Кандидати за президент – трето лице единствено число

Той, Тя, то, – трето лице единствено число – всъщност липсва „То", но затова пък е налице множественото число на личните местоимения – „Те”.

И тази година – 2011 продължава традицията – да се участва в изборите за държавен глава на олимпийския принцип на Пиер дьо Кубертен – „Важното е да участваш, а не да победиш”.

Какво обединява твърде разнородните кандидати за президент на страната – обединява ги фактът, че:

  • никой не се интересува от държавата, като такава,
  • никой не се интересува от житието на населението на държавата,
  • никой не се интересува от горещите теми на хората, от които се очаква да отидат и пуснат бюлетина за следващия кандидат за президент на Република България
  • и всички се интересуват единствено и главно от себе си.

Това е причината хора със сериозни прегрешения или твърде неизвестни, да се излъскат и отидат пред твкамерите, за да бъдат снимани и интервюирани.

Такъв е случаят с Миглена Кунева – кандидатката, за която сайтът „Хроники” започна да изнася личния й принос в затварянето на АЕЦ „Козлодуй”, с което бяха нанесени твърде големи щети  на българската държава.

Такъв е случаят с Ивайло Калфин, който се прочу с подписването на договора за разполагане на американски бази на територията на страната ни, без да се даде и стотинка за това – най-малко.

Такъв е случаят с гражданина Юзеиров, който влезе в българския парламент по долни гащи и  обеща да води кампания на турски с превод на цигански.

Такъв е случаят с Волен Сидеров, който гласува заедно с управляващите от ГЕРБ в парламента, но извън залата ги критикува...

Такъв е случаят с Атанас Семов, който твърде пуберитетно се опита да оригиналничи, като очаки билбордове из столицата: Аз ще уволня Бойко Борисов!” и то след като неговата партия – РЗС  подкрепи вот на недоверие като излезе от залата и не гласува „против”.

Такъв е случаят с Алексей Петров, който полегна на славата от тъпото задържане, осигурено от вътрешния министър Цветан Цветанов.

Ще спра засега дотук, защото по логиката на изброените по-горе кандидати за държавен глава в следващия мандат – мнозина биха могли да се кандидатират и то доста по-успешно.

Странни са и класациите на социолозите ни тази година, които в проучванията си включват еврокомисар Кристалина Георгиева, която няма как да бъде избрана за президент, а още по-малко пък за кмет.

Със същата логика социологическите класации биха могли да пуснат и Димитър Бербатов, Райна Кабаиванска, проф. Минчо Минчев, Котоошу, Кристо, Ирина Бокова, Цветана Пиронкова, Веселин Топалов, Ивет Лалова, Люси Дяковска, Нина Добрев, Димитър Гочев, Илия Троянов, Васко Василев и прочие български звезди зад граница.

Обзалагам се, че нито един от родните кандидат президенти не би успял в подобни класации – така че, крайно време е социолозите да се държат сериозно и да не ни вземат за идиоти!

Убедена съм, че ще скочат веднага опоненти на тези мои размисли, но ще довърша мисълта си:

- една държава, в която правителството си позволява да открадне чрез закон авторство на герба от създателите му,

- една държава, в която неприкосновена е собствеността единствено на власт имащите, а тази на редовите българи е обект на какви ли не машинации за отнемане,

- една държава, в която длъжностни лица на високи постове не спазват Конституцията и гозят законите ежедневно,

- една държава, в която докато народът е най-беден, най-болен и с най-малък шанс за работа – властта лети с хеликоптери, фалкон и пилее пари за спортни зали,

- една държава, в която някакво образователно недоразумение, наричано цар, отнема асистентите на хора с тежка, трайна инвалидност,

- една държава, в която раковоболни се оставят с нечовешките си болки – без лекарства, без осигурена лъчетерапия - да се занимават гражданите й с нечии щения Някой/и си – Той, Тя Те да докопат за един мандат президенството – си е откъдето и да го погледне човек, нищо друго освен  перверзия, скандал, безобразие и тям подобни.

Ще преглътнем братът на Любо Павлов – Юлий – другото дете на активни борци да се прави на социолог и да се разстила пред управниците.

Ще преглътнем неизбираемите Мария Капон – Касим Дал да очакват някой да сбърка и гласува да са президентска двойка. Още повече, че Капон тепърва ще си изяснява дали приема Бойко Борисов – или да. Все пак съратникът й Касим Дал води наскоро Борисов в Истанбул на неясно откъм протоколна гледна точка посещение...

Най-вероятно, за да се осигурят над 100 000 гласа на заселници за ГЕРБ.

Ще преглътнем наглостта на Кирил Симеонов да ни предлага през седмица татко си за президент...

Ще преглътнем кандидатите ни за държавен глава да са повече от местата за гласуване даже...

Но не е ли време да включим рубриката Кой – кой е и тогава да преброим колцина стават за държавен глава на републиката ни.

Освен ако изгубените 11 000 урни не са изгубени...съвсем и ГЕРБ не обявява своя кандидат, защото вероятно вече е „избран”!

Шегичка...

 

Коментари 

 
+2 #1 Д 2011-08-19 05:00
Това е,защото има споразумение между всички ТЯХ/пропуснали сте мстоимението/,ще прелеят гласовете си за ТОЗИ,който ще им се отблагодари подобващо занапред:)Но нека не забравяме големият ТОЙ,който вече е казал КОЙ ще бъде!Зная,че имам право да ида на избори,но зная,че и нищо не зависи от мен.И въпреки всичко,НИЕ ще вярваме до второ пришествие:)
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене