Външният министър Младенов пак се оля!

Христо Стоичков е новият почетен консул на България. Бившият футболист щял да ни представлява в автономната област Каталуния, но обеща да се грижи за нашите сънародници в цяла Испания.

На церемония в Министерство на външните работи, Стоичков бе представен от министър Николай Младенов като новият почетен консул на България в областта Каталуния.

Младенов не стъпваше по земята, а пърхаше от радост, че е получил възможност да се отърка о футболиста!

„Моето име няма да бъде опетнено, а напротив ще дам всичко възможно... и вие да нямате проблеми извън границата и да нямате грижи като министър”, обърна се Христо Стоичков към министъра на външните работи Николай Младенов.

Стоичков обеща да поеме новите си задължения като голямо предизвикателство и съобщи, че в момента в Каталуния живеят над 17 хиляди българи.

Разбирам предизборната тенденция на управляващите от ГЕРБ да се снимат с известни лица от спорта и шоубизнеса, но равнището на ГЕРБ е такова, че известните лица за него са Шварценегер, Стоичков и прочие имена, които не блестят с особени интелектуални способности, но мускулите им са в превъзходно състояние!

Това е равнището на настоящото правителство – уви!

Случилото се в МВнР можех да отмина като незначително, ако само споменаването на Стоичков не вгорчава представите ми за сънародник.

Преди време когато еврокомисар Кристалина Георгиева се завъртя около Стоичков припомних някои мигове от „българската” същност на футболиста.

Днес отново ще ги цитирам, тъй като се чувствам обидена от действията на едно объркано същество, пробутано от Световната банка и Сорос за външен министър на страната ни:

Един бивш футболист, една отдавна залязла звезда си позволи да плюе през годините сънародниците си българи и родината си България, като не подбираше обидите си, човекът, който заяви в интервю: “България нищо не ми е дала като държава. България какво ми е дала на мен? Нищо...” има нахалството да приеме да бъде избран за почетен консул!

А ето „бисерите”, които изсипа футболистът в годините:

За Пенев

Е, какъв е Димитър Пенев – един от всичките треньори. Това е Димитър Пенев. Един от многото, които съм имал. С тази разлика, че покрай нас стана треньор.

За журналистите

...нашите прости журналисти. Проста, проста тъпотия. За това, когато ги набият, и така се изкефвам... направо ми става кеф. Имат синдикат на журналистите и се защитават. От кое? От гаргите. Само тормоз за такива боклуци. Тормоз.

За данъците и бившия министър на финансите Милен Велчев

Защото някакъв си боклук като Милен Велчев, трябваше да ме критикува, че не съм плащал данъци, ядоса се Стоичков.

Аз бях най-черната овца в целия свят, най-черната овца на една малка държава, колкото Каталуния – 7 милиона, аз бях най-черния, най-оцапания в тази държава!

"В България ме мразят заради силния ми характер", написа преди време в свой коментар за "Мундо депортиво" вече доста бившият футболист.

“Силният характер” на Стоичков се изрази в побой над българския фоторепортер Любомир Асенов и блъскане на бременната му жена Агнес!

Намерих  историята във в. “Капитал” и я предлагам на читателите на “Хроники”, за да стане ясно как този път ни обиди Борисов:

Екшънът се разиграл в Барселона, където Стоичков прекарва по-голяма част от времето си. В неделя вечерта фоторепортерът на "168 часа" Любомир Асенов и съпругата му вечеряли с приятели в рибен ресторант на барселонското пристанище, когато забелязали да влизат Стоичков и жена му Мариана. След като приключили вечерята си, мъжът направил няколко снимки на футболиста и си тръгнал на бегом от заведението. След около 150 метра бил застигнат от побеснелия Стоичков, който го ударил с юмрук в лицето и го свалил в нокдаун. Тогава футболистът взел фотоапарата му и започнал да го рита, да го псува на майка и да го заплашва. Свидетели на грозната сцена станали десетки минувачи. Сред тях била и Агнес Методиева, бременната съпруга на бития журналист, която също била блъскана от Стоичков. Щом разбрал, че са българи, той станал още по-агресивен. "Ти ще видиш какво ще ти се случи в България", заплашил ги той.

Скандалът беше отразен от всички вестници, а за "24 часа" той беше и водеща новина. Под заглавието "Я млъкни ма, боклук български" вестникът разказва с подробности за псувните и заплахите, които футболистът изрекъл по адрес на двамата български журналисти. Докато блъскал бременната в петия месец жена, Стоичков викал на мъжа й: "Стой долу, стой долу." "Една нормална дума не чух от устата му", разказва изпадналата в шок жена. "Псуваше ме на майка, на българи, на парцал и боклук", цитира думите й "Стандарт".

Ето този Младенов посочи за почетен консул на България – срамно и скверно!

Но логично за една България на мутрите и милиционерската олигархия.

 

Коментари 

 
+2 #3 Тенев 2011-10-18 11:36
Българинът, като обобщено понятие за мнозинството българи, не просто се оставя по все по-унизителни начини да бъде унижаван и мачкан. Той се кефи от това и обожава тези, които го вършат. Затова си ги избира да го управляват, но нали това е демокрацията - да спечелиш на своя страна глупаците. А това, че има една сравнително неголяма група хора, на които простотиите на властта не се харесват, е друга тема.
Цитиране
 
 
+5 #2 Недялко Шаллиев 2011-10-15 08:17
Госпожо Манолова, достигналите нивото си на некомпетентност могат да се обкръжават само със себеподобни - интелигентностт а не може да вирее в такова обкръжение. Както нееднократно напомняте една мисъл, някои не могат да разберат, че човек може да бъде и умен. Просто няма с какво - никога не трябва да забравяме, че "Глупостта е като грипа."(Калина Андролова), а ваксина против тази зараза няма.
Цитиране
 
 
+5 #1 Звезделина Милева 2011-10-14 18:45
БЪЛГАРИНЪТ се оставя по все по-унизителни начини да бъде унижаван и мачкан.Почетен консул - Христо Стоичков?! Този,който от години се отказва стотици пъти от Родината си и нейния народ,който най-цинично "благославя" България.БЪЛГАРИ не ви ли остана капчица достойнство!!!! ...
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене