Няма война с Русия за енергийните договори. Цената на газа ще пада?

След срещата Бойко Борисов - Виктор Зубков

Изненада ли за пореден път премиерът Бойко Борисов партньорите и опозицията си с обявените резултати от срещата си с първия руски вицепремиер Виктор Зубков?

Кой и как ще плати след тази среща: ГЕРБ, с очаквани обвинения от партньорите си за отстъпление от позициите си, потребителите за намалена цена на газа, който получаваме от Газпром, България, като спечели една стабилна икономика и връщане в играта с енергийните ресурси, Русия, като отстоя интересите си, без да засяга интересите на българската страна...

Денят, който донесе много отговори – така накратко може да се окачестви 6 юли, денят, в който много въпросителни по съвместните руско-български енергийни проекти намериха своя отговор.

6 юли промени посоката на тези проекти, внесе яснота в цената на газа, който България получава от Газпром, на този ден се появи светлина в енергийното бъдеще на страната ни.

Загуби ли България след срещата на първия вицепремиер Виктор Зубков с министър-председателя Бойко Борисов, ще бъде ли по-зависима от Кремъл, кой и какво надделя в разговорите Зубков-Борисов: прагматизмът, интересите на България, равнопоставеността в диалога между двамата партньори, или имаше натиск, диктат и обричане на финансово затъване за държавата ни, както предричаха САЩ и някои техни говорители сред политиците в страната.

България седна на преговорите с Русия като страна-партньор, но и страна-членка на Европейския съюз, факт, който не може да бъде отречен.

Дълго време ще се анализират постигнатите резултати от тази среща, ще се гадае дали Борисов защити българската икономика, или я свърза трайно с Москва, както между впрочем са свързани малко или много редица страни-членки на Европейския съюз. Ще има похвали, ще има и критики по позицията на премиера на България, отстоявана на преговорите с първия вицепремиер на Русия, Виктор Зубков.

С какво ще остане в икономическата история денят 6 юли, с добро, или с лошо? Каква оценка ще получи премиерът Борисов като политик, или като държавник за принципите, които е отстоявал в разговорите със Зубков?

Тепърва ще се чуят мненията на експерти, политолози, икономисти, финансисти и политици по постигнатото в разговорите Зубков-Борисов.

Верен на традицията да предава всички мнения и гледни точки от най-различни водещи европейски, руски и български информационни източници, сайтът „Хроники” дава трибуна на интервюта, мнения, анализи и оценки от днешната среща.

Пресконференция на министър-председателя Бойко Борисов и руския вицепремиер Виктор Зубков в Министерски съвет. /Със съкращения/

Министерски съвет, Агенция „Фокус”

 

Коментари 

 
+4 #1 tomazow 2010-07-08 06:35
Направо се къпя от щастие,не само,защото не ги взеха тези проекти чужди държави и , че е в наш интерес , НО И ЗАЩОТО видях мазната физиономия на ГМО-то Уорлик(негово-ГМО-божествено-сияйно-съвършено-величество),кой то си изпусна нервите все едно сме 51 ЩАТ ! Нормално,нали иска да купуваме газ и петрол от USA корпорации,поро били с демократични бомби народи като Ирак,Авганистан и итн,с цел заграбване на богатствата им,като облагите са само за корпорациите и световният банков картел(собствен иците на САЩ) и немога да разбера нашите войници какво правят още там,та нали си свършиха работата(свалих а и убиха водачите им,убиха стотици хиляди-90%жени,деца и старци, заграбиха им богатствата,вкл ючително и културните,опро стихме дълга от1,5 милиарда долара на вече USA страна-Ирак, тоест ги подарихме на САЩ!?САМО НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА РУСКИЯ ПОСЛАНИК КАКВО ДРЕМЕ И ПОЗВОЛЯВА ДА ГОВОРЯТ ЗА СТРАНАТА МУ , А ПЪК ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПЪРВАНОВ КАКВО СЕ ОСЛУШВА ТА ПОЗВОЛЯВА ТОЗИ САКСОФОНИСТ ДА СЕ ИЗЯВЯВА КАТО ГУБЕРНАТОР !
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене