Разкъсаното слово? Обикновен фашизъм

Културната революция в Китай по времето на Мао, интелектуалци с дървени дъсчици на шията, са изправени позорно като изменници на партията!Репортаж, писан в очакване на позвъняването на вратата...

Пригответе си малко бельо и четка за зъби, и чакайте, ако сутринта лицето Н. Бареков каже в ефир, че сте съгрешили встрани от линията на Партията-майка ГЕРБ, то до обяд като нищо може да ви позвънят на вратата и да нахлуят маскирани, въоръжени лица, които ще разрушат къщата ви, ще изземат каквото им падне без прокурорско разрешение, ще го изнесат и за вас ще има два варианта, или да ви отведат със себе си – или да ви оставят на земята след няколко ритника!

Няма как – Властта си иска своето – тържествена тишина и да звучи собственият й глас!

Параноична шизофрения, с проблясъци на Силово величие!

Н. Бареков говори с депутатката Дариткова от ГЕРБВремето, в което властва режимът на болшевиките от ГЕРБ е все още сегашно с надежда за минало свършено, въпреки, че от финансови съображения може да се преобрази в минало несвършено. Както се случи с разноцветната кохорта на така наречените политици на прехода!

Във времето на ГЕРБ меншевики не са предвидени!

Лицето Бареков къса в. Труд, наричайки го парцал!За идеолозите на режима на ГЕРБ времето е сегашно историческо – всичко, което режимът прави се записва в историята на Партията-майка със златни букви! Това е причината е редовият български гражданин да разчита на бъдеще в миналото!

Колкото е да е учил и научил редовият български гражданин – не може да знае какво ще му се случи, особено в този управленски мандат – при режима на ГЕРБ!

Всяка сутрин събитията започват от Бареков – решенията на Политбюро наГлашатаят на Побитбюро на ГЕРБ разкъса печатното слово в ефир! ГЕРБ звучат в студиото му, кой е престъпник и кой бъдещ престъпник - часове по-късно Партията ги претворява в дела!

Ако някой е останал с впечатление в началото на мандата, че вътрешният министър Цветан Цветанов имал 6 апартамента, за които не може да обясни откъде и с какви пари си е осигурил, ако някой е чул че Цветанов хули съдии, съдии, адвокати, или някой случайно е дочул за убито бебе в родилно отделение, което се оказва абортиран мъртъв плод, чуе ли се за престъпници, които даже не са задържани, а камо ли разследвани и съдени – спомене ли Бареков за някой, който е изразил съмнение в тези неща – разправата на режима със неубедените предстои!

Гаврата с печатното словоПосле може да заекваш от стрес и уплаха, може да получиш безсъние и страх от всичко – това е да те управляват със здрава ръка и без закони! Винаги се плаща!

Клатещият се ритмично на стола Бареков посочва набелязаните, медиите на Господарите му тиражират темата, и останалото свършва нашата полиция, докато ни пази...

Даже не чакат тъмното, за да дойдат и нахлуят в дома ви – както го правехаГаврата на печатното слово онези, с чистите ръце и хладния ум!

Даже не си правят труда да потърсят прокурор и съдия да бъдат убедени, че налице са улики за престъпление и престъпна дейност, та да разрешат действията им – употребяват удобното от закона „при неотложна необходимост” и шут на вратата на дома ви! Маски, насочено оръжие, бронежилетки и викове, с цел респектиране!

Чиста работа – каквото и да кажете след това в своя защита или доказана невинност – те са си свършили работата! Тяхната дума срещу вашата!

Не всеки издържа на номера „при неотложна необходимост” – някои губят присъствие на духа и това е целта, а ако стане грешка – Цветанов или уж по-интелигентният, но далеч по-послушен негов подчинен по пост, с честни сини очи - може и да се извини. Но така ще се извини, че никой няма да разбере извинението!

Извиниха ли се на Стойчо в Перник – не той е вече под земята и не се налага...

Извиниха ли се на бащата на „самоубилият се” Стойчо – не са и едва ли ще се извинят – нали при неотложна необходимост пуснаха на гражданството, че с белезници на ръцете „нетърпеливият” самоубиец е отворил касата, взел е едно от оръжията си и се е самозастрелял!

Преди нахлуването...А къде са били антимафиотите – задаваха си въпроса някои граждани дълго, но не получиха отговор.

По всяка вероятност антимафиотите са се скрили тактически зад пердетата в жилището на Стойчо, изчаквайки да се „самозастреля” и тогава са напуснали от укритието! Стратегия е това, не е шега работа!

За повечето българи „самозастрелването” бе в кавички, но какво от това – кой им обръща внимание!

Както е случаят и с поемните лица в този случай, поемните лица, които по закон задължително присъстват при оглед... та тези поемни лица бяха оставени пред вратата, докато се чуе изстрелът!

Представете си, ако бяха вътре въпросните поемни лица - как щеше да успее да се „самозастреля” задържаният и то със собственото си оръжие при цял куп антимафиоти около него, че и поемни лица?

Барутни частици по ръцете на Стойчо намериха, но специалисти криминалисти поясниха, че когато в ръката на „самозастрелялия се” поставят пистолет и го притиснат – частиците се полепват по кожата на ръцете му!

Толкова за живите и „самозастрелялия се” Стойчо!

Как може да бъде унищожен един вестник? – С късане, с изгаряне, с хули и епитети „парцал”! това се показва в ефира на живо – за назидание на списващите вестника и всички останали от професията журналист!

Лице с етикет журналист нарече едно печатно издание „парцал”, а списващите го какви са – така и не каза? Как се наричат, журналистите, щом списват парцал? Остана неясно...

В началото бе словото – къде бе тук словото? В позорната саморазправа на един слуга с труда на журналисти?

Да не би  вестник „Труд” да се е самонакъсал в ефир?

Нещо повече – накъсванео бе произведено пред лицето на една депутатка от Партията майка ГЕРБ и откровено клонящия към силите на режима – председател на Българския лекарски съюз!

Депутатката замълча – лекарят – също!

Законът и медицината се хванаха подръка в одобрение на парчетата свободно слово!

Къде си Барозу? Къде витаеш ням пред саморазправата на режима с хората на словото?

Разбирам един слуга от началото на миналия век да къса хартия и пали печката, но хартия, а не печатно издание!

Как се обяснява аутодафето над писаното слово, което подготви някакъв, наричащ себе си журналист - в ефир, на живо?!

Как бе наименованието на тази вид висш бозайник – Обслужващ режима? Обслужващ и обгрижващ партийците на режима?

Късане и разкъсване на вестник, съпроводено с епитети парцал - какво е – аргументи, партийна саморазправа, посочване на бъдещите жертви на режима или най-обикновено изпълнение на различни по формат духови инструменти?

Продуктовото позициониране на режима, прераснало в Глашатай на неговата воля – мина границата, когато си позволи да разкъсва в ефир вестник!

И не само това бе бедата – бедата е, че при такива изпълнения на духови инструменти изпълнителят трябва да си слага превантивно памперс – за да не се подмокри от влагата на вярност към Партията и да не се омаже работното място – с неочакваните полюции на Властова обич и непоколебима убеденост!

Няма препарат, който да отмива Позора от слугуване, когато не се налага – той е клеймото, което остава и даже пластична операция не може да отстрани!

Къде си, Тодоре, къде си Живков да видиш какво поколение расте! Скъсаното на парчета слово - това са прелестите на чалгаидеологията в политиката – това са гримасите на режима, принадената стойност от обслужването и обгрижването на властимащите, съчетани с историята на болестта на изпълнителя, която се задълбочава с всеки изминал ден!

Партийната политика, изпаднала в центрофугата на обърканата глава на Користобюлив слуга – дава криле, но не и разум, въпреки че този Планше е убеден в обратното!

Ще го познаете по езика и грайферите, които са се образували върху него от непрекъснато лъскане на подметките на корифеите на режима!

Журналистите са смутени, журналистите са отвратени от интелектуалната недостатъчност на този сламен, люшкаш се ритмично слуга, даже не всички посмяха да говорят за позора на този чалгаклоун на властта!

Къде е спасението? Да си поискаме свободата на словото обратно, онази разкъсаната от неизмитите ръце на една закърняла от поклони съвест!

И да посочим вратата на този Флагман на дискредитацията на професията журналист от редиците си!

Обратното е птиците да се превърнат в непрелетни, петната на слънцето да го затъмнят, обратното е да възродим думите за глухи, обратното е да възродим каменната епоха, да се радваме на безгласни оркестри, и да се очакваме  Ходатайството на сенките на изплашените и въдворените респектирани предци и бащи!

Това ли е бъдещето – миналото не можем да променим, лошо е, когато бъдещето е повторение на миналото!

Най-добре бъдете готови с четката за зъби и малко бельо, в очакване да се позвъни...

Засега.

 

Коментари 

 
+1 #2 Христо Луков 2012-02-27 07:50
Много силна и от сърце написана статия ... Браво! Правдива от начало до край ...
Цитиране
 
 
0 #1 Атанасов 2012-02-26 10:31
Поздравления, г-жо МАНОЛОВА!
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене