Другарю Борисов, може ли думата?

Човек не цени това, което има. Така и с нас, българите – тръгнали да стачкуват срещу Партията, срещу ГЕРБ! Къде отиват те, бе?

Че ГЕРБ имал петима души достойни за президент! Добре, че избираме само един за поста...

Магистрала, която другите правят за 31 години – ГЕРБ я направи за шест месеца! Застанали едни синеблузи Борисов и Плевналиев да режат лентата на „Марица”, да им се ненагледа човек! Другите със сака, че вече си е хладно, а те – по ризи, горят вътрешно от гордост!

Хората трябвало да благодарят на Симеон Дянков, че отделил 36 милиона за пътния участък от бюджета!

Да ни го пусне Борисов Дянков и ще му благодарим, ех, как ще му благодарим! Ще му държи влага дълго време! Не го пуска обаче Борисов – не си го дава, даже за благодарности на електората! Ей, това не го разбирам...

А и за пътуването до Китай ще му благодарим, че заведе една млада жена до тази държава! Показа й: Пекин, Шанхай Тянжин! Още незавършила висше, неизкласила както се казва и вече съветник на вицепремиер – това е да си в ГЕРБ, па макар и младежкия!

Курумбашев нещо искаше да му се разяснява от какъв характер била командировката в Китай! Ами от емоционален хакатер, бе Курумбашев – ти не си ли обичал! „Човекът е влюбен!” както се изрази премиерът при Сашо Диков по темата.

Ама колко струвало пътуването – какво го интересува социалистът това? Да не би той да дава парите? Държавата ги дава, а общото и кучетата не го искат казват старите хора.

„Съгласно протокола” пише Дянков до социалиста Курумбашев, той бил придружен до Китай от младата си съветничка! „Съгласно протокола” такова нещо няма коментирали за сайта Bulgaria news дипломати, ама това е съгласно Дянковия протокол, който ние едва ли познаваме, бе, не съгласно другия, официалния протокол!

И после – човекът е спестил пари като е пуснал една девойка да го играе официална делегация в пътуването му в Китай!

Това е историята с упорството на Курумбашев да пита Дянков защо води недоучилата девойка от младежкия ГЕРБ в Китай! Ако сте съгласни с отговора на Дянков и позицията на Цачева, кажете „да”! Ако не сте съгласни – кой ви пита?

А Дянков е като Шива – е едната ръка приготви проекта за Бюджет 2011, с другата го внесе в правителственото заседание, с трета го даде на Цецка Цачева, с четвърта – написа отговор до Курумбашев, с пета даде пресконференция за проектобюджета – грешка, пресконференция се дава устно, а не с ръка!

Когато и да се живее думата „партия” е велика работа: и образование /ако такова ти липсва/, и възпитание, и начин да не те уволняват, и най вече да си живееш живота без проблеми!

Какво каза другаря Борисов в минутите след като уволни другарката професор Борисова: „...министърът трябва да има обществено доверие. С вчерашното прибързано, несъгласувано с мене, с парламентарната група – пускане в медийното пространство за 20-те процента доплащане, повтарям,  без да се потърси за такова тежко решение, то може и правилно да е,  може би е правилно, за дисциплиниране на системата, това трябваше да стане с цялата политическа воля и подкрепа на правителството – това не беше направено...

Къде е тръгнала без „обществено доверие”, къде е тръгнала със това загубено доверие, без да е съгласувала с парламентарната група” – без партията нищо не се прави! Това е истината. Апропо – другарката професор Борисова беше ли партийка или не беше? Да не би да не си е внесла членския внос навреме?

Днес нещата звучат по следния начин: партията е любов, партията е надежда, партията е вяра – както се пошегува един приятел като чу това: „А къде е майка им, София?”*

Кой е строил така магистрали? Опозицията пусна някакъв провокатор, който каза, че не са му плащали заплата от май месец! Кой ще му повярва? На лекарите не са им плащали от март и ако слушат и уважават Дянков – ще им платят другия март. Ако рекат да се правят на недоволни – може да почакат и до юни догодина! Трябва да благодарим на Дянков, а не да протестираме!

И дайте да се разберем за Дянков: Има лоши качества, които създават големи таланти. Казал го е не друг а великият Ла Рошфуко.

Гледам французите – 3 милиона са излезли на улиците, за да протестират за новия закон за пенсиите, който техните политици ще гледат след три дни! Ама това са французи – по тях ли ще се водим? Те резнаха главите на кралицата на краля си, и после танцуваха! А за едната религия – цяла нощ се клаха на Свети Вартоломей – по тях ли да се мерим?

И нашите хора излязоха на улиците, шествие направиха, но не за пенсиите, болниците, образованието, културата или някоя друга досадна причина – хиляди вървяха на шествие за въвеждане на богословие в училище! Това са християни, това са хора, религиозни – кротки и търпеливи. Почти като жертвеното агне по Гергьовден.

На университети им трябвали пари! Това ли ви е проблема, бе! Ами грейте се на слънце, нали науката е слънце, грее ви в душите, да ви грее и зимъска! Колко му е!

Програмата САПАРД е успешно приключена, толкова успешно, че Европейската комисия ще ни глоби 6,5 млн евро! Това е успех, а не като на предишните – блокараха им парите, и как казваше другарят министър-председател – и паспорти не им даваха за чужбина!

Гледам по новините  притича един човек с шайга грозде към другаря Борисов! И той веднага го разбра: взе шайгата и я даде на охраната, да я носят! Дето се казва, от вълнение даже не благодари на лозаря! Така е то, вълнението от срещите и любовта на хората така може да те стисне за гърлото, че и звук да не можеш да издадеш!

Вече години не спират да се заиграват с думата „интеграция”. Саркози не можа за интегрира циганите и ги изпрати по родните им места – да номадстват там като слязат от самолета!

Това с интеграцията не е лесна работа: моето куче, Харалампи, и то не иска интеграция! Като хване кварталните градинки, ходи го гони и наказвай! Взехме му намордник – чуе ли хайванчето: „Къде ти е намордника” и тутакси се скрива под масата – да пълзим, ако толкова сме настоятелни, за да го хванем. От зор, кръстихме намордника „фънди” – на кмета на София, сега, докато зацепи хайванчето, че става дума за намордника му – ще имаме спокойствие!

Домашен любимец, домашен любимец, но и той се изхитри, уж приятел на човека, уж, гледал благодарно и вярно! Вятър работа!

Сутринта му редя: „Яж, Харалампи, яж, и благодари на Бойко и Фандъкова, че ако те не бяха те – кой знае дали щеше да си живееш така европейски!” Говоря му аз, говоря, а той – лае на всяко изречение! Неблагодарна работа е този Харалапми! Вярно, от Плевен го взехме, миналия мандат много му се дразнехме, заради вътрешния министър, но сега? Румен Петков е отново на почит, председателя на парламента също е от Плевен – смеем ли да му се дразним на наш Харалампи?

Оня ден го разхождам и му говоря като на човек: „Да благодариш на партията, че се на почит и уважение! Паспорт си имаш, лекарства ваксини, храна – разхождат те когато ти скимне! Какво повече!”

А Харалампи пак излая! Един окъсанооблечен човек мърмореше на спирката: „Като сте си избрали пазвантинът на Тато да ви управлява, хак ви е!” Харалампи се ядоса и отиде, вдигна му крак... добре, че го издърпах! Не е човек това куче, все гледа то да има последната дума!

Та, да се върна на онова сравнение, че ГЕРБ правел за 6 месеца това, което другите партии – за 31 години! Иди, че кажи, че не е по Димитровски! Георги Димитров казваше: Това, което другите нации правят за 100 години, ние трябва да свършим за 10!” Май така беше! Скъсяваше ни живота той, сега пак ни го скъсяват – със сроковете на изпълнение.

И за домашно и размисъл:

Няма достатъчно проницателен човек, способен да разбере злото, което сам върши – пак Ла Рошфуко го е казал.

 

Коментари 

 
+3 #1 Звезделина Милева 2010-10-03 09:32
В нашата държава поводи за благодарност има колкото щеш.И не от сега,макар,че сега са много повече."Благодаря" на най-велекия икономист-след Дянков разбира се - г-на Костов,защото след 40 години работа,20 от които като инженер в армията,награжд авана с медали,само 5 месеца преди да навърша пенсионна възраст,ми смени тотално правилата за пенсиониране и след две години ме пенсионира със 72 лв,какво от това,че съм специалист с две висши образования,за сметка на това направи кебабчия банкер.Благодаря на всички правителства от тогава,че ми даваха по някой лев,а ме карат да плащам по 70лв.на месец за парно,което не ползвам.Благодаря и на днешното правителство,че ми замрази голямата пенсия и ми повиши парно,ток,хляб и всичко,за което се сети човек.
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене