За тиквите и децата

Големият проблем с тъпите копелета е,

че те са толкова тъпи,

за да повярват, че има такъв,

който да бъде умен.

Кърт Вонегът

В Министерския съвет часове чакаха журналисти, за да чуят изявление на Бойко Борисов във връзка с подписването на отпуснати пари за модернизиране на няколко болници. Чакащите имаха шанса да видят как Бойко Борисов си беше бръкнал в джоба по време на церемонията по подписването, след която съвсем загърби репортерите, извади за малко ръката си, направи "здрасти" с кметовете и напусна залата, отнасяйки със себе си: кафявото си якенце, пуловерчето и дънките.

В Първомай Бойко Б. пак в този тоалет, пусна бели гълъби, подарени му футболния съдия Иван Димитров.

Покрай пуснатите мизерни пари за някои болници научихме от министъра на здравеопазването Стефан Константинов, че сме видели как правителството отпуска пари за здраве!

Откога ремонтите са здраве - не е ясно, както не стана ясно и защо управляващата клика предпочита ремонти пред грижа за онкоболните и децата с редки заболявания. Важни са фанфарите, показността и опитът на Борисов да покаже, че им се сърди, че не се научиха половин мандат вече да му задават правилните въпроси и да го обичат и разбират.

„Няма никаква причина защо доброто не може да триумфира така често, както злото. Триумфът на всяко нещо е въпрос на организация. Ако има такива неща като ангели, надявам се, че те са организирани по линия на мафията” бе написал Кърт Вонегът.

Цитирам го, ей така, превантивно... Да не се забравя, въпреки че в някои училища и библиотеки в САЩ чувам го забранили. Сигурно заради Джордж Буш младши и тъпанарщината му, която Вонегът описа с едно изречение:

"Буш е такъв тъпанар, че навярно си мисли, че Питър Пан е умивалник в публичен дом."

На Бойко Б. Му било свидно и мило, научихме тези дни от новините, парите от една магистрала щял да даде за деца сирачета. Че то си е за жал – на първо място няма да има рязане на лентички, няма да се викат поп и духова музика, а днешните деца са утрешните политици, строители на остатъчна след ГЕРБ-овото управление България.

Като споменах за поп, та се сетих, че църквата ни явно е стъпала накриво, щом Дянков й се закани да гастролира там за проверки. Не че ще я закрие, не че ще я извади на стачки, или ще тръгнат да освиркват Негово Превъзходителство, както нарече премиера митрополит Дометиан в Министерския съвет, но пък Монтанчето с очилцата си въобразявало, че ще донесе червени точки на премиера си...

Защо да съжаляват, че не магистрали, а домове ще получат сираци, че в техни ръце един ден ще бъде държавата, по-точно, това, което Дянков ще остави от нея след като приключи експеримента колко издържа човек без ядене, без работа, без лечение в страна-членка, в която всичко ще е разпродадено на чужденци и чужди държави. Разпродадено, на безценица, освен това, което креатурите на прехода успяха да приберат за себе си, за да не става зян.

Днешното утре ще е по-вчерашно от това, случило се преди векове, твърдят учени, които не смеят да си кажат имената, за да не им дръпне Дянков парите.

Тези дни, след смъртта на Ким Чен Ир гледахме как милиони севернокорейци ридаят за Вожда си, разтърсени и покрусени от загубата.

Би Би Си, съобщи, като се позова на местната официална агенция КЦТА, че в събота, когато Ким Чен Ир издъхнал, над свещената планина на революцията Пектусан се развихрила снежна буря. В същото време ледът на планинско езеро се пропукал с оглушителен трясък!

В понеделник бурята спряла, след което по бялата снежна покривка се появил подписът на Ким Чен Ир. Той сочел едноименния връх Пектусан. Според агенцията, чудото траяло до късния следобед. Щом прозвучала новината за смъртта на държавния ръководител, там било забелязано и сияние, което се задържало  половин час!

Представете си какъв всенароден отзвук би имало ако нещо се случи с финансовия министър Симеон Дянков – даже едно заминаване завинаги от страната ни би станало повод да се обяви поредния национален празник на Спасението в българския календар!

Не сме по-различни от корейците, колчем нещата допрат до чувства...

Защо се сетих за починалия Ким Чен Ир ли – ами защото там е сигурно, че народът ще плаче организирано, докато тук организирано засега само освиркват Негово Превъзходителство и Сянката му от Министерство на финансите.

Вероятно затова извън партийната платформа е залегнало гражданството да плаче докато още са живи в политиката, защото след това – няма сигурност дали изобщо ще има рев и сълзи...

"Мисълта на Бойко Борисов е необходима,

за да "насочва" цялостната работа на партията."

Извинете, в оригиналния вариант името е Мао Дзедун, нещо се обърках - не, че ще се засегне някой от герберите, но покрай толкова много събития, но това с цитата си остава, остава и името! Всяка прилика с номинирани за „Футболист на годината” е случайна...

Или няма объркване?

На пресконференцията след вота за кмет на София, вицепремиерът Цветан Цветанов каза с малко думи - всичко:

„Нека все пак да дадем думата на Учителя, но аз съм убеден, че ученикът ще надмине Учителя на изборите, които ще бъдат 2011 година...”

Тогава Цветанов, не уточни кой е Учителя, кой – ученика! Защото Фандъкова както е известно е бивша учителка по руски... И какво искаше да каже Цветанов?

При казаното от Цветанов неволно ни мина една „светла” мисъл на Мао: "Колкото повече книги чете човек, по-глупав става" – тогава има ли смисъл да се заяждат непрекъснато за прочетената „Винету”?

Но да не възкресявам Учителя Мао и "безценните" му мисли, защото ще стигна и до лозунга на фаворитката на Учителя, Цзян Цин: "Обиждай с разум, а защитавай със сила!"

Ей тук се препъва непрекъснато номинирания за носител на Почетния плакет на Съюза на българските художници – там нещо Силата се еб..ва с Разума и стават инфекции.

Ако не друго, то поне тиквите в родната политика трябваше досега да дадат убедителен повод за Празник на тиквата в страната ни. Как по друг начин бихме ознаменували присъствието при решаване на съдбата на нацията ни на хванати от кол и въже индивиди!

Тези дни слушам, че в Китай намалили броя на смъртните присъди, тези наказания, за които законодателите от Прехода се бият гърдите, че отменили!

Как да повярва човек в това, след като 60 на на сто по-малко пари са определени за онкоболните, което си е присъда даже без срещаш магистрат или прокурор! А това пести пари, много пари...

Само срещата с Онази с Косата е по-бавна и мъчителна в тези случаи – знаеш, че си обречен, но пък държавата те подпомага да преминеш в Отвъдното с бюджет, мизерия и прочие ГЕРБ-оугодни дела.

Говорим за деца с редки заболявания, но защо само за деца – пита ме тези дни един приятел. Работата е там, че като лишиш едно дете от лечение, то си остава дете и никога не пораства поради летален изход!

В чии ръце отива държавата ни – в ръцете на останалите поради невъзможност да заминат зад граница момчета и момичета, които растат сред насилие, силикон, жестокост, чалга озвучаване и близане на подметки и всякакви други части от атрибутите на управляващата клика.

В чии ръце ще е един ден държавата ни – в ръцете на поколението, при което когато свършат думите идват наред ножовете и пролятата кръв на връстници?

В ръцете на поколението, мнозинството от което срещна първи ласки от насилието и перверзиите на сбъркани и неосвидетелствани чичковци с пари?

Това поколение расте с убеждението, че всичко се купува, а свобода и живот се купуват с много пари – каквото и да означава това.

Не зная от какво са загинали динозаврите, но се боя, че ние загиваме от блатото на пошлостта, безпардонната арогантност и цинизъм, от самочувствието на разни тикви, които ни пробутват съсипана държава, слугинаж на чужди държави, отровена земя, въздух и вода. От това блато не съм чула някой свестен да е оцелял или спасил.

Държавата може да осъди безработния българин, за това, че не е откраднал, за да си плати сметките и здравните осигуровки, но българите не могат да осъдят политиците за това, че са си сложили държавата в джоба на панталоните, за да си играят с нея когато им скимне, бъркайки я с топките си!

Това положение доста напомня на края на динозавърите и другите – завъри.

Чувах, че някои се възмущавали от разказа на Елин Пелин „Андрешко” – що ли? Че „Андрешко” си е готова партийна платформа и мнозина биха я прегърнали силно и откровено!

Там бирникът го оставят в блатото, за да не може да вземе на съселянина на Андрешко и ризата от гърба му, а тук днес какво е по-различното: 1,93 млн. българи не плащали здравните осигуровки – и им готвят вземане на имущество!

Като си безработен, с ипотекирано жилище – какво ще ти вземат? „На босия цървулите” – казваше баба ще вземат.

Другият вариант е да станем като молдовците – да си продаваме по интернет органите... Къде ще ни хване финансовия министър за недекларирани приходи, или укрито ДДС!?

Как да не качиш Дянков на една каруца и да го закараш в блатото, защото при другите начини остават веществени доказателства и не са за препоръчване...
Навремето баба ми разказваше как в Охрид сутрин учениците заспивали още първия час, ей така, без никаква основателна причина!
Та викнал вуйчо ми родителите и ги питал - защо заспиват децата ви в училище, бе хора?
А те обяснили, че това е от виното, правели попара с вино, бедни били и от винцето и затоплената от кюмбето школска стая, се натъркаляли в сутрешен сън!
И тази романтика изчезна с годините - сега децата зацапват свещите от имане, от много пари и ги събуждат в Токсикологията в "Пирогов" да се срещнат с мама и тате!
Силно е застъпен принципът на доброволността и свободния избор - друга работа е, че след няколко години алкохолни "подвизи" порасналите дечица си подритват увеличения черен дроб...
Объркана е тази работа с децата - никой не обръща внимание на ожесточението, с което си проправят път в живота.
Всички бяхме възмутени от случилото се в дискотека "Индиго", но почти никой не запита - как така деца са газили върху паднали свои другарчета, задушавайки ги до смърт в устрема си да влязат в дискотеката!
Дали когато вървиш по земя и когато газиш паднал човек не се прави разлика?

 

Коментари 

 
+1 #1 joran 2011-12-25 14:16
Май се позабравиха някои хорица, ч етргнаха през просото.
Е има още кво да се разграбва от Б-я , но когато дянковчитата тръгнат да бега , е жална ни е майка . То и сега си е тежичко.
Бегай дянков по бързо , че ако останеш ша те настигне сапата!
Ха ха ха !
Сказка !
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене