Стига с тези номера, Яне!

„Аз ще уволня Бойко Борисов!” гласеше надписът на няколко билборда в столицата. Общинарите се разпълзяха и покатериха като пияни боцмани на мачта по стълбовете и ги махнаха, притеснени, че някой наистина ще тръгне да маха Бойко Борисов.

Интригата минаваше, хората говореха помежду си за смелчагата, който е казал това – после се появи сайтът и той събра над 300 000 посещения?

Всичко вървеше загадъчно, с тръпка, докато на пресконференция се появи... Яне Янев с колегата си Атанас Семов и обявиха, че те, т. е. Семов щял лично да уволни Борисов от властта!

/Менте – фалшификация на оригинала е записано тълкуването на тази дума.-бел. Л. М./

„Аз ще уволня Бойко Борисов!” – изстъпи се на пресконференцията Семов. На това място автоинструкторът в една българска комедия казваше: „Ах, недей!”

Като слушам Семов откакто тръгна да го играе политик, мога да кажа само едно: Семов не може да уволни домоуправителя или касиера на входа си, камо ли един бетониран по американски със Сорос-замазка Борисов да уволни!

Яне, не живеем в годините на филма „Казабланка”, когато романтичният герой хем беше мъжкар, хем хващаше на външност окото на женската публика! Семов към кои го причисли – във време на силикон, депилирани мъже, суроагати на мутренски напъни, – с напъване Семов може да привлече вниманието за малко на любителките на поредицата Арлекин? И толкова.

А след това?

Къде си тръгнал Яне да тикаш Семов да уволнява Борисов - не, че не е за уволнение, но защо се крихте като мишоци и анонимно да го уволнявахте почти седмица! Хората се хванаха на лозунга и тръгнаха да гласуват, коментират в очакване да се изправи някой исполин опонент на Бойко Борисов и наистина да го гътне.

Но не би – като всяка стока менте и Семов даде фира! Даже не беше смешно.

Смях би предизвикал сайт за гласуване в подкрепа на Атанас Семов и плачевните резултати в него – тогава ще видите в РЗС, Яне, кон боб яде ли!

Стига с тези сандански тарикатлъци да развяваш анонимно някакъв някакъв Ужсмелчага, който накрая се оказа най-обикновен мушмурок сред псевдополитическите мутри и хиени!

Мушмурок, но учен! С една от следдесетоноемврийските биографии, в които няма указано поне едно място на работа!

Подигра се Яне с хорската надежда, че някой е в състояние да махне Бойко Борисов от сцената – изтъпанчи за Крали Марко един псевдогерой – така ли се печели този народ?

Подочух с периферен слух, че Семов щял да уволни Бойко, тъй като имал познания по европейско право!

И във връзка с кой нормативен акт от Лисабонския договор несполучлив кандидат за държавен глава може да отстрани ръководителя на изпълнителната власт – че нещо не се сещам?!

Как ще се случи това с участие в президентски избори? Да не би да е измислен някакъв конспиративен юридически трик, за който не сме чули?

Досега РЗС - две години в мандата на режима на ГЕРБ набира единствено точки от сериал тъпо шоу, гарнирано с бомбастични изхвърляния, но тези точки са черни.

От досега свършеното Яне ще остане в историята с факта, че в 1996 година вървеше на три крачки след Мозер, и че в усилията да се докаже като мъж на жълтата преса се ожени в спешен порядък!

Голям актив – няма що!

Юрист, доктор по европейско право, ръководител на Международната магистърска програма по право на ЕС в Софийския университет, директор на Института по европейско право и заместник-председател на Българската асоциация по международно право – а къде е работил, откъде му е бил трудовият договор?

Не се ли въртеше Семов на пета зад Лидия Шулева от мандата на нейното вицепремиерство, или греша лицето с друг Чайлд Харолд* на демократичния преход?

Син на личността Марко Семов не е лична заслуга, но Яневите биографи обичат да го припомнят едва ли не като трудов стаж и културен факт за партията си.

С цитираните тук-там биографични данни Семов по-скоро би заел някой и друг кабинет на учен, но да У-ВОЛ-НЯ-ВА не кой да е, а Бойко Борисов – хайде холан, не на нас тези лакърдии! Това даже не е битката на Давид с Голиат...

Посаден в нивата на РЗС, Семов представлява такова съвършенство като политик и кандидат за президент, че спокойно бихме могли да минем и без него.

В условията на един режим на управление, в който премиерът вика войската да му опъва палатки ангария за партиен джумбуш и обещава от парламентарната трибуна да играе на вързано само за по кебапче – някакъв учен с романтичен изглед да ни убеждава в мускулите и борбеността си - този кандидатпрезидентски шедьовър на Яневите илюзии си е повече от губене на време. Така обикновено чуваме след вота и катастрофалната загуба – последната редакция на въздишките.

За финал имам два въпроса: защо Яне се изсули от гласуването на последния вот на недоверие и на първото кьоше даде интервю, че вероятно ще започнат веднага подписка за следващ вот на недоверие! А не беше минало още гласуването на този вот!

Второто ми питане към Яне е: защо при всекидневното и явно нарушаване на закони и Конституция от управляващите компрадори на селско-челичените бивши БКП-членове – партията на Яне – Ред, законност и справедливост досега не даде на прокурор нито едно от нарушенията, с които ГЕРБ управлява? Нито едно нарушение не заведе в Прокуратурата РЗС! Тогава остава убеждението, че това име на партията от РЗС са го взели на лизинг и за малко...

Гавра е да се лъжат хора, които живеят с надежда, че диктаторът ще бъде отстранен! Гавра, гарнирана с чалга хитринки и помпозни сензации в политическото пространство.

Хайде да се уважаваме и да не си губим времето!

Мъдрецът Лец е казал: Има малко нищо, има и Голямо Нищо – толкова за уволнението на Бойко Борисов. Уви.

----------------------

*Чайлд Харолд – герой на Байрон, от поемата „Странстванията на Чайлд Харолд” - чувствителен, мил, раним, романтична душа, истински отшелник от обществото.

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене