Наглостта на величията

Със самолет на сватба, фрак, бяла папионка, лачени обувки и скъп телевизор за подарък на новобрачни от премиера Бойко Борисов, така бе анонсирана сватбата на Николай Младенов, в момента външен министър в резиденция „Евксиноград”. Тържеството събра 200 гости и вечерта на съботния ден, 20 август се оказа крайната точка от местопроизшествието на  парвенюшкия разгул на управляващите.

Само 5000 за разрешително да се ожениш в резиденцията и не по-малко под 100 000 лева масраф на пръв поглед - според редица издания струват напъните министъра на външните работи да мине под венчило с някаква девойка и да ни убеди, че въпреки действията и бездействията си като дипломат №1, все пак е мъж.

Откровено казано, за 100 000 Младенов би следвало да работи поне пет години, да не говорим за другите десетки хиляди пръснати на демонстрацията на властимащите на брачното тържество.

А охраната на всяко едно от лицата от правителството, а обслужващия персонал, менюто, музиката, и най-вече горивото на фалкона, с който нароченият за кум Бойко Борисов е пристигнал на сватбата... Тези пари да не ги е довял вятъра?

Вероятно всичко щеше да бъде прекрасно за сватбарите, ако в съседна Гърция не гинеха в болести, глад и мизерия петима български моряци, които младоженецът персонално захвърли курбан на произвола на съдбата, като позволи на говорителката си и някои свои служители да лъжат и се гаврят с човешката мъка на моряците и семействата им. Шестият български моряк, задържан от кораба „Ина” вече два месеца е в неизвестност в затвора...

Диабетик, очакващ операция от сърце, и още други тежки болести са налегнали екипажа на „Ина”, за когото два месеца вече се грижи единствено ... телевизия СКАТ! Независимо, че Конституцията казва друго!

Така, докато гърците ни се чудят как може да търпим подобно безобразие от управниците – гордостта на Сорос и Световната банка, младежът, който ситнеше след Надежда Михайлова, Николай Младенов се ожени...

Синът на шифровчика демонстрира лукс и пилеене на десетки хиляди, само защото не се е родил син на принц Чарлз!

Интересен факт, върху който искам да обърна внимание на читателите на „Хроники” научих от в. „Труд”:

„Николай Младенов събра очите на сватбарите с еврейски танц

Невероятно труден и ритмичен еврейски танц, изпълнен от младоженеца Николай Младенов с негов приятел - френски равин, събра очите на сватбарите в градината на двореца “Евксиноград”.

С темпото на канкан, подскоците на трудно хоро, поклони, завъртания и сложни стъпки двамата мъже показаха вещина в движенията. “Очевидно Ники и френският му приятел не бяха репетирали специално за партито след венчавката, но си личеше, че често са го играли заедно...”

Имаше един виц, за две зайчета и цар Лъв...

„Играли си две зайчета на чичо доктор, играли си, от сутрин до вечер и един ден отишли при Лъва. Събудили го и му се оплакали:

„Царю на животните,

Толкова време вече си играем и все не можем да имаме деца!”

Лъвът се ядосал, но нали бил Цар, ги погалил по главичките и ги попитал бащински: „Как ще имате деца, бе момчета?”, след което ги изпратил по живо, по здраво...”

*        *        *

Луксозни коли със затъмнени стъкла, охрана от НСО, обслужващ персонал – кой е този министър на годините на Младенов, който ще може да извади най-малко 100 000 лева, за да демонстрира възможности като член на кабинета?

По повод сватбата депутатът от БСП Румен Петков изрази в „Здравей, България!”, в разговор с водещия Евгени Генчев някои свои виждания за Евксиноградската сватба, в които има много истина:

Румен Петков: Първо, разбира се, от сърце един безоблачен и щастлив брак на младото семейство и много деца, истински българи. Две неща ме смущават и те са изцяло от морално-етичен аспект. Първо... Разбира се, друг е въпросът защо държавата позволява, това не е само по повод Николай Младенов, това не е първото бракосъчетание, която се прави там. Но когато този знак се дава от високопоставен държавник, това деморализира обществото, защото създава усещането, че...

Водещ: Кое, кое, за хората, които не знаят?

Румен Петков: ... властта полза екстрите.

Водещ: Сватбата се прави в държавната резиденция, която е в Евксиноград.

Румен Петков: По телевизията се дават импозантни кадри, облечени в бяло платно столове, огромни пътеки разпънати, рекламират се шумни, изключителни мерки за сигурност, това всичко са разноски. Аз не знам кой ги плаща. Това сигурно също е въпрос. Мисля че за държавниците не е редно да се ползват от такива екстри, не говоря за това какъв „авторитет”, в кавички, беше създаден на държавната резиденция. Нещо, което е далеч от действителността.

Водещ: Да, но в същото време, примерно, президентския апартамент там може да се ползва и от обикновен човек, нали така, стига да отиде да си плати?

Румен Петков: Да, разбира се.

Водещ: Ако е отишъл и си е платил Николай Младенов, няма никакъв проблем.

Румен Петков: Както и си плаща и президента, когато го полза, и премиера когато го ползва, и народните представители, когато ползват резиденцията.

Водещ: Ако си е платил сметката за сватбата?

Румен Петков: Аз по една от телевизиите чух баснословен разход – 100 хиляди лева. Който е абсурден според мен, защото това са огромни пари, аз не мога да си ги представя, че някой може да ги плати. Но по това трябва да има яснота. Но пак казвам, главното за мен е, че държавниците не бива да показват на обществото, че ползват властта за лична употреба, че ползват екстрите на властта. Защото така или иначе тези резиденции се възприемат от обществото като екстри, за лична употреба в угода на строго лични, даже в случая интимни моменти. Аз мисля че това не е държавнически подход и обществото не приема такива спекули. Защото в случая, казвате, когато човек си плаща, кой ще плати на Националната служба за охрана, например? Кой ще плати на целия този персонал в резиденцията? Ползва ни ли са в този активен период, легловата база на резиденцията за близките? На пръв поглед това са дребни неща, но пак казвам, като става въпрос за морал...

Водещ: Добре, а сега примерно, като отидат на почивка голяма част от депутатите в тази резиденция, министри ходят там на почивка, няма ли пак същите мерки за сигурност? Няма ли охрана, така или иначе, сериозна?

Румен Петков: От това, което чух по телевизията, аз не мога да преценя, не е мой въпрос. Но пак казвам, това което се дава по телевизията, създава впечатление за груба експлоатация на служебното положение по лични поводи.

Водещ: Сега, казвате или сто хиляди лева е извадил от джоба си...

Румен Петков: Не мога да коментирам, аз казвам какво съм чул по телевизията. Аз не допускам, че един български министър, който и да е той, може да извади 100 хиляди лева.

Водещ: Що? Това е елитът на нацията. Големи заплати получават хората, когато...

Румен Петков: В такъв случай, аз не попадам в елита. И голямата част от колегите, с които съм работил, не биха могли да извадят 100 хиляди лева.

Водещ: Сериозно ли?

Румен Петков: Категорично.

Водещ: Бедни са народните представители...

Румен Петков: Вижте, тази ирония я разбирам, тя ще има чуваемост в публиката, но това е фактът. Ние може да го иронизираме, може да казваме – абе, тези ограбиха нацията, сега за 100 хиляди лева ще... Не е така. темата за крадливата Тройна коалиция ще бъде дъвкана още месеци наред.

Водещ: Оставете крадливата Тройна коалиция, винаги човек, когато се разходи пред автопарка пред Народното събрание, може много бързо да се ориентира колко струва един автомобил там.

Румен Петков: Вероятно аз говоря за себе си и за голяма част от колегите, с които съм работил, те не биха могли да си позволят...

„Това чувство за собственост, това чувство за неотменимост, тази арогантност, която демонстрира днешната власт, е унизителна за България”, каза бившият вътрешен министър още в петък пред Агенция "Фокус" в навечерието на сватбата.

Петков е много прав - докато Младенов се правеше на светски лъв, на юг, в едно малко градче – петимата моряци българи, екипажа на един кораб, заловен докато изпълнявал „важна държавна поръчка” получи лекарства, дрехи от журналиста на Национална телевизия СКАТ.

Лошото е, че здравословното състояние на българските моряци задържани в Гърция се влошава и единствената подкрепа, която получават е от десетки хиляди наши сънародници, но най вече от екипа на телевизия СКАТ, който за пореден път пропътува хиляди километри, за да се срещне с тях. Бездействието на правителството кара сънародниците ни да се срамуват.

Самите гърци не могат да намерят нормално обяснение защо моряците ни са изоставени от държавата си.

Защо държавата ни не потърси два месеца вече корабособственика, за да го разпита и му потърси сметка за опозоряване на името на страната ни.

Никой няма обяснение защо МВР не потърси чий е товарът от 3000 мастербокса цигари, които са с неясен и засега – контрабанден произход, поне според гръцката страна.

Събота беше горещ ден. Термометрите минаха 30 градуса. Това не попречи на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов да облече северняшка носия с дебел калпак, а съпругата му бе пременена също в носия – като една неродена мома!

Семейството се смеси предизборно с празника в Жеравна на фестивала на фолклорната носия.

Друга властова предизборна изява бе присъствието на Бойко Борисов на откриването на Световното първенство по художествена гимнастика. Там той каза няколко думи и седна до председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, като за фотографите му се връчваха и сменяха малки дечица на конвейер!

Тъкмо щипне едно по брадичката и вече му подават следващото!

Не е лесно с тези камери и фоторепортери – а предизборната кампания даже не е започнала!

Както са го подкарали – нищо чудно към средата на октомври някоя кандидат кметица да се метне и завърти на кола в страстен танц!

Власт е това – не е шега работа!

U2 дариха седем милиона долара на училища в Ирландия – българският министър на образованието заяви, че не е нужен Закон за българския език. Заяви го абсолютно безплатно.

 

Коментари 

 
+1 #4 Гергана Петрова 2011-09-03 11:01
Едни български моряци гинат в Гърция , други български моряци тънат в мизерия в Бразилия (кораба "Seawind"), а господа управляващите ползват самолет за разстояние , което изисква две туби бензин . Не знам в коя държава живеем , но със сигурност не е онази България , за която са загинали толкова много смели хора - верни на убежденията си.
Цитиране
 
 
0 #3 Гергана Петрова 2011-09-03 10:53
http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=214732058584980
Този протест цели да размърдаме малко държавата ни и тя да настоява пред Гърция за прибирането на моряците от кораба "Ина" в България .Също така фирми - корабособствени ци , които не са регистрирани в България , но извършват дейността си тук , да се следят по-строго и да не им се дава възможност да се гаврят със съдбите на българските моряци.Тези фирми не наемат персонал - те взимат роби . Пращат те на края на света с някое счупено корито , не ти зареждат вода и храна , не ти плащат заплати и не ти дават възможност да се прибереш в България или пък да се защитиш , когато е необходимо . Моля , всеки който е съпричастен , макар и не пряко засегнат , да препрати това на приятелите си , за да може повече хора да бъдат осведомени за протеста ни . Благодаря !
Цитиране
 
 
0 #2 blag009 2011-08-30 05:45
Статията е добра и точно, НООО за чиф беше нужно да се дава интервюто на Румбата /той вода не пипана/ и иии ТОВААА дете на шифровчик???
Кибик Блаже
Цитиране
 
 
0 #1 Jordan Penev 2011-08-26 18:20
Е добре , че поне една медиа отрази нещо за тази фамозна сватба!
Трябва младежта да се учи докъде се стига и браво на младенеца , с послушание и носене на чантички ей го там вече къде е . Виден мъж е!
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене