Борисов, забранете Ла Рошфуко!

Те са най-добрите, в пъти, а ние какво сме?

„Голяма лудост е да искаш само ти да си мъдър” е казал мъдрецът Ла Рошфуко, който ако имаше лошата участ да е наш съвременник щяха тутакси да го проверят службите, данъчните и кой знае какво още можеше да си навлече със своите мъдрости. Защото само се замислете за миг: ако се хванем на въдицата на френския писател Франсоа дьо Ларошфуко и му повярваме, че „Суетата, срамът и особено темпераментът са често причина за храбростта на мъжете...” не ни остава нищо друго освен да седнем и да чакаме „МВР-филм” и спецчастите да нахлуят и да ни закопчаят – с ръце отзад на пода...

Но стига черни мисли! Денят 7 септември започна с поредното обзорно интервю на премиера, в което затвърдихме знанията си, че това правителство е в пъти по-добро от предишните, че то Ни плаща дългове, оставени от предишни кабинети, че приятелят на премиера Борисов – Хосе Мария Аснар, с когото си гледат заедно мачове - дошел на гости...

Това не е ли същият Аснар, когото днешният президент на Венесуела Уго Чавес обвини при посещението си в Испания /23 наември 2003 г. – бел. Л. М./, че е поддържал преврата срещу него заедно със САЩ? А след това обвинение министърът на отбраната на Испания, Мигел Анхел Моратиньос потвърди тези обвинения и принуди цялата народна партия на Аснар да настоява следващият премиер Сапатеро да ги опровергае и отхвърли?

Като приятел на САЩ, Аснар няма как да не е знаел за този преврат...

Та, думата ми бе, че такъв мил човек долетял на гости на нашия премиер Борисов, въпреки че в момента е Господин Никой в голямата политика и му е останало само благоволението на САЩ и подаянието да чете лекции в някое американско учебно заведение...

Но да се върна към интервюто на премиера, от което научихме, че благодарение на ГЕРБ и лично на Човекът от Банкя, ние българите си живеем най-добре в Европа напремиер. Най-ниски данъци имаме и това не бива да се забравя!

Затова нека гръцкият премиер Папандреу си сменя министрите въпреки икономическата криза и тежките реформи, провеждани съгласно споразумението с Европейския съюз и Международния валутен фонд!

Тук никой не се кани да сменя министри! Даже компания като ЧЕЗ отпусна 41 млн дивидент на властта, при положение, че никога не са правили това! А сега за внасяне на дивидент ще трябва да се готвят и останалите електроразпределетелни дружества! Каквато им беше приватизацията, такъв им е и дивидентът – никаква полза за държавата! Вярно е, че по време на тази приватизация Борисов беше Главен секретар на МВР, но както припомни генерал Ат. Атанасов, по това време Бойко Борисов е казвал :”Аз съм много малък!”

Така че да се търси вина за мълчанието по тази твърде неизгодна приватизация си е чисто губене на време!

Както се казва: замълча си като малък, за да стане голям!

Най-ниските данъци е припевът на това правителство, Но...

Как с най-ниски данъци хората живеят по-зле?

Какво като са най-ниски данъците, след като десетки хиляди семейства остават на улицата от ипотекираните си имоти и невъзможността да обслужват кредитите си, било поради безработица, било поради измами?

Какво като са най-ниски данъците, след като армията на безработните гони милион? Не включваме циганите...

Какво като са най-ниски данъците след като болниците закриват легла, не  приемат пациенти и нямат пари за лекарства, дългове към фирми и заплати?

Един милиард и сто милиона са на разположение на премиера за неотложни плащания.

Над един милиард би трябвало да има в Резерва на Здравната каса – тогава защо се закриват болници, а още не закритите тънат в мизерия и са спрели работа?

„Една Ирина има всеки” – помните ли тази песен?

Според сайта Bulgaria news. Bg и министър Симеон Дянков си има една Ирина, която се води съветник, и на която не се отказва нищо!

Тогава не ни остава нищо друго освен да спасим поне здравеопазването с призив: „Ирина, искай, пари за здравеопазване поне!”

Едно е да ти разказват интервю, друго е да си го прочетеш – така, че най-добре е всеки сам да си остане насаме с последното интервю на Борисов! Като го чуе:

и като го прочете:

Що се отнася до Боб /както галено го нарече премиерът Борисов/ Зелик и защо цял президент на Световната банка се нае да поема настойничество на правителството „Борисов” в писмо до Барозу, очаквайте подробности по-късно!

И да завършим с Ларошфуко, спокойни, че това няма да му се отрази по никакъв начин: „Съвършена доблест е човек да прави без свидетели това, което би бил способен да прави пред всички хора.”

Е, не всеки може да бъде съвършен, но си струва поне да се опита!

 

Коментари 

 
+2 #3 Недялко Шаллиев 2010-09-08 10:50
Госпожо Манолова, и още един подходящ цитат на Ларошфуко - "Ние така сме свикнали да се преструваме пред другите, че накрая започваме да се преструваме и пред себе си.", а по повод на г-та Аснар и Зел(н)ик - "Не гледай на колко хора се харесваш, а на кого!" (Публий Сир).
Цитиране
 
 
+3 #2 Звезделина Милева 2010-09-07 10:03
Не говори добре за правителството "съвпадението" с искането на вот на доверие и пристигането на Аснар-демек вижте ни какви "големи" приятели имаме,а вие ни искате вот на доверие.Тези приятели обаче няма да нахранят гладния,оголял и обосял народ,че и безработен.
Цитиране
 
 
+4 #1 Звезделина Милева 2010-09-07 09:59
За съжаление "дивидентите",които ЧЕЗ ще изплати на правителството, представляват поредното индиректно изсмукване на последните живителни сили от обикновения,мъл чалив и търпелив българин.Ако всеки погледне сметките си за електричество ще види,че те са двойни в сравнение с близкото минало.Това е защото,колкото ви струва ползвания ток още толкова ЧЕЗ и другите ви слагат за разни такси "пренос" и т.н. и върху тези такси ви начисляват и ДДС.Лудо обирджииство,а народът и управляващите го мълчат.А мълчанието на вторите явно се осребрява.А първите мълчащи ще плащат и за дишанито си.
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене