Бойко Борисов пак се скара на всички

Министър-председателят Бойко Борисов пак се скара на целокупното население по телевизията: започна от водещия, че не казва „добро утро”, след като за Него, премиера е „добър ден”.

За пореден пътпремиерът Борисов нашамари всички, които го критикуват, обвиняват, не оценяват, не мислят като него и не разбират какво щастие е да той да  управлява държавата.

Място на драмата:

07 декември 2010, Нова телевизия, „Здравей, България”, водещият Витомир Саръиванов разговаря с премиера

След това се пренесе към Иван Костов и Мартин Димитров, които „се редували... единият ден говорел глупостиКостов, другият – Мартин Димитров”!

Каква дързост! Някакви политици си позволяват да хвърлят сянка на съмнение върху министрите, които той е избрал с искане да ги смени!

Щом не го харесват – значи са тъпи – това е положението! Може би трябва да питаме сутрин, обед и вечер: „Може ли да Ви харесваме, но не съвсем, господин премиер?”

И забележете стилът Му – хем не ги слуша, хем твърди, че се редуват и говорят глупости?! Е това вече е класика – макар и от Банкя, но определено е класика!

Той вчера бил в Бургас, пуснал един воден цикъл на хората за цели 42 милиона! Ще купи и автобуси, тролейбуси, прескочил да провери четвърти лот на Ямбол-Карнобат! А през това време някакви си, които той не слуша, но знае, говорят глупости редувайки се! Ово е стандарт- както се казваше в онзи виц!

Пък и защо трябва да знае какво си говорят някакви си? Къде е той, къде са те!? Те не го подкрепили за бюджета на Дянков, а той ще ги слуша! Айде няма нужда!

Витомир С. не издържа и протича министрите, за да не губи време Борисов да ги чете! И без да иска припомня за „онази история с Околовръстното” – историята, в която колите плуваха по скъпоизградената Южна дъга, че и каяк мина тържествено по вълничките!

„Няма по-хубаво шосе от Околовръстното” изригва Бойко Борисов, премиерът де, – е, валяло, заляло го, кал се събрала – нали са го изчистили – толкова ли не могат да примижат Костов и Димитров?! Какви хора, бе!

20 години нямало строително разрешение дори, а сега се строят магистрали, строят се спортни зали – какво искат тези двамата!

Оттук нататък разговорът минава като при ясновидките на Сашо Диков – „Кажи ми какво става, за да ти позная!”

И – имаме новина, по-скоро пак повтаряме любима теза на премиера: ами Костов и Димитров искали да имат министри в правителството – там ги стягал чепикът! Колко лесно и колко просто е...

Номерът е познат – синьо-червено и пак синьо-червено?!

Кинодейците искали Вежди рашидов да си ходи – Борисов не знаел каква уговорка имат. Пари са им дадени, с дежурното 10 млн повече, напрежение – няма. Тогава какво? При премиера кинодейците ходели винаги доволни – какво тогава?

А кинодейците знаят ли, че са ходили винаги доволни при Борисов? Чували ли са, знаят ли, че винаги са били изключително доволни – тогава какво? Май не.

Менистърът на транспорта Александър Цветков бил за смяна. Защо? Че сега идвал заем от Световната банка? Лошо ли е?

А кой ще плаща този заем, с каква лихва ще е?

Абе, граждани, заемът ще е срещу реформи!

Че то има ли такива заеми? Да не плащаш, а само да правиш реформи и заемът ти да се стопи като дълг? Заем се плаща, но, млъкни сърце!

Не дразнете министър-председателя!

Защо да маха транспортния министър Цветков – защото слънцето изгрява и залязва? Хайде, стига глупости! Че Цветков натисна РВД и РВД даде пари под масата на Симено Дянков да си върше гащ..., не гащите, а бюджетния дефицит – да му е по-малък! Затова ли да се уволнява Цветков?

Цветков да бъде уволнен? Защо? За това, че е пробутал личния си шофьор Кикарин на сладка длъжност и заплата в РВД, а те пък не го познавали! Сефте плащат на някой дето не става за определена длъжност – личен шофьор на министър е, това не е ли повече от ценз и опит?

Е, беше на косъм Цветков за проверка, но ДАНС клекна и нещата се разсъхнаха!

Да маха министър Игнатов заради БАН. Че БАН е черна дупка, каза го любимецът на Борисов – Дянков. А дупката какво може да бъде освен черна? Тогава кой иска да спори?

Какво лошо има в това, че БАН си отива? Ами нали правят реформа? Така че не е закриване на БАН, а реформа. След реформата – няма да има БАН, но те ще са си виновни!

Какъв случай, каква „Калина Илиева”? Това е приключено когато е разбрал! А защо не е разбрал повече от година? Защо тя ги направи луди с лъжите си?

Случаят е приключен – детето се роди, тя е уволнена, защото е лъгала – какво още? Нещата са приключени – т. е., според Борисов, те не са се случили, както с присъдите е – отиваш за свидетелство за съдимост и ти дават бележка да чисто съдебно минало. Ама че си лежал за измами, за кражби в особено големи размери – времето чисти всичко!

Ама че той лично подписал да я назначат, все пак таткото е сточиен пожарникар – това няма значение! То е в миналото! Таткото отива в пенсия, докторите с фалшивите медицински на Илиева няма да ги търсят прокурори  и това е! Чиста работа! Няма човек на поста заеман с филшива диплома – няма проблем!

При Него идват хиляди предложения за назначения – той ги подписва и толкова! Да ги брои ли, какво да ги прави преди да ги подпише? Да не би да е виновен, че е подписал! Измиваш си ръцете и точка!

Това са изсмукани скандали от пръстчетата на тези, които Го критикуват! От фалшивата диплома на Калина Илиева не е произлязло някакво вредно влияние! Какво тогава?

От Брюксел си мълчали – тогава какво толкова е станало?

Само че от Брюксел не си мълчат и ОЛАФ се отрече от нея! Не искат да бъдат свързвани с нея! Само че в утринния час Вие, г-н премиер не го знаехте, или греша?

Тогава да не държим този скандал във въздуха – така ли ни посъветвахте, Борисов?

Ами върнете я, господин премиер тогава на работа! Метнете червения килим и я върнете във фонд „Земеделие”! Защо да не продължи да прави всички луди с лъжите си, с доносите си?!

Върнете я, и Румяна Желева върнете! И проф. Борисова върнете – само й кожете да нек ритикува Дянков, че пак ще излети! Връщайте ги, не ги изоставяйте!

Сигурно го е яд Иван Костов, че Южната дъга е станала прекрасно! Околовръстното беше с кокошкарници,  народът пъплеше по него, а сега плува! Тогава какво искат повече?

Станишев и тройната коалиция този път не са виновни за бебето на Калина – когато то е заченато са били в оставка. Но... Станишев да се извини за предизборния клип, че го свързаха с Костов! А ето, ГЕРБ дойде на власт, но не получи Костов! Кога ще се извини Станишев? Какво чака?

2012 метрото ще излезе с хиляди паркинги! Как точно с хиляди – вервайте и не питайте, че пак ще ни скочат!

Заводът за боклук? Направен е много скъп – но не ГЕРБ го е направил! Да е ясно!

Ето Барозу пишел писма непрекъснато, за да не вземе някой да нападне Борисов и правителство за този завод! Какво повече?

 

Коментари 

 
+1 #3 Недялко Шаллиев 2010-12-08 07:55
Госпожо Манолова, имам любима книжка с пословици - "Мъдростта на народите" (изд. "Д-р Петър Берон", 1985г.), та в нея се намират разни умотворчества - "Мълчаливият глупак минава за умен." (английска), какъвто явно не е НАШИЯТ бърборанков СЛУЧАЙ или - "Най-лошо от всичко на света е да учиш глупак." (гагаузка). Може пък и да има надежда - "Понякога и глупакът казва умни неща." (латинска)? Но едва ли, защото "Очите от веждите по-високо не се издигат." (арабска). Почти всекиму известно става, че проблемът е в равнището на веждите...
Цитиране
 
 
+1 #2 Нане Вутев 2010-12-08 07:41
Тоя въздухар взе съвсем да издиша. Като притурим и изцепката по К2, че Желева и Илиева не били грешки в сравнение с атентата в "Света Неделя"...
Човеко вече не знае на кой свят е.
Щом и кака Цветелинка взе да си събира багажа, работата е ясна.
Интересно, дали ще му позволят да се "пенсионира" с насъбраното?
Цитиране
 
 
+2 #1 Звезделина Милева 2010-12-07 14:17
Скандалите на този кабинет са за ГИНЕС и като съдържание и като бройка.Не ми е ясно защо се замълча по скандала с Мишел-Добромира-готвачката играеща си на артистка и режисьор?!Данеби да се окажем причината да падне от власт "чудото" на западноевропейс ката демокрация Берлускони?!Все пак българският народ като се "гордя" за кратко с "талантливата" готвачка медийте му дължат продължение на сагата-колко пари е получила от България,за какво точно,а и с колко се е охарчила държавата ни за екскурзията на именития ни министър Рашидов и многобройната му свита?!
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене