Бой между футболни привърженици е задръстил центъра на София с полицейски коли, линейки и жандармерия

18.15 часа, София

От половин час, малко преди 18.30 часа центърът на столицата е задръстен от над 20 полицейски коли, полицейски микробусчета, линейки и служители на полицията и жандармерията съобщиха за „Хроники” очевидци. Струпването е станало около Спортната палата и отстрани на ул. „Иван Вазов”, като това е задръстило задълго движението на автомобили в еднопосочния булевард „Васил Левски”. Нито едно радио и телевизия до този момент не е съобщило за „митинга” от полицейски коли вече половин час.

Информационният сайт „БЛИЦ” бе единственият, освен „Хроники”, който потвърди новината от последния час. Граждани, присъстващи на струпването на полиция, автомобили са съобщили на нашите източници, че преди мача на ЦСКА с Рома е станал бой между привърженици на двата отбора. Както е известно, преди мача бе съобщено за пристигането на около 300 запалянковци от Италия. Размяната на юмруци и крошета е станала в заведение зад софийския хотел „Радисън”, твърде близо до струпаните полицейски автомобили.

Полицаите от местопроизшествието вдигали рамене и казвали, че не са наясно защо са дошли толкова много техни автомобили, и има ли задържани от боя. Други свидетели на побоя са потвърдили, че полицията е задържала част от побойниците.

Задържането е станало след като в полицията е било съобщено за изпочупено заведение и паркирани около него автомобили, след боя между фенове на двата отбора. Част от агитката на италианците, която е трошила заведението в бой с българите според „Фокус” е била от около 60 души. Заведението, както вече съобщихме се намира зад хотел „Радисън” на столичната улица „Аксаков”. Италианците, според очевидци на боя, са се опитвали да провокират и дразнят родните запалянковци, но те предвидливо са напуснали мястото, тъй като видели идващите полицейски патрулки. Задържаните осем привърженици на Рома са били отведени в Първо полицейско управление, съобщиха от Пресцентъра на МВР, а останалите италианци са били придружени до стадионаот служителите на реда.

Информационна агенция „Фокус” съобщи за задържани български и италиански футболни фенове, като италианските са били осем.

Мачът ЦСКА – Рома, който е последната среща от група „Е” на Лига Европа започна на националния стадион „Васил Левски” малко след 20 чака, българско време. При пропускането на зрителите на стадиона, полицаи са следили за видими наранявания на влизащите за срещата запалянковци.

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене