Збогом, Станишев!

Пълен потрес предизвика гротескното явяване на Калфин и Данаилов в сутрешния блок на БНТ на 19 септември, където двамата кандидати за президентството седнаха и говориха благо, миролюбиво, спокойно и най вече безцветно и скучно!

Всичко това нямаше да се случи, ако вечерта на предишния ден премиерът Бойко Борисов не се държал арогантно с жителите на град Добрич за това, че протестират заради проучването бъдещия добив на шистов газ.

„Не ме дразнете!” предупреди Борисов гражданите на Добрич, но това явно бе убегнало на Калфин и Данаилов от вниманието.

Арогантната некомпетентност на Борисов изобщо не бе впечатлила двойката на БСП и те в един глас обещаха да водят предимно позитивна кампания, само Калфин вметна внимателно, че Борисов ако се ядосал за шистовия газ, щял да подпише!

„Не ме дразнете!” бе останало някак встрани от слуха на Калфин.

Позитивна кампания на фона на една демонстративна арогантност звучи смехотворно, но кой да им каже на Калфин и Данаилов?

В същото време в петък двойката на Станишев спретна една кьорсофра в хотел „Шератон”, с което показа нагледно колко е далеч от реалните проблеми на своите избиратели!

С какво помним Калфин – с беззъбата външна политика и подписването за разполагане на американски бази на територията на България, без да е известен договорът!

Заседанието по ратифициране на Споразумението за разполагане на американските бази на българска територия не бе предавано по телевизията.

Какво прие Калфин, пред какво принуди да клекне парламент, правителство можете да видите от стенограмата от това заседание, която публикувам със съкращения:

С какво помним Стефан Данаилов – с това, че беше министър на културата, когато бе финализирана сделката за Киноцентъра, която в крайна сметка бе подписана въпреки, че собствениците на земя не бяха обезщетени подобаващо.

Да не отварям дума за цената, която бе получена, тъй като тя бе в пъти по-малко от истинската стойност само на земята, а сградата, а безценните дрехи, мебели, оръжия, реквизит? Всичко отиде даром докато Данаилов бе министър на културата.

Со кротце, со благо – явно искат да водят кампанията си Калфин и Данаилов, но няма как да се случи това, тъй като носят „тежести” от решения и участие в управлението на Тройната коалиция на гърба си.

Да се разчита, че бате Серго ще умили електората на червените е доста рисковано, тъй като живеем във време на диктатура и еднолични решения на един кабинет, който води противобългарска политика.

Как Станишев представи кандидата за вицепрезидент Стефан Данаилов?

На пленум на Висшия съвет на БСП така нареченият лидер партията Сергей Станишев се изправи и прочете едно „трогателно” лично до лидера на БСП писмо, на известния на по-старото поколение като майор Деянов заявява:

Аз не мога да стоя настрани от моята партия, когато тя е в трудно положение и взех това трудно решение да се кандидатирам за вицепрезидент, тъй като никога не бягам от битките, както в живота, така и в политиката...

Впоследствие стана ясно по самопризнание на самия Данаилов, че той даже не е автор на въпросното писмо, за което няма как да не му повярваме. Още помним как бе написал „Збогом, Мария!” по повод кончината на Мария Нейкова.

Всъщност както стана ясно по-късно постът вицепрезидент на социалистическата партия е бил отказан от редица депутати като Мая Манолова и Михаил Миков.

Какво се оказа: БСП в лицето на Станишев хем се дистанцира от комунистическото минало, хем реши да черпи с пълни шепи дивиденти от него.

Носталгията към комунистическото минало очевидно ще се използва от лидера на БСП коментира Велизар Енчев от НТ СКАТ, за да намалят разликата с първия по рейтинг засега Росен Плевнелиев, въпреки че в тази „първа” двойка също се появиха пукнатини, както от автоголове, така и от афишираната неприязън на управляващата ГЕРБ към вече бившия министър на регионалното развитие от кабинета „Борисов”.

И тук лъсва арогантността на Станишев и обкръжението му – да се възползва от миналото, което са отрекли, за да се намести в настоящето.

Отново бе припомнено от Станишев и Първанов, че преди десетина години Стефан Данаилов е направил много силен ход, за да убеди електората на БСП, че страната ни трябва да влезе в НАТО!

Опит да спасение на БСП, на Станишев или какво е излъчването на тази кандидат президентска двойка? Скоро ще научим.

Сайтът Уикилийкс изнесе скандални данни за агентурната дейност на посланик Елена Поптодорова като проамерикански настроена, но от грамите на посланик Джон Байърли не се изяснява дали Ивайло Калфин е знаел за тази допълнителна дейност на Елена Поптодорова, или действията й са били лична самоинициатива!

Какво се оказва от излизащите грами от американски посланици: политици от различни цветове, Калфин, Поптодорова, Станишев, Данаилов и десните Костов, Димитров, Борисов не са крили своята проамериканска нагласа и дейност! Тогава защо се сменяха правителства, защо различни партии „воюваха” помежду си, след като всички, без изключение са докладвали и слушали американските посланици!

В интервю в предаването „Тази сутрин” на bTV Стефан Данаилов призна:

„Като се върнете в историята вие ще видите, колко пъти съм взимал позиции, които смятам, че са кауза и съм убеден в тях. Ето, сега ще ви кажа, това може да смути някои от моите съпартийци, но имаше един конгрес, но който бях поканен като дълго време не участвах в активно в работата на партията. Беше поставен въпросът за НАТО. Дали БСП е съгласно България да кандидатства за НАТО и свидетели, колкото искате, цял конгрес. Мисля, че Първанов беше го отбелязал тези дни. Наистина беше гласувано това решение, защото наистина как ще отиде в Европа. С какви очи ще застанем пред Европа ако седим някаква консервативна и затворена партия.”

Не коментирам изразите на Данаилов, които не показват кой знае колко богата култура, но да се говори, че българите няма да имаме очи за влизане в Европейския съюз, ако не сме в НАТО без спор прави впечатление!

С какво ще привлече Стефан Данаилов избирателите да гласуват за двойката „Калфин-Данаилов”: с привързаността си към НАТО, със затворените очи при приватизацията на Киноцентъра за жълти стотинки, с писмото да го вземат за кандидат вицепрезидент...С какво? С кьорсофрата в „Шератон” може би?

За да остане лидер на партия, човек е способен на всичко. Това показа Сергей Станишев, с издигането първо на кандидата за президент Ивайло Калфин, и второ – издигайки за вицепрезидент – Стефан Данаилов.

Кой кого ще спаси – Данаилов Станишев, или Станишев следващата месторабота на кандидатите за президент и вицепрезидент?

Напоследък социалистите на кръга „Станишев” ни доказват, че през беззъбата уста много неща минават по-лесно.

Винаги някой някого за нещо натиска в политиката, но резултатът от натиска зависи от материала – едни стават по-малки, други се превръщат в по-големи.

Що се отнася до Станишев – нали не си прави илюзия, че Бойко Борисов ще му отстъпи президентството?

С ината да не се маха от лидерския пост, синът на партизанина Димитър Станишев показа, че е научил, че колкото по-ниско пада човек, толкова по-малко боли.

 

Коментари 

 
+1 #1 Съчуфстващ 2011-09-19 17:16
Не искате ли твърде много, госпожо Манолова?
Галфинд да критикува Сорос за поредната изцепка на проекта му "Бате Бабуин"? Е как да стане?
Сергей Дмитриевич е предимно син на Дина Мухина. Затова не храни никакви илюзии по отношение на проекта "Бате Бабуин" и президентството , което е отредено за Меглена Кунева.
Както е казал Чърчил - "Ако от изборите зависеше нещо, отдавна да сме ги забранили."
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене