ДА РАЗЛАЕМ КУЧЕТАТА... Той не рита футбол, нито произнася присъди от трибуната на парламента…

Той не рита футбол, или ако го прави, не вика телевизията да го заснеме за поколенията.

Той не произнася присъди, нито пък се прави на лекар, обиждайки всички български лекари…

Той разграничава доносници от разузнавачите, работили за интересите на националната сигурност.

Той не приема дилетанти в управлението на държавата да се упражняват в политици.

Той е историк и помни. Чел е много, а не единствено “Винету” и спортните страници на вестниците... когато говори няма едро написани страници, а участва интелигентно в диалога.

Той не умилява гражданството с детски спомени, нито пък флиртува с електората с разказчета за детството си.

То не ходи на почивка с Веселин Маринов, за да се топят заедно в минералните басейни на Велинград. Два мандата не му поръча песен за президентството, не вика репортери да го снимат как тича...

На 22 декември сутринта той, президентът, нарече нещата с истинските им имена и предизвика истинска буря в държавата ден преди Бъдни вечер с интервю в националната телевизия. По този повод премиерът хвана скорострелно самолета и се върна в родината, за да отговори на критиките на държавния глава. Гъста мъгла спря този устрем на министър-председателя и той бе принуден да кацне в Пловдив!

Извиканите журналисти напразно го чакаха в залата за пресконференция на летище “София”... Дано този път в РВД да няма скандал за мъглата, подобен на този, който навремето избухна. Тогава премиерът Борисов пътува 40 минути от Горна Оряховица с фалкона и заради военни учения, летя по-дълго, което разяри и шефа на правителствения отряд... Вълнения...

А той, българският държавен глава иска България да има наука, здравеопазване, пенсионери, които не трябва да търпят унижения в есента на живота си, нито да има болни деца, които са обречени да не пораснат заради липса на средства.

Той не се хвали, че е доверен човек на чужди спецслужби!

Президента на Република България няма да присъства на инагурацията на бразилския президент Дилма Русеф, защото министърът на външните работи определял кой да отиде!?! По същия начин и така наричащият се цар се бе опитал да го игнорира от подписването на документа за влизане на България в Европейския съюз…

Да не припомням как премиерът отиде в Гданск за отбелязване на годишнината от началото на Втората световна война и също скри поканата за държавния глава, обяснявайки, че там премиери и президенти не искали присъствие на ченгета!?!

Въпросът е с колко души делегация ще замине Бойко Борисов за Бразилия, след като според него 40 души делегация е нормална цифра за придружители на министъра на културата на филмов фестивал!

Въпросът е и по колко души делегация пътуваха с премиера за Рим, какво върши министърът на финансите Симеон Дянков при пътуванията си зад граница и най вече тези, при които бе само с бившата си съветничка...

Денят 22 декември обещава да отвори буря в държавата, след като президентът даде интервю за хала, на който се намира държавата и обяви, че имаме нужда от друг премиер!

Тази вечер, в 18 часа вицепремиерът Цветан Цветанов ще говори в парламента, извикан от депутати, след като стана ясно, че скандалът с Горно Оряховската болница се изчерпва с мъртвороден плод от аборт!

Той, президентът, не гледа в паницата на други институции, подминава дребните заяждания и гледа на тях като на филма: “Да разлаем кучетата”.

Един бивш асистент по политикономия на социализма обяви, че Германия не искала страната ни в Шенген заради принадлежността на посланика към разузнаването! Асистент, който услужливо забрави как се прегръщаше с Хашим Тачи, когото Доклад на Съвета на Европа свърза с търговия за човешки органи, наркотрафик и търговия с оръжие!

Човек не трябва да надскача сянката си…

 

Коментари 

 
-3 #5 Ник 2010-12-29 12:32
Разочарован съм!Толкова ли не можете да понесете едно критични мнение,което при това не изразява позицията ми за качеството на сайта и "домакина".Един от водещите и сериозни сайтове сте,но явно ви липсва толерантност и сила ,да понесете определена критика.А трябва,съветвам ви,за да останете това,което поне за мен сте били досега!Гордостт а е един от смъртните грехове,нали си спомняте?Предполагам,че няма да мине без"Този кой е и за какъв се .."Знам,че няма да публикувате и затова пиша така.Не изпитвам никакви лоши,чувсва,мож е би малко огорчение,но то у нас има ли хубаво?Весели празници и успехи на целия екип!
Цитиране
 
 
+3 #4 Нане Вутев 2010-12-24 07:56
Я па мислим, драги Калчев, оти дека това е поредната статия, в която нещата се назовават с истинските им имена. Параванов не моем да го траем, най-вече за участието му в псевдопреврата и ограбването на българския народ през 1996-97, но в последното си изказване беше обективен, макар и конюнктурен.
Само да припомня - когато Саркози намекна, че България не е готова за Шенген, Боко изригна, че Саркози му бил завиждал за успехите. Когато се написа черно на бяло, че България не си пази границите (тоест контрабандата е на недопустимо високо ниво), не се справя с организираната престъпност и корупцията, а и съдебната й система е неадекватна, какво направи Боко? Сети се единствено за ВСС и хората на президента. Забрави за прокурорите, дето девет месеца писаха обвинителния акт по "Наглите" и пропуснали да впишат изнудването, молим ви ти са! А от съдебномедицинс ката експертиза за горнооряховския случай разсекретиха само това, което им отърва!
Цитиране
 
 
-6 #3 Калчев 2010-12-22 23:39
Поредната Ви слаба статия, конюктурна и разбира се субективна!
Цитиране
 
 
+3 #2 звезделина милева 2010-12-22 21:06
Крайно време е ИСТИНАТА в нашата държава да бъде казвана на глас,дано дървените глави успеят да асимилират поне част от нея.Благодаря Ви за истините,г-жо Манолова,с които се мъчите да събудите достойнството на нашия народ.Пожелавам на Вас и семейството Ви весели празници.На Вас крепко здраве и все така остро перо пишещо ИСТИНАТА дори тогава,когато горчи.Сцялото си уважение-Милева
Цитиране
 
 
-6 #1 любовта на хамалина 2010-12-22 16:37
Не знам за кучетата, но гледам че козлите вече се разлаяха от защитения стобор на новите ядрени газомагистрали.
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене