Какво се случва с българската журналистика?

bTV: дебат за София или?

Какво се случва с българската журналистика – какво се случва с някои колеги? Твърди се, че се нагнетявал страх в обществото – а кой друг го прави освен журналистите?

Тези, в чийто ръце са дебатите, споровете, правото да говориш без да те прекъсват, или да чуваме от устата на водеща в национална телевизия абсурдното: „Моля спрете с общите приказки!”

Изумена бях в петък, на 21 сутринта, когато слушах дебата на кандидатите за кмет на София – водещите говореха върху участниците, на които вече бяха уж дали думата?!

Правеха забележки, прекъсваха ги, докато щом отвореше уста кандидатът за кмет на управляващата партия ГЕРБ, Йорданка Фандъкова се изпъваха, като че ли всеки миг ще козируват и слушаха без звук думите й!?

Що за изопачена представа за водене на дебат, що за перверзно разбиране да пречиш на едни от участниците, за сметка на правилния кандидат за кмет?

При цялото ми уважение, аз, която съм следяла внимателно изявите на по-младите ми колеги Анна Цолова и Виктор Николаев бях изумена и втрещена от начина, по който си позволиха да водят дебата за София!

Аз, която съм поздравявала всеки един млад колега за успешно интервю, анализ или разследване загубих дар слово докато слушах как Цолова и Николаев се надвикваха, едва ли не с участниците в дебата!

Отдавна следя изявите на тази двойка в сутрешния блок на телевизията, в която работят, но от известно време нямам обяснение защо Анна Цолова винаги се дават тесни сакенца, сукманчета и не толкова елегантни костюми, за разлика например от водещите в една друга телевизия – тв7.

Толкова ли няма пари bTV за по-елегантен гардероб на водещите?

Но да се върна към дебата, който публикувам със съкращения, защото много читатели и приятели ми се обадиха, за да се оплачат, че не са чули повечето от думите на кандидатите, заради говоренето на участници и водещи едновременно – почти като в операта.

Заради хаотичният начин на водене на дебата софиянци така и не чуха, че според внесената от ГЕРБ апликационна форма за проекта за строеж на Завода за боклук – такса смет предстои да се увеличи с 210 процента!!!!!

Другото, което също не се чу е, че съпругата на Волен Сидеров – Капка се е кандидатирала за общински съветник в столична община от листата на Атака.

Общинска банка дължи 200 милиона на държавата – тя все още не е върната на общината...

Износ на кучета, нещо, което вече е правено...

Все още общината не е платила за разнасяните бали софийски боклук из страната...

Софиянци имат задължения – за права – не е ясно.

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене