Скандалът не е във взетите бонуси, а в цинизма народът да мизерства, докато властта харчи милиони за себе си!

Симеон Дянков - министър на финанситеДепутатът Ваньо Шарков получил писмо, че служителите от системата на Министерството на финансите /МФ/ са получили допълнително материално стимулиране в размер 55 085 865 лв., което не отговаря на обявената от Борисов сума, че всички бонуси и други плащания извън заплатите са върнати в размер на 603 000 лева!

По време на парламентарния контрол на 9 март, министърът на финансите не отговори конкретно на въпрос колко са изплатените бонуси през 2011 в цялата държавна администрация.

Над 1,6 млн. лв. са получили като ДМС служителите на Агенцията по вписванията през 2011 г. каза по време на парламентарния контрол министърът на правосъдието Диана Ковачева.

Диана Ковачева, министър на правосъдиетоТя поясни, че със заповед на предишния правосъден министър Маргарита Попова бившата началничка на агенцията Виолета Николова е взела пари само през октомври и ноември 2010 година и по три хиляди всеки месец от януари до август миналата година. Без заповед Николова е взела 48 000 лева.

Заместничката й Галена Славова е получила 21 500 лв. ДМС със заповед на Попова. Тя е взела пари и без заповед на министъра, обясни Ковачева.

Министър Ковачева посочи още че през 2011 г. главният секретар е получил 14 612 лв, финансовият контрольор - 11 668 лева, директорите на дирекциите общо 109 377 лева, а регионалните директори - 66 150 лв.,

Заместник-министрите на правосъдието миналата година са получили общо 23 200 лева ДМС.

Бившият министър на правосъдието, днешен вицепрезидент Маргарита Попова не е вземала допълнително пари, обяви Ковачева.

Няма да вземате пари от бордове. Това го обещахме на хората” – каза Борисов в интервю за Нова телевизия.

120 милиона са дадени на администрацията през последната година, допълнително, над заплатите, съобщи Сергей Станишев.

Сергей Станишев, лидер на БСП и временен шеф на ПЕССергей Станишев: Лъжат. Постоянно лъжат. Аз ви казвам, прикриват голямото раздаване. Защото за три години вероятно са около 120 млн. 120 млн. лв. раздадени на техните политназначенци. И да не се прикриват само със заместник-министрите, защото изчистиха цялата администрация, навсякъде сложиха герберчета некомпетентни, но им раздават без никакъв критерий. По време на моето управление се раздаваха бонуси действително на всички хора. Най-големият бонус, който беше даде, това беше за българските пенсионери. И тях ли иска да ги прибере премиерът? Може би има повече основания законови да се съди някой, който прикрива и пречи на данъчни проверки. Знаете ли за кого става дума? За премиера. От миналата година. Какво стана? Нищо. Говоря за Мишо Бирата.

603 000 били всички надзвети суми според премиера Борисов? Къде са 120 милиона, къде са 603 000?

Водещият Евгени Генчев, в предаването на Нова телевизия Бойко Борисов: Голям наглец еБойко Борисов, премиер това. Един голям наглец. Трябваше да прибави към пенсионерите и онкоболните, за да наглостта да му блесне на челото. Нали е от последните, има стенограми, има черно на бяло написано? Неговото правителство взе решение последния ден преди да си тръгне да вдигне пенсиите и в условията на най-тежката финансова и икономическа криза от първия ден ГЕРБ като дойде на власт плати 1 млрд. отгоре. За първата година още 1 млрд. Три години по 1 млрд. са 3 млрд. Ето ви 3-те млрд. от фискалния резерв – повишението на пенсиите.

Три милиарда от петте липсващи, които не излизат в сметката на Симеон Дянков, Борисов обяви, че отишли за пенсии! Но вижте език на премиера:

Бойко Борисов: Не, не /..../. Трябва да му се отговори на този наглец, защото лъже. Тези 120 млн., за които говори, са раздадени от министерствата за хората, работещи там. За тази администрация, която очакваме да ни заведе в Европа и да улеснява работата на българските граждани. Това са парите, раздадени там. Там няма никакви...

Министър Дянков и премиерът Борисов слушат обвиненията за бонуситеДянков не е знаел за бонусите на висшия ешелон във властта! А за бонусите в неговото министерство и 55-те милиона знаел ли е?

Премиерът Борисов не знаел за бонусите и иска да ни убеди, че парите са вземани зад гърба му!

А вестниците, които не спряха да пишат за бонусите и да искат данни и справки – нима Борисов не чете вестници?

От 120 милиона за 2011 година взети и 603 хиляди, върнати за целия период!

Кого лъжат от ГЕРБ – пенсионерите, майките със смешните добавки за деца, или болните деца, някои, от които не доживяват да пораснат!

Това се нарича справедливост по ГЕРБ-обвски, гарнирана с милиони за музеи, милиони за спортни зали, милиони за футбол и лимит от 180 000 за лечение на деца в чужбина!

От партията на Ахмед Доган са получили две писма с отговори по темата, в които по думите на Лютви Местан има - "увъртане, паническо скриване на информацията и непрекъснат опит за подмяна на темата".

Бойко Борисов, премиерПо време на парламентарния контрол премиерът Борисов се ядоса на зам.-председателя на ДПС Лютви Местан, който репликирал негов отговор от място, и се обърна към него с думите: "С това писмо, дето ми пратихте, си вкарахте страшен автогол. Върнете си парите, г-н Доган сигурно много ви се сърди."

"Върнете ги на болни, дайте ги на пенсионерите", предложи Борисов. – Милиони, милиони сте взели. Върнете парите... Вие ми говорите за инвестициите в енергетиката, които така са направени, че три пъти плащаме цена на тока. Затова се вдига цената на тока сега”, каза от парламентарната трибуна министър-председателят.

"Раздадените от ГЕРБ над 100 млн. лв. са на гърба на българския народ", контрира премиера депутатът Лютви Местан.

Депутатът Лютви Местан"Г-н премиер, преди да поставите въпроса за хонорара на опозиционни лидери, които никога не са били на каквато и да е длъжност в изпълнителната власт, поискахте ли от най-приближения си кръг да върнат онези тлъсти хонорари, получени от тях, и с които оправдават, може би не толкова по закон, а като усещане на огромната част от българските граждани, необяснимо забогатяване с N-броя апартаменти, например. Или премиерът не е знаел и за техните хонорари, както се оказа, че не е знаел и за бонусите, раздадени от министрите.", продължи с въпросите депутатът Лютви Местан, визирайки министър Цветан Цветанов и неговите 6 апартамента.

„Това последното ни хвърли в истинско душесмущение бих казал, заради все още актуалната ни представа за премиера Борисов като силна, властна личност, която държи здраво кормилото на властта.

А се оказва, че министрите са по-куражлии, по-ербап и от премиера", каза депутатът от ДПС.

„Изнервеността на кабинета на моменти придобива истерични измерения. Явно и премиерът, и ГЕРБ са наясно, че скандалът с бонусите не е тривиален и засяга сърцевината на властта им”, каза депутатът Лютви Местан от парламентарната трибуна.

Хазната е празна, фискалният резерв е на линията на риск от намаляване. Приходите в държавата са малко, потребление – няма, има безработни, високи цени и висока смъртност...

Това се оказа качествено различното управление на ГЕРБ – всеки ден да умират 10 пенсионери. Три години пенсии и заплати да са замразени на фона на 120 милиона взети бонуси! Тук не смятам комисионните от различни договори...

Дали на третата година от мандата си правителството тръгна надолу с рестриктивната и антисоциална политика, която води? И като капак на всичко това – премиерът Бойко Борисов заяви „Трябва да ми благодарите, че не сме изпаднали в положението на Гърция!”.

Не сме изпаднали, но сме се засилили към хала на Гърция!

 

Коментари 

 
+1 #2 SOS 2012-03-12 03:56
СТО ПЪТИ ГЪРЦИТЕ СА ПО-ДОБРЕ ОТ НАС И СЕГА.БЪЛГАРИТЕ НАДМИНАХА ПО БЕДНОТИЯ И КИТАЙСКИТЕ СЕЛЯНИ.НО НЕ Е ЛУД КОЙТО ЯДЕ ЗЕЛНИКА,А ТОЗИ КОЙТО МУ ГО ДАВА.ДО КРАЯ НА МАНДАТА НЯМА ДА ОСТАНЕ ЛЕВ РЕЗЕРВА.
Цитиране
 
 
+2 #1 НАРОДА 2012-03-10 08:45
ЗАРАДИ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е ТРЯБВА ДЯНКОВ СЪС ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ СРЕДСТВА ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕН ОТ ВЛАСТ.
НАПРАВЕТЕ НЕОБХОДИМОТО.
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене