И Барозу си докараха, за да спечелят ГЕРБ и Цветанов вота!

Европейските „народни” партийци от ГЕРБ дойдоха в българската столица, за да ударят едно мощно предизборно рамо на управниците на кабинета „Борисов”, като проведат изнесено заседание на ЕНП в София!

Както се казва и Барозу си докараха, за да излязат сметките на министъра на вътрешните работи, Цветан Цветанов партията му да спечели вота за местна власт и президент!

Изненадващо на партийното сборище на ЕНП не са поканени така наречените поръчители на ГЕРБ за влизане в тази партия - Иван Костов и Мартин Димитров!

Изненадващо и тук пристигна еврокомисарят Кристалина Георгиева, въпреки че в момента в страната няма никакво природно бедствие или авария!

Още по-изненадващо кандидатът за президент на ГЕРБ, Росен Плевнелиев ще присъства на партийното сборище, въпреки че даже не е член на партия ГЕРБ!

След като на 12 октомври Европейският парламент бе притиснат да заседава по вече гласувания казус за приема на България и Румъния в Шенген – на 13 октомври европейските депутати гласуваха за втори път резолюция в подкрепа на този вече категорично отхвърлен прием – двете балкански държави да влязат в Шенгенското пространство.

В навечерието на това гласуване, премиерът Борисов предприе визита с почти целия си кабинет до Букурещ за разговори по проблема. От тази визита ще запомним поредната тъпа шега на премиера:

"С Емил Бок /премиерът на Румъния/ се шегувахме че българският и румънският национален отбор по футбол не са много добре. Аз му казах, че те лесно могат да се оправят като вдигнем бюджетните дефицити, такива каквито са в Италия, Испания, Португалия и Англия". Това коментира премиерът Бойко Борисов в Букурещ, където в сряда се провежда общо заседание на българското и румънското правителство.

"Намерихме доста сериозна връзка между бюджетните дефицити, дълга и футболните първенства", заяви Борисов в началото на пленарните разговори между двете делегации.

Така в прилив на поредното си „остроумие”, Борисов се подигра на големите главоболия на Еврозоната, което бе доста ненавременно и дебелашко...

"Надявам се Европа да толерира такива държави, които са дисциплинирани и изпълняват поетите ангажименти пред ЕС", посочи още българският премиер, цитиран от сайта Медияпул.

"Настояваме за коректно решение относно присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство. Подготвени сме за влизане и това беше потвърдено от Европейския парламент и от Европейския съвет”, заяви Емил Бок след приключване на съвместното заседание, цитиран от пресслужбата на българското правителство.

Бойко Борисов обясни от своя страна, че по темата за членството на България и Румъния се чувства спокоен, тъй като и двете държави пазят добре своите външни граници.

"Европа е спокойна, защото и България, и Румъния пазят перфектно шенгенската граница. Апелирам и други държави от шенгенското пространство така добре да си пазят границите както ние", заяви Борисов.

„България е стабилна държава... Тя е най-добрата граница на Шенген” - обяви премиерът Борисов, в прилив на самореклама.

През септември присъединяването на двете балкански държави бе блокирано от Холандия и Финландия заради слабите резултати в борбата срещу корупцията и организираната престъпност.

България и Румъния бяха отхвърлени от Шенгенското пространство поради опасенията за неспособността на двете най-нови страни-членки от ЕС да се борят с незаконната имиграция, пише френският вестник „Либерасион”.

„Позицията ни е ясна – в момента не гледаме благосклонно на ново присъединяване. Това, което искаме да избегнем, е взимането на решение, за което по-късно ще съжаляваме, тъй като по този въпрос връщане назад няма”, заяви след отхвърлянето холандският министър на имиграцията Херд Леерс.

Финландия подкрепи холандската позиция и заяви, че страната е против влизането на София и Букурещ в Шенген.

Финландия и Холандия официално обявиха, че не смятат да преразгледат позициите си преди доклада на ЕК за напредъка на двете балкански страни в областта на правосъдието и вътрешния ред.

Министрите на правосъдието и вътрешните работи на страните от ЕС не успяха да се договорят за присъединяването на България и Румъния в Шенгенското пространство, коментира тогава в. „Коммерсант”. Против се обявиха Холандия и Финландия, опасявайки се от наплив на престъпници към територията на двете страни.

В европарламента обаче се чуха и други гласове, съобщи Медияпул. Италианският евродепутат Мария Бизото, най-неочаквано заяви, че ако България се присъедини към Шенген, това ще означава, че на сухопътната и морската граница на Европа ще застане организираната престъпност.

Тя съобщи, че е на мнение, че присъединяването на България и Румъния означава отваряне на вратите на ЕС за организираната престъпност и корупцията.

Откъде дойде това изявление на евродепутат Мария Бизото?

Преди няколко дни, на 10 октомври, папа Бенедикт XVI призова за обединен фронт срещу италианската мафия в Калабрия. Папата беше на посещение в южния италиански регион, където заяви пред 50 хиляди вярващи, че разбира, че Калабрия лежи на несигурна основа „не само в геологичен план“.

„Това е земя, където безработицата е притеснителна, където отвратителни престъпления често разкъсват тъканта на обществото“, заяви той. Папата призова местните жители да се откажат от личните си интереси в името на общото благо.

Освен за обществена борба, папата призова вярващите и за връщане към християнските ценности.

Миналата година министър Цветанов скри Доклада за връзките на българската мафия с италианската Ндрангета – така наречената калабрийска мафия, написан от Националната дирекция за борба с организираната престъпност на Италия!?

В годишния Доклад на италианската Националната дирекция за борба с организираната престъпност, България бе посочена като значимо направление в наркотрафика на калабрийската Ндрангета!

По този доклад, който обхваща периода от идването на ГЕРБ на власт /1 юли 2009 до 30 юни 2010 г. /, съдържа 1100 страници и тотално опроверга широко прокламираната по света и у нас ефективност на работата на министъра на вътрешните работи, Цветан Цветанов с организираната престъпност като недвусмислено показа, че една неподплатена с действия “политическа воля” не стига за постигане на истински резултати.

Калабрийската мафия е свързана с българската!

Под подобни заглавия в столицата на Италия, Рим излязоха с публикации по-големите издания.

Италиански медии цитираха извадки от годишния доклад на Националната дирекция за борба с организираната престъпност, в който България е посочена като значимо направление в наркотрафика на Калабрийската ндрангета.

Единствен сайтът „Хроники” публикува съдържанието на самия Доклад, както и коментарите в италианската преса по него. Само една телевизия, СКАТ, цитира в свое предаване това разкритие на „Хроники”, докато в същото време Цветанов мълчеше, медиите на властта – също...

Припомням този важен документ, за да обясня защо една евродепутатка направи нелицеприятно и неочаквано изказване в Европарламента за българското „справяне”...

Накрая ще завърша със следното: няма държава, в която силовият министър да е шеф на предизборен щаб.

Няма държава в света, в която докато МВР-министърът ръководи изборите на управляващите, да казва предварително: „Готови сме да се поздравим с победа след 23 октомври!” Т. е. още преди гласуването Той, бащата на три деца от една майка /цитат на Цветанов - бел. Л. М./е готов с победата?!

Дали пък да не са се „намерили” изчезналите 11 000 предизборни урни?

Не съм чула някога и шефът на ФБР да се е занимавал с партийното провеждане на избори в САЩ и то от тази партия, което в момента управлява.

Целта на ГЕРБ на 23 октомври е да достигне болшевишкия лозунг: „Вся власть советом!”, което в превод на гербовски би следвало да е: „Цялата власт на полицията, мизерията и мутрите!”

Що се отнася до Барозу, когото разкараха като цирков мечок до неприетата в Шенген София – ако имаше малко усещане, не би дошъл в страна, в която се води предизборна кампания на властимащите, макар че те се явяват и партийни членове на неговата ЕНП.

Но, за да не е тъжен Цветанов в навечерието на служебната изборна победа, и Барозу му докараха на крака, както съобщи една телевизия, и второ гласуване на Европарламента за Шенген направиха... Ако трябва и Мадона ще осигурят за шоу на ГЕРБ на „Цариградско шосе”....

Колко му е!

Ех, Жозе, Ех Мануел, ех, Барозу! Точно в София ли намери да провеждаш европартийното си сборище! Добре, че българинът, доведен до оцеляване и унизителна мизерия е евроскептичен...

 

Коментари 

 
+1 #2 Недялко Шаллиев 2011-10-14 15:10
Госпожо Манолова, заключението Ви, че управляващите ги чака служебна победа ми се струва пресилено - днес от партия РЗС оповестиха данни за герберския кандидат-президент, които би трябвало до отрезвят доста избиратели. А що се отнася до присъствието на еврокомисар Кр. Георгиева тук и сега, убеден съм, че си е точно на място, което е в ресорните й задължения - бедствия и аварии във всякой житейски български план.
Цитиране
 
 
+1 #1 гражданин 2011-10-14 12:03
Браво, Манолова! Както винаги право в целта!
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене