Ех Инджев, защо ти трябва да ровиш паметта на още непогребаните мъртви?

Позавехналият и вече без едновремешното началническо лустро Иво Инджев, който беше свикнал да работи през кариерата си „началник”, „главен редактор”, „директор в БТА” – става дума за цивилните му ангажименти, а не за тези, свързани с бившата Държавна сигурност, където също се бе водил на отчет, бе поканен от така наречения водещ Витомир Саръиванов в сутрешното предаване на НТВ да направи преглед на печата.

Тук веднага правя уговорка, че има хора от разузнаването, отпреди 10 ноември 1989 година, които уважавам за това, което дали на страната си. За Инджев не става дума.

По принцип от едно време се старая да пазя хигиена на духа и обикновено сменям канала, колчем чуя или съзра Инджевото лице. Още е пресен споменът от годините във в. „Демокрация”, когато той измести един сериозен и перфектен професионалист като Панайот Денев от поста на главен редактор на вестника.

Не съм забравила как бившият манекен, извисил се до партиец  Асен Агов, дете номенклатурно на ПП на БЗНС /учил и други работи – бел. Л. М./ го доведе и ни  трапоса И.Инджев за началник. Тогава Инджев влезе в кабинета, който Панчо току що бе напуснал с една чанта лични вещи, и попита от вратата: „А защо тук няма огледало?”, оглеждайки кабинета.

Не му останах длъжна и казах: „Няма огледало, защото теб те е нямало! Сега сигурно ще купят!”

Наистина купиха, за да се оглежда и радва на красотата си начаникът на синия печатен орган...

Спомням си как за рождения ден на Инджев, секретарката му събра пари, като чинно отбелязваше кой е дал и кой не е дал, и му купи копринен костюм в цвят пепел от рози...

Тогава минах през фоайето на редакцията, и той ме спря и попита: „Харесва ли ти?” – като посочи дрешката си, с висящ още етикет.

„Да го беше дал на някой сирак абитуриент!” изсъсках аз, като допълних, че не съм дала пари да подаръка му. Признавам бях бясна от пудренето му и факта, че ангажираше редакционната кола, за да ходи на фитнес...

Спомени...

Но ето какво чух тази сутрин от устата на същия този влючен в себе си Инджев, докато „преглеждаше печата”:

„Една постмартална нагласа във вестниците тази сутрин... най-умрели сме в Европа, какво беше интересно, нови заплати след края на света пише „Стандарт”...

А дори глас от отвъдното, в. „Труд”, лека му пръст на покойния Веселин Бончев, депутата, отново ми заяви, че съм саботьор, саботирам държавата, щото който вряка срещу АЕЦ ”Белене”, такова е заглавието на интервюто, интервюто .. интервюто предполагам е вземано от преди, то си пише кога, естествено, врякащите срещу „Белене” извършват държавен саботаж, т. е. аз съм държавен саботьор...

Освен това, ако забелязвате, аз също така имам тен, защото съм бил на море..."

По-нататък в прегледа на печата, ако може да се нарекат така сутрешните комплексирани дрънканици на Инджев в студиото на Нова телевизия, той отново се върна към интервюто на Веселин Бончев от в. „Труд”, за да не би някой да е пропуснал тъпотиите му и гаврата с паметта на починалия и все още неопят Веселин Бончев, за когото Инджев предварително избърза да каже: „Лека му пръст!”

Та ето повторението на тема „да се погавря с паметта на починалия депутат Веселин Бончев”:

„Който вряка според него /става дума за починалия преди два дни депутат Веселин Бончев – бел. Л. М./, врякащите срещу „Белене” извършват държавен саботаж. Т. е. аз съм държавен саботьор. Дори от отвъдното ми казва...”

Към края на прегледа на печата Инджев за трети път се върна към починалия Веселин Бончев, този път, за да удари една мокра целувка на усилията на посланика на САЩ в страната, Дж. Уорлик:

„Според дефиницията на покойния вече цитиран от мене депутат Веселин Бончев в Труд, значи американският посланик  вряка и се занимава с антидържавен заговор в България...”

Безработният от четири години Инджев, който си измисли легендата, че е бил уволнен от една телевизия с национален обхват лично от президента, за да изглежда по-значим в очите на единия файтон почитатели, бе доста превъзбуден, че го показват на малкия екран и даже сбърка поста на първия вицепремиер на Русия Виктор Зубков, като го понижи в ранг на зам.-министър.

Не вярвам след тези лупинги пред Уорлик Инджев да се сдобие с работа... С американците е така: потуват те по рамото и отминават, който се е подмокрил от потупването остава да си смени памперса.

Но тук ще отбележа и едно странно явление: за някои електронни медии и издания новината, че е починал такъв голям българин като Веселин Бончев бе подмината, умишлено. Независимо, че не дру, а Бончев доведе докладчика за България и депутат в Европейския парламент, Джефри ван Орден в България, независимо, че той лично уведоми видни личности като ядрения специалист Петер Кошел за престъплението, което една корумпирана клика от родни и европейски политици извършваше, като принуди България да спре работещи и обезопасени по всички технологични изисквания реактори на АЕЦ „Козлодуй”.

Веселин Бончев съобщи, че Романо Проди е разкрил, че Гюнтер Ферхойген е излъгал и подменил Доклада за атомната централа, за да бъде спряна и да заработи далеч по-опасната румънска на Черна вода.

За сведение на такива катоИнджев ще припомна, че Кенет Брокман - директор на Дирекция "Ядрена безопасност" в МААЕ, още преди преди т. нар. партньорска проверка беше по-лаконичен: „АЕЦ "Козлодуй" е безопасна!"

Председателят на енергийната комисия към Европейския парламент, Тери Уин: „Докладът на Европейската комисия е антибългарски. Не подписвайте нищо с Оли Рен за "Козлодуй", защото той няма аргументи за това!"

През 2004 г., 2 месеца след гласуването в Европарламента, в София беше проф. Андре Майсьо, президент на Световната асоциация на ядрените оператори. Тогава той написа в писмо до премиера Сакскобургготски и енергийния министър Милко Ковачев: „Затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй" е технически и политически скандал. Къде е логиката - Европа се нуждае от вашата атомна централа. Затварянето на 3 и 4 блок ще бъде повече от политически и икономически скандал и ще донесе огромни загуби от милиарди за българския народ."

„Няма технически причини трети и четвърти блок на АЕЦ "Козлодуй" да не работят още 10 години" заяви и президентът на Световната ядрена асоциация (WNA) Джералд Гранди, който бе на посещение у нас и посети атомната ни централа. „Политиците в Брюксел никога не са посещавали атомната централа и не искат да осмислят реалното й състояние" бе убеден Гранди. Според него България е затворила глава "Енергетика" от преговорите с ЕС на базата на информация от преди десет години. Целта на посещението си у нас той определи като опит да "насърчи правителството да застане зад атомната централа".

Докладът на Европейския парламент за присъединяването на България към Европейския съюз поздрави България за нивото на безопасност на атомната ни централа. Някой да е чувал за това? Едва ли, то остана в папките и документите.

Решение № 164 на Върховния административен съд, Пето отделение, от 9 януари 2003 г. отмени Решение № 641 на Министерския съвет от 2002 г. в частта по т. 1, с която е одобрена допълнителна информация към позицията за преговори по Глава четиринадесета "Енергетика" по бъдещия договор за присъединяване на Република България към Европейския съюз. Според нея /Глава четиринадесета "Енергетика" - бел . Л. М./ страната приема общата позиция на Европейския съюз относно извеждането от експлоатация на 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй" и се ангажира те да бъдат изведени от експлоатация, което е нещо различно от затварянето през 2006 г. Решението бе потвърдено от петчленен състав на Върховния административен съд с негово Решение № 3044 от 28 март 2003 г.

В предприсъединителния договор с ЕС е записано, че трябва да затворим 3 и 4 блок на 31 декември 2006 г. Записано бе, защото така са го поискали българските политици, а не Европа. Т. е. Европа написа, това, което българските политици й поискаха и решиха, написа това, за което са настоявали българските политици - тогава?

15 на сто от бюджета ни се формира от АЕЦ "Козлодуй". А за тази цифра какво би казал Иво Инджев?

Веселин Бончев бе специализирал в Хумболтовия университет, бе уважаван и почитан от държавници, и известни политици в Европа. Той имаше една мисъл: да успее България! Това зае последните му години от живота.

Фактът, че се намериха български медии и журналисти, които да лишат зрителите и читателите си от тъжната вест, че е починал Бончев, говори за едно: той продължава да ги плаши с делото на което се бе посветил.

Хората намериха издания, които пуснаха новината за тази преждевремнна смърт и научиха, че ни е напуснал Веселин Бончев! Но същите тези хора, забелязаха и, че някои медии са си наложили автоцензура – а това е жалко.

И явно това не бе достатъчно, след като и сутринта на 28 юли Иво Инджев не си позволи да се изгаври с паметта на Веселин Бончев, човекът, който не влезе в политиката заради собствени интереси и облагодетелстване, а с мисйл да помогне на страната си...

 

Коментари 

 
-3 #9 Горан 2010-08-02 08:13
Г-жо Милева, за жалост вашите познания са бедни.
Комунизъм, нацизъм, социализъм, фашизъм и т.н "изми" са рожби на ционизма. Тези "явления", вкл. днешната изродена демокрация са негов продукт.

Разбирам накъде биете, но не клеймосвам "цели групи хора". Една е групичката, която тероризира света и в часност България, чрез проекти като "Козлодуй".

В голяма заблуда сте!
Дано тези две снимки Ви провокират да се запознаете по въпроса в детайли.

http://www.indybay.org/uploads/2005/03/19/anti-zionism.jpg

Този, който държи плаката е от "клеймосаната"/според Вас/ от мен група хора!

http://djiin.files.wordpress.com/2008/01/end-of-zionism.jpg
Цитиране
 
 
+1 #8 Звезделина Милева 2010-07-31 17:44
Към г-н Горан За съжаление България няма нужда в момента и от фашизъм.Вашите изявления са чиста проба фашизъм,защото клеймосват цели групи хора.Освен това, познанията Ви по история на политическите идеи са меко казано бедни, за да не кажа,че изобщо нямате такива.Прочетете малко Хегел,Кант,Фойе рбах и тогава може да говорите,кой на кого е отроче.
Цитиране
 
 
-1 #7 tomazow 2010-07-30 10:43
И ,Аз правя същото ,просто като видя статия в нета ,с думи в заглавието и като "ГОЦЕ" .. "Ръ Бъ" ,"Путинова" и др подобни , веднага превъртвам статията за да видя автора и тези случаи 90% се оказва СЛОВОБЛУДНАТА USA ПОДЛОГА - Инджев .... след което четя друга ...... Е понакога се дразня и дразкам едно коментарче със съдържание - БЛА...БЛА...БЛА...БЛА...БЛА !!!
Цитиране
 
 
0 #6 Антонов 2010-07-30 09:55
Боже мой!.. Бих искал да бъда откровен, пределно откровен, и разбран...Госпожо Манолова, защо си разпилявате Словото и Таланта по врякането на врякащите? Защо подлагате психиката и съзнанието си на "ударите" на дребнавото им хленчене и на още по-дребнавите им интереси?

Веселин Бончев изпълни своя велик дълг. Той е наш, на българския народ, на България! И продължава да бъде с нас.

А в Космоса продължава да звучи вечната българска песен:
http://www.youtube.com/watch?v=7lJYq6bjHTQ&feature=related
Цитиране
 
 
-3 #5 Горан 2010-07-29 15:39
Наясно съм г-жо Милева, че мафията няма цвят.
Световната Мафия, която тероризира не само България, се нарича ЦИОНИЗЪМ и комунизмът е нейно отроче! Аз не ги гледам "цветно"...
Г-н Бончев умря в борбата си с ционистките мекерета-тук в България и в ЕС!
Цитиране
 
 
+3 #4 Звезделина Милева 2010-07-29 13:13
Веселин Бончев се нареди приживе в редицата на големите българи,отдали живота си и изгорели в битка за интересите и бъдещето на България и българите.Той се превърна във факла,която с горещия си пламък ще пари на съвестите на всички мижитурки,които не осъзнават важността на енергиините възможности за просперитета на всяка съвременна държава.Нека пазим паметта за този борбен българин от недостойните да го споменават.А мафията г-н Горан няма цвят и докато не разберем това България ще виси над бездната.
Цитиране
 
 
-2 #3 Горан 2010-07-29 09:48
"Но тук ще отбележа и едно странно явление: за някои електронни медии и издания новината, че е починал такъв голям българин като Веселин Бончев бе подмината, умишлено."

Никак не е странно това явление г-жо Манолова!
А за случая наскоро с проф.Янко Янков някои от продажните медии да спомена?! Не!
Щяха умишлено да убият в центъра на София един от най-големите десиденти, които до ден днешен продължават борбата с комунистическат а мафия и една медия не го отрази!
Марионетки!

Мир на праха на Големият Българин Бончев!
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене