Избори? Циркът отвори врати - бият ГЕРБ...

От разходка по долни гащи в сградата на парламента, до нахлупен калпак в жегата, откъснато ухо и счупена глава - в страната на културния туризъм – в която все още мръсна канализация се излива в морето, а в интернет излязоха с призив:„Хвани джебчийка – спаси туризма!” – трябва ли да се изненадваме на събитията около изборите, които наближават? Категорично – не.

Човекът, за когото стана ясно, че е изпълнявал служебните функции на домакин в Седмо управление на Държавна сигурност, а днес оглавил предизборния щаб на властта, използва като аргумент агентурния псевдоним на президента, вместо да отговори ясно и конкретно на питане на репортер.

Докато управляващата партия ГЕРБ излъска офиса си, в кърджалийско село, в кръчмарска свада бе направен опит за откъсване на ухо от привърженик на ГЕРБ, като злосторникът бе представен като симпатизант на ДПС!

Разходката в тежък вълнен народен костюм с още по-тежък калпак на баш майстора на изборната кампания на властта, Цветан Цветанов, придружен от съпругата си Деси, също в народна носия, се изроди още в началото на работната седмица в кютек в кръчма, и друг побой на кандидат за кмет – пак от ГЕРБ, пак бит от хора, идентифицирани като привърженици на ДПС.

При благотворително раздаване на храна 41-годишен бил нападнат и ударен с камък в главата. Пострадалият е бил прегледан в Центровете за спешна помощ в Джебел и Кърджали и след обработка на раните освободен.

Оказва се, че битият е кандидат за кмет на ГЕРБ, който пристигна на пресконференцията на ГЕРБ с бинт на главата.

Отдясно невзрачния на вид така наречен лидер Мартин Димитров също го изби на бой и призова неизвестно защо: „Да излезе Борисов и да се бием като мъже на изборите"!

Причината Мартин Д. да се доказва като мъж и да го сърбят юмруците е, че в дясно коалиционните му партньори от ДСБ го предупредиха, че ако се коалира с други десни партии /изостанали от разцепването на СДС-Костов – бел. Л. М./, ще си играе сам и ще остане без парламентарните ни другарчета!

Освен партиите от Синята коалиция – СДС, ДСБ, Обединени земеделци, Радикалдемократическата партия, БСДП, подкрепата си за Румен Христов са дали и партиите от Общността на демократичните сили – БДС "Радикали" /Евг. Бакърджиев/, политическа партия "Гергьовден" /Л. Дилов/, Съюза на свободните демократи (ССД – Стефан Софиянски) и Демократическата партия, както и БНД и БДФ. Очаква се през следващата седмица ВМРО-НИЕ и "Новото време" също да подкрепят Румен Христов. Така се очаква общо тринайсет партии да имат единна кандидатура за десен президент на България.

Да вземем тези 13 десни партии – реално погледнато, всяка една от тях си провежда конгресите в телефонна кабина, както се изрази един номенклатурен ветеран на „Позитано” и „Дондуков” едновременно.

Всички, които помнят са наясно, че в мига, в който Иван Костов направи от СДС единна партия, за да може да я държи изкъсо – тя се пръсна на безброй необединими партийки, които напоследък разкриха, че си падат по някакъв си Румен Христов като президент!

Откъде и кога се пръкна тази Любов необяснима – не е ясно, въпреки че тук неминуемо прозира цветът на парите и обичта към Статуята на свободата. Само че, Статуята на свободата ще я ремонтират, а парите в тази задокеанска държава ги печатат като трамвайни билети.

Някакъв Борис Марков, който го играел синия Цветанов, т. е. шефът на предизборния щаб на СДС взе да чете списък с партии, подкрепящи Румен Христов! Не се прави така – след всяко име на партия от този списък, Марков не трябваше да се срамува и след абревиатурата трябваше да цитира колко души са нейни членове, за да пресметнем, че въпросните дузина десни партии не могат да населят и два етажа на блок в ж. к. „Люлин”!

Е как при това положение да не помолим Мартин Еванджелиста, както галено го нарича един класик на родния печат, да се усамоти и потърси отговорите за бъдещия президент насаме с мислите си!

Предизборно вече бият ГЕРБ!

Мотото на тазгодишните избори би следвало да бъде: Нашата полиция ни пази!" Разбирам властта да го отнася от алкохолни пари на партийна основа от хора на Ахмед Доган, но от Синьото море на спокойствието да се образуват вълни цунами – това не го разбирам!

Разбирам на пет ракии да се късат уши и цепят глави на „идеологическа” основа и управниците да го отнасят по средата на мандата, все пак сме на Балканите и явно постът на физкултурника Цветанов на върха в МВР не е в състояние да респектира достатъчно партийните опоненти на правителството на ГЕРБ.

Ако не са Балканите, кой ще втрещява Брюксел – питам аз. Къде другаде освен тук, на този полуостров партии от семейно-файтонен тип се плашат и ругаят за едното нищо?

Преди часове прочетох как в друга балканска държава се провели „Дни на сливата” с надпиване с ракия, при което победителят изпаднал в алкохолна кома, а лекари и експерти протестирали за липсата на разум в инициативата.

Защо Мартин Димитров вади калъчката на Бойко Борисов – та Борисов, макар и лидер на ГЕРБ не отиде на откриването на офиса на партията си, вероятно уморен от возенето с фалкона?

Не вижда ли Димитров, че ГЕРБ във всеядността си е принуден да прати 21 свои депутати на местните избори, независимо че като започне да заседава парламентът ще стане весело?

"ГЕРБ са тръгнали да търсят победа по безобразен начин. Възмутен съм и съм бесен", коментира Димитров в „Дневник”. По думите му сега разбрал какво е имал предвид вътрешният министър Цветан Цветанов /бел.ред. -  шеф на предизборния щаб на ГЕРБ/, когато му казал след последния вот на недоверие "ще видите какво ще ви се случи".

И какво може да му се случи на Димитров – едно голямо Нищо. Кой изобщо го измами, че ГЕРБ го забелязва на предизборния тепих? Нали Димитров не вярва, че е

Цветанов прави здрасти

със свещеника

забележим за властимащите като предизборен опонент? Нали Димитров не вярва наистина, че Румен Христов може да стане президент на вота есента?

Или вярва?

Ако вярва в подобни нелепици, то тогава нещата са сериозни и ще трябва да се потърси квалифицирана помощ, тъй като липсата на мисъл при политиците убива, за жалост - гражданството.

Все пак с проблемите в дясното, нещата са като в приказката „Животът е достатъчно тежък, за да му придаваме допълнителна тежест”.

На 30 август МВР-министърът обяви очаквано за кандидат кмет на София Йорданка Фандъкова. Жената, която не забелязва изпадналите „пломби” на кварталните улици, бившата учителка по руски, за която бе достатъчно да докара тролеи с приспособления и за инвалиди... А не мисли, че инвалидите не могат да стигнат до новите тролеи, защото така нареченото величество Симеон Борисов ги лиши от лични асистенти и да караш инвалидна количка по тротоарите, и улици в София – убива и си е риск! Почти като пушенето...

Ще спра засега с изборите, за да не отегчавам читателите с нещо, което не е в живота им...

Все пак в живота им е не кой се е докарал с марков костюм на партийна сметка, а че цените на храни и текстил са скочили с двуцифрен процент, докато армията на безработните гони милион и над него. Ето защо дали се карат или обичат някакви минипартийки вдясно е последната грижа на редовия български гражданин. С или без негово съгласие той плаща в крайна сметка предизборния цирк на всички политици и партии и никого не го е еня дали циркът ще е добро представление или тъп водевил. Да не забравяме, че медицината препоръчва понякога и душата да спазва диета!

Какво са изборите освен пълна упойка и то на висока цена...

И нека не забравяме, че след пълна упойка, пациентът се чувства зле и повръща мъчително, докато организмът му се очисти от токсините на упойката...

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене