: Красьо Черния ли е виновният за скандалите, които предизвиква непрекъснато финансовият министър Дянков.

Предполагам, че скандалът с имената в тефтерчето на Красьо Черния има някакво основание за проверка, но защо точно сега, във времето на приемане на държавния бюджет избухна този скандал? Какво тук значи някакъв си Красьо? Защо ни разсейват от темата на деня – Бюджет 2010?

„Ако има нещо, което често ни пречи да се отдадем само на един порок, то е, че притежаваме много пороци” е казал мъдрият френски писател Франсоа дьо Ларошфуко.

„Клин клин избива” твърди в такива случаи българинът.

 

Коментари 

 
+1 #9 Стоян 2009-11-27 04:37
Има два вида шопи. Ти си от тези които....не приемам. Както и да е, да си жив и здрав. Сбогом!!!!
Цитиране
 
 
+1 #8 Българския шоп 2009-11-26 23:01
Стоянчо, такива с твоето име ги има най-малко един милион в България. Къде ти е презимето наш човек? Сигурен ли си наивко, че Л. Манолова ги пише коментарите? Ето ти малък откъс от писмо изпратено до мен от екипа на сайта. Отговора ще последва наскоро.
"Екипът на сайта е от млади и талантливи професионалсти компютърни програмисти. Има и хора с други специалности, главно хуманитарни."
Цитиране
 
 
+1 #7 Стоян 2009-11-26 18:41
Аз не съм "Стоянчо", поне за теб. А името значи много. Като искаш да критикуваш и да "анализираш" защо, като достойните опоненти, не си направиш свой блог и там да си ръсиш простотиите? Или си знаеш че едвали някой ще ти обърне внимание та за това - хайде на готово. Сайта на Люба Манолова е популярен, защо да не използваш, нали? Колко му е - промъкваш се като мижитурка, без име, и "анализираш?????". Не ми трябват твоите "анализи"! Ти "анализираш" журналиста - НЕ събитията. За да анализираш събитията се иска смелост и откритост - ИМЕТО - като госпожа Манолова. Аз и много други хора четем нейните материали защото търсим и намираме истината, откровенна и неподправена, гарантирана с името на реален журналист от висока класа. Аз търся автентични имена и събития и тук ги намирам. За мен (и не само) в този сайт се пише СЪВРЕМЕННАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ и той и авторката му заслужават благодарност, уважение и добромамерена, градивна критика господин "Български шопе"!!!!
Цитиране
 
 
+1 #6 Българския шоп 2009-11-26 07:55
Стоянчо, аз не съм "разследващ журналист", а само "анализиращ БГ гражданин", които чете много, информира се и критикува "демагогстващи" новинарчета, за да не заблуждават честните форумци.
Какво тук значи някакво си име ?
Цитиране
 
 
+1 #5 Стоян 2009-11-26 02:08
Ами точно това му е работата на Дянков - да оправя бъркотиите в държавата а НЕ да ги създава. И да има доблестта като човек от правителството ако трябва да си плати и да "разрови" този въпрос. И бих помолил господина (или госпожата) със псевдоним "Българския шоп" когато критикува материалите на госпожа Манолова и и дава "професионални напътствия" да го направи посочвайки истинското си име. С достойнство! Така както прави тя! Защото смелите, истинските журналисти като нея са катастрофално малко в България.
Цитиране
 
 
+1 #4 Атанас Чобанов 2009-11-24 23:05
Драга колежке Манолова,
В моята статия наблягах на факта, че Дянков е станал длъжник заради абсурдната система. В случая той няма вина, че са му вменили дълг. Много хора са в неговата ситуация и е редно правителството да промени закона, за да не може НАП да рекетира българите живели в чужбина.
Цитиране
 
 
+1 #3 Българския шоп 2009-11-24 13:27
Истинските "разследващи журналисти", каквато беше Люба Манолова на времето ще започнат да търсят, ровят и разследват около Красьо и неговите покровители, вместо да плюят по Дянков. Така може би ща защитят реномето на "шефката", ние ще научим интересни подробности, а прокурорите ще имат материал за работа.
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене