1. Премиерът Борисов е над парламента и Конституцията? /това, което няма да чуете или прочетете/

 


Вече стана практика министър-председателят Бойко Борисов да унижава парламента, като не зачита Правилника за работа на Народното събрание и Конституцията.

 

Според процедурата, предвидена в чл. 86, ал. 3 от Правилника за работа на Народното събрание. Тя е, че министър председателят, който не е отговорил в законния срок, предвиден в нашия правилник, на въпроси и питания, е длъжен да се яви лично пред Народното събрание и да даде обяснение за неизпълнение на своето задължение.

Малцина от българските граждани знаят, че Борисов продължение на 40 дни не се явява в парламента, за да отговаря на въпроси и питания на депутати. Сроковете, посочени в Правилника на парламента, а той има силата на закон, са 14 дни за питане с възможност за отлагане от 7 дни, т. е. Борисов нарушава този правилник като го пренебрегва и не се съобразява с него! Не говоря за скандалното му отсъствие от последния вот на недоверие, който бе поискан от опозицията – тогава ГЕРБ си позволи нещо недопустимо: гласува си да не се включват радиото и телевизията за да предадат вота, тъй като имало обявен национален траур. В същото време ГЕРБ не пожела да отложи вота заради националния траур!

Както е тръгнало, ще дойде ден, когато парламентът ще се събира само за сесии, когато трябва да се гласуват закони или законодателни промени, както беше по времето на управлението на Тодор Живков...

Правилника не допуска премиерът да преценява дали да се явява в парламента или не – според Правилника премиерът Е ДЛЪЖЕН да се явява пред депутатите при възникване на необходимост.

Какво си позволява Бойко Борисов, как прави ГЕРБ предизборна кампания ще научите в част от стенограмата от 15 юли 2011, от нея ще стане как управляващите си позволяват да нарушават забраната за финансиране на политически кампании от юридически лица и наложения лимит, таван на даренията на политически кампании от физически лица.

Схемата е проста – премиерът играе на „вързано”, винаги печели защото никой не би посмял да го победи. След това спечеленото се раздава на избирателите:

Това е разговорът за кебапчета, „вързано”, предизборни сбирки на ГЕРБ и илюстрация кой от потилиците как се държи в парламента, за да защитава интересите на гражданите, които са гласували за отделните депутати и политически сили:

 

Коментари 

 
-1 #2 Ник 2011-07-27 07:31
Винаги съм мислил,че в България има диктатура,зле прикрита,но диктатура.Да се поясня,Герб печели властта,начело на Герб са няколко души,които са на подчинение на Бойко.Т.е.едноличен властник на България-диктатор!Който не вярва,да се огледа.Вярно,че отвън му дърпат конците,но той такъв им е удобен и чрез него се работи срещу нас.Кочината-паламент,струва толкова , колкото афишира Бойко.Те са част от играта на демокрация.От 1989 год.,кое е законно? ВНС ли,ДПС ли,царя,станише ф,действията им,законите и нормативните и подзаконови актове?Всички антибългарски.До един.Линията на житейската ни диаграма упорито си върви надолу във всяко отношение.Не е изненада държанието на колониал премиера.
Цитиране
 
 
0 #1 Zvezdelina Mileva 2011-07-24 13:53
Много полезна и навременна информация.Остава да се надяваме,че ще я прочетат достатъчно на брой и МИСЛЕЩИ с ГЛАВИТЕ СИ хора.
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене