Колко думи има в речника на МВР-министъра?

Речниковият запас на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов е тема, която е достойна за кандидатска дисертация със заглавие: „Как с 300 думи се яхва втория ръководен пост в държавата”.

На третия вот нямаше национален траур, така че от ГЕРБ нямаше как да извъртят нещата и да не предават вота по радиото и телевизията.

За разлика от предишните два вота на недоверие, внесени от БСП и ДПС, третият бе подкрепен и от Синята коалиция. В същото време управляващото мнозинство не спря да говори как няма начин правителството да падне, тъй като имало подкрепата на "Атака", както и на независими депутати, декларирали принадлежност към ГЕРБ.

Кабинетът "Борисов" бе избран с квалифицирано мнозинство от 162 гласа, а днес - две години по-късно, разчита на платено мнозинство с държавна субсидия към едни и с толериране на антиевропейско поведение на други, обобщи ситуацията зам.-председател на ДПС Христо Бисеров по време на дебатите по вота.

Чудя се коя е на-древната професия – тази, свързана със забавление на масите, или онази, при която плащат по 30 сребърника.

Даже днес, на 26 юли, когато ще се гласува вотът на недоверие информационните агенции предадоха, че Владимира Янева, семейната приятелка на Цветан Цветанов е наказана за забавени дела! Както се казва – още не започнала работа, а вече е с наказание!

БНТ събра мнения за вота на 26 юли сутринта, денят, в който щеше да се гасува в парламента. Ето едно мнение, което  липсваше на самия вот:

Антон Кутев: Вчера нямаше дебати, имаше катастрофа, каза депутатът от „Коалиция за България”

И това беше катастрофа между това, което Цветан Цветанов изглежда и иска да бъде и това, което реално е. В рамките на час и половина-два, той се опитваше да се представи като успешен политик, но според мен, изглеждаше като успешно забогатял, но незаконно полицай.

Цветан Цветанов вчера направи груба грешка: два часа може да си позволи да говори може би Фидел Кастро, но Цветан Цветанов не може да си го позволи. Най-малко по три причини:

•          Първата причина поради която не може да си го позволи, е това, че има отрицателен рейтинг. Т. е. хората, които не го харесват са повече от хората, които го харесват. И когато ти говориш повече от два часа, те не само не те харесват, те започват повече да те мразят.

•          Втората причина поради която той не може да си позволи такова говорене, в рамките на два часа, Цветан Цветанов, е че той има, меко казано един ограничен речников запас – той използва342 думи, които не му позволяват да говори два часа, защото 342 думи могат да бъдат смислено комбинирани по краен брой начини. И когато говориш два часа започваш да се повтаряш, използваш едни и същи клишета и да говориш глупости – извинявам се, което се случи вчера.

•          Но третото и най-важното, поради което Цветанов не можеше да си го позволи е съдържанието на всичко, което той каза, защото аз вчмера не чух какво ще направи и какво е направило МВР с първия случай в България, в който министър председателят беше уличен във въздействие върху данъчни проверки, т. е. в подкрепа на контрабандата.

Нито веднъж не чух какво се готви и е направило МВР до момента по това министър-председателя да бъде достатъчно ясно оневинен или обвинен за обвиненията за търговия с амфетамини, в пране на пари и така нататък.

Не говорим за собствените имоти на Цветан Цветанов.

Нито веднъж не чух извинение от Цветан Цветанов към докторите в Горна Оряховица, които той си позволи преди няколко месеца да обвини в предумишлено със СРС-та, които са... /не се разбира/

Не чух извинение към момичето от Кърджали, чиято глава беше разбита.

Не чух извинение към Човека-глас, преди това чух Човека-глас да се извинява, но не чух Цветанов да се извинява на Човека-глас за това, че го бяха набили и завили със собствените му плакати.

Това всичкото е поведение нагло, арогантно и безобразно – така говорят хора, които падат от власт.

Ако по този начин Бойко Борисов и Цветанов бяха говорили преди две години – те никога нямаше да бъдат на власт....

...Всъщност проблемът тук не е на Цветанов, а на Бойко Борисов... и не случайно Бойко Борисов не присъстваше в залата – защото Бойко Борисов може да е посредствен управленец, поне според мене, но е изключително интуитивен по отношение на връзките с обществеността и той много добре знаеше, че подобно говорене на Цветанов е изключително вредно. И той затова не си позволи да стои в залата, между другото и Цецка Цачева я нямаше през половината време, и финансовият министър го нямаше през цялото време... Те затова не стояха в залата...

Репортер: Да, но той беше изпратен от групата на ГЕРБ с бурни овации, със ставане на крака...

Кутев: Да, да, да. Това между другото е вярно и като се им в предвид, че това беше най-посредствената политическа реч, произнесена за периода на прехода, а може би и преди това – искам да Ви кажа, че за мене единственият извод е, че глупостта е заразна....

Прогнозата ми е, че Цветанов трябва да си отиде защото е вреден преди всичко за тях самите, т. е. за ГЕРБ, за Бойко Борисов и за себе си.”

Междувременно от организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /ОССЕ/ в страната пристигнаха наблюдатели, които разговаряха на закрито по настояване на Искра Фидосова.

Въпреки скрито-покритото, стана ясно, че от ОССЕ са попитали защо МВР шефът ръководи и предизборния щаб на ГЕРБ. Въпрос, който нееднократно бе задаван  преди ОССЕ от политици от опозицията.

Дали съвместяването на длъжността министър на вътрешните работи и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ може да застраши демократичното провеждане на изборите, както и каква би била намесата на ръководеното от Цветан Цветанов МВР в предстоящия вот наесен се поинтересували от ОССЕ.

Очаква се до три седмици мисията да изготви доклад, в който ще каже дали се налага да се увеличи броят на наблюдателите, които ще следят за нарушения при вота на 23 октомври. Т. е. от ОССЕ допускат, че ситуацията – вътрешен министър-председател на предизборния щаб на управляващата партия е неприемлива и ще се наложи да се изпратят наблюдатели.

Дали ГЕРБ печели от факта, че вместо да отговори на критиките и забележките министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов направи двугодишен отчет на „свършеното” във ведомството и преглед на събитията 20 години назад – не е сигурно.

Факт е, че България бе отложена за прием в Шенген за след година и то за обсъждане, а не за гарантиран прием.

Факт е, че вътрешният министър води война със съда и Прокуратурата.

Факт е, че плановете Роман Василев да бъде бъдещият Главен прокурор май отпада като вариант – от една страна поради непрофесионалното му отношение и от друга – въпреки поддържката на министъра на вътрешните работи и подарения му пистолет за празника на МВР...

Напоследък във форумите пишещите са станали по-толерантни – досегашните майтапи, че близкият до Цветанов певец Веселин Маринов се потял извънредно много на сцената вече се смениха с шеговити обяснения: „На Маринов кожата му плаче!”

Едни плачат с пукнати по грешка глави, други ги блъскат в рамката на вратата, трети – ги повалят, бият и завиват в собствените им плакати...

Та колко думи имаше в речника на министъра на вътрешните ни работи, който каза в парламента докато отговаряше на депутатско питане:

"Аз разбирам Вашия неприязън"! Само дето думата "неприязън" е в женски род...

Тъжно и тъпо...

 

Коментари 

 
+7 #2 Муки 2011-07-27 09:56
Имам проблем, голям проблем. Как да изчистя "междуезиковите двойки"? Помогнете ми: 4 пъти вицепремиерът изрази чуствата си към различни лица, сочейки, че изпитва към тях "уважение и респект", нещо като разпространенот о при социализма "монументален паметник", или като любимите на приближените на премиера "оперативни работници" - не е особено добре когато използваш един след друг съдържателни аналози, е освен ако не искаш да покажеш едновременно владеене на своя и няколко чужди езика. Става като раздвоен език или раздвояване на личността, но какво от това. А за повика на Звезделина - не вярвам, че е по силите му, дори неговите, уви!
Цитиране
 
 
+10 #1 Zvezdelina Mileva 2011-07-26 17:01
БОЖЕ,ГОСПОДИ НАШ, от душа и сърце те МОЛЯ : ПАЗИ,ГОСПОДИ ,БЪЛГАРИЯ ?!
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене