Под носа на министъра на вътрешните работи Юзеиров се подигра с парламента

На 5 август 2011 година, в сградата на Народното събрание на Република България, под носа на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и лидера на партия „Атака” Волен Сидеров бе допуснат да влезе по долни гащи един съден и осъждан, задържан за трафик на хора псевдополитически палячо, носещ името Юзеир Юзеиров!

При положение, че в нито една банка не се допускат жени с къси поли и мъже с къси панталони, при положение, че в която и да било държавна институция при влизане се изисква прилично облекло – как се стигна до това поругаване на институцията Народно събрание – е непонятно!

Вместо да бъде спрян на входа този готов да привлече с цената на всичко вниманието на медиите така наречен мюсюлманин и да бъде задържан за дребно хулиганство, той бе пуснат най-благосклонно от работещите на входа на парламента служители!

Парламентът все пак не е нито плаж, нито планинска ливада, за да се допуска подобно демонстративно обидно поведение в сградата му!

Не вярвам един истински мюсюлманин да стигне дотам да се разхожда по долни гащи из улиците на една столица и да влиза в сградата на законодателния орган на държавата в този вид! Все пак едва ли ислямската религия, проповядва да не се спазва благоприличие и уважение към институциите в една държава и гражданите й!

Ето защо непонятна за мен остана реакцията на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, когото неколцина бодигарда пазеха осторожно някой да не посегне на скъпоценното му тяло и личност – той се изстъпи пред събралите се репортери, които поискаха коментар на скандалното поведение на Юзеиров и заяви:

„Не бих си позволил да дойда в подобна институция, каквато е ЦИК по къси гащи, така че не бих могъл да коментирам поведението на когото и да било", каза той.

Само че репортерите не се интересуваха дали Цветанов би дошъл по долни гащи в сградата на парламента, а поискаха знак за негова ответна реакция като министър на вътрешните работи!

Най вече защото късите гащи, както ги определи Цветанов бяха част от долно бельо, и идването в сградата на Народното събрание на полуголия Юзеиров търсеше ответна реакция, каквато иначе „смелият” ни МВР-министър така и не събра кураж да покаже!

А това си беше откъдето и да го погледне човек унижение за парламента, унижение за една водеща държавна институция и опозоряването й, нарушение на обществения ред от един хулиганстващ клоун!

Мен лично не ме интересува дали ГЕРБ ще води прагматична предизборна кампания или не. По-скоро ме вълнува достойнството на държавата, чийто гражданин съм и редовен данъкоплатец. Още повече, че от данъците, които плащам на държавата - полицията взема немалка част, за да бди над обществения ред!

Не ме интересуват и празнословията на Цветанов, как основният опонент на партията му били социалистите! Та той регистрира ГЕРБ за президентските избори, без да са обявили още кой ще е кандидатът им! Тогава какъв опонент на ГЕРБ са левите – та от другата страна няма още никого!

В сградата на Народното събрание влизаха депутати от „Атака”, хората на Меглена Кунева – Даниел Вълчев и Борислав Цеков, кой ли не - и не се намери нито един мъж, който да хване за врата Юзеиров и да го предаде на най-близкия полицай за разпит, и санкциониране с по-солена глоба!

При така наречените ни родни политици – твърдата позиция явно е резултат на ценностна парализа на духа.

Та на 20 метра от сградата, в която Юзеиров нахлу по долни гащи пред очите на вътрешния министър се намират – от едната страна президентството, а от другата – Министерския съвет!

Какво още трябваше да направи представилия се за мюсюлманин с нарушени права Юзеиров, за да бъде прибран където е мястото на подобно поведение – да се изпикае върху цветята пред гвардейците на държавния глава, или да клекне свърши някоя и друга нужда пред входа на сградата на правителството?!

Разбирам Волен Сидеров защо замълча след спретнатото оперативно мероприятие, пред софийската джамия, разбирам и Даниел Вълчев и Цеков, чиято смелост сигурно я има някъде - при паркетните кавалери или поне виртуално, но вътрешният министър, Цветан Цветанов, този смелчага, който все пак би следвало да е мъж на честта - да замълчи пред едни долни гащи, развяващи се в парламента - това не го разбирам!

Това е повод и да запитам: на кои вътрешни работи е министър Цветан Цветанов - на държавните, или на своите вътрешни работи?

Така отново щяхме да сме в световните новини – с позора, нанесен върху парламента в парламентарната ни Република!

Толкова ли не можа да намери мъжество у себе си МВР-министърът Цветан Цветанов да се лиши и прати един или двама от охраната си да хванат този Юзеиров и му помогнат да се озове там, където му е мястото?

Не бива да извличаме резултати от калта, но когато калта покрива ценности – какво се прави? Предизборни декларации?

Мнозина са били във властта – малцина са успели да се впишат в присъствената книга на българската история.

В такива случаи се обръщам към мъдрия Станислав Лец: „На много нули им се  струва, че са елипсата, по която се върти светът”.

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене