Ваше министерско малоумие, СПИН-ът не е игриво клипче, а смърт!

Не е ясно в чия главица от чиновниците на министерство на здравеопазването се е родила тъпата идея да се правят и приемат мото и клип за СПИН-кампанията, по случай Световния ден за борба със СПИН, но клипът към кампанията от сайта на здравното министерство и мотото към нея - граничат тази година с дебилност, и с неприкрито малоумие.

Мотото и клипът са реални! Т. е. платени са доста пари от джоба на данъкоплатците! И информацията за тази кампания, мотото и клипът не е класифицирана и трябва незабавно да бъде огласена!

И така: мотото на тазгодишната кампания е: Презерватирай се!

Мото за СПИН-кампания, насочена към потенциалните граждани, които могат да се заразят със смъртоносния вирус. Програма ” Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” се финансира от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария, пари, които не са безотчетни.

В България носителите на ХИВ-вируса вече надхърлят 1200 души като възрастта на заразените е паднала до 15 години!

„Знаете ли откъде ви влизам? – пита, пеейки СПИН-вирусът. – През парадния вход и през задния двор! Пробвам и през свирката!” – продължава песничката.

Следва глас на дикторка: „Презервативът – най-добра програма срещу ХИВ! Презерватирай се – национална антиСПИН-кампания!”

Но сред тях са и хемофилиците, на които преливат кръвни продукти често, заради заболяването! А другите – тези със заболявания на кръвта, а анемичните, а загубилите кръв по време на операция? Всички те ли трябва да имат под ръка презервативи?

И как си я представят авторите на мотото – хемофилиците да ползват презервативи при преливане на кръвни продукти ли, що ли? Че доста от тях са изнемощели от заболяването, други са на възраст, в която не им е до секс!

Свещена простота, както би възкликнал мъдрецът от древността! Но кой ти чува или чете мъдреците!

Тук ще припомня, че в местата за лишаване от свобода в България също е рисково пребиваването порази опасност от СПИН-заразяване! Тема, която неведнъж е присъствала в публицистични предавания и е останала без реакция от управляващите!

В. „Дневник” зададе същия въпрос на подопечното на д-р Стефан Костадинов ведомство и пусна клипа към тазгодишната кампания:

Пусната е подписка на възмутени граждани срещу мотото и тазгодишната кампания и клипа към нея, към която се присъединява и екипът на сайта „Хроники”.

Очакваме МЗ да огласи кой е авторът на поредното безумие, кой е одобрил мотото и клипа, както колко е платено за двата продукта.

Защо, вместо да пилеят грешни пари от МЗ не отразиха по-скромно и интелигентно Световния ден за борба със СПИН, а с парите да бяха направили проучване за опансотта от СПИН-заразяването в затворите?

СПИН-ът не е само вирус – СПИН-ът е смърт и да се прави кампания с малоумни и скъпоструващи идеи, мото и клип е меко казано дебилно!

 

Коментари 

 
+2 #12 Георги 2010-12-03 00:27
Виждам, пропускате да публикувате забележката ми относно правописа при абревиатурите. Похвално! Показателно! Много показателно.

Чудех се дали да забия последен пирон в ковчега на статията ви, но като гледам коментарите, няма никаква нужда да добавям още желязо към неадекватното ви дървено изложение.

Четох други ваши неща и съм на мнение, че сте добър политически журналист и възнамерявам да се връщам към сайта ви, когато имам време.

Въпреки всичко, ми беше приятно.

Георги Ангелов
Цитиране
 
 
+1 #11 Borislav Kamenov 2010-12-02 21:10
Госпожо Манолова, бих ви препоръчал да се разровите по-дълбоко и да си изясните какво е СПИН и защо хората умират. Тогава ще установите, че хората умират от лечението (естествено тези силно токсични лекарства не се изпробват на здрави хора) и психичната травма+социална изолация. Освен това някои са психически по-устойчиви и на тях са им измислили диагнозата "серопозитивни", но не е ясно защо не умират. Шеговитият тон на клипа всъщност е много позитивен и жизнен.
Цитиране
 
 
+3 #10 рара 2010-12-02 11:32
" Т. е. платени са доста пари от джоба на данъкоплатците! "

платени са от глобалния фонд за борба със спин, малария и туберколоза.
Цитиране
 
 
-1 #9 gadabout 2010-12-02 00:12
Впрочем, ще следя дали "коментарът ми ще бъде одобрен от модератор".
Цитиране
 
 
-4 #8 gadabout 2010-12-02 00:11
И нещо друго, за което трябва да си сверите богатите знания по всички въпроси - плашещите послания НЕ РАБОТЯТ и това е ДО КА ЗА НО ! Те блокират и НЕ променят поведение. Така че не обяснявайте компетентно, как СПИН бил смърт. Просто не е и не бива да се нарича така.

Самозакрийте се.
Цитиране
 
 
-3 #7 gadabout 2010-12-02 00:11
Скъпи автори на изписаното безумие,

Доводите ви са толкова плитки, че ми е леко обидно да ви пиша. Какво оставало за хемофилиците... Това ли е най-доброто, което можахте да измислите? Ще ми се в 30 сек клип да вкарате всички необходими послания, за всички групи хора, за всички начини на предпазване и за всички ситуации, щом сте толкова възмутени.
Ако това случайно убягва на острия ви взор, фокус на кампанията са младите хора. И за младите хора, и за общото население НЯМА ПО ЕФИКАСНО СРЕДСТВО ЗА ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ ПРЕЗЕРВАТИВА. Нека не ви цитирам становища и документи на организации и специалисти, щото това вече ще мине всякакви граници на вашето измислено възмущение и търсене на правда.
Цитиране
 
 
-1 #6 Георги 2010-12-01 22:53
Така - натам. Това с мъдреца не го разбрах, но се съмнявам, че ако е от древността, има как да го чуем точно сега. Времепространст вено е невъзможно.
За парите на МЗ май вече казах, не искам да се повтарям. Какво остана ? Можете да ми задавате въпроси на
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене