Ще ни оттърват от Уорлик най-после!

Джеймс Уорлик, посланик на САЩНа 10 април, изданието New Europe ни зарадва преди Великден! То съобщи, че Мери Уорлик, половинката на американския посланик в София, Джеймс Уорлик се завръща във Вашингтон, като скоро след нея – за там щял да се запъти и съпругът й-Джеймс Уорлик!

Отдавна имаше сигнали от Сърбия, че тамошния посланик на Щатите си позволява много повече, отколкото допуска служебното положение на един такъв служител от американската администрация.

Изданието съобщава, че ФБР, което няма правомощия да извършва разследвания извън територията на САЩ е провело разследване в двете държави – Сърбия и България.

New Europe прави връзка между това разследване и факта, че Мери Уорлик се маха от Белград на 14 април! Другото, което излиза наяве от публикацията в изданието, е че съвсем скоро Мери, щяла да бъде последвана от съпруга си!

Публикация на New Europe

Намеса във вътрешните работи на чужда държава – това бе в основата на действията на Джеймс Уорлик на територията на българската държава. От идването си досега, той си позволяваше да се държи като генерал-губернатор на страната ни, и да влиза в сградата на правителството и други държавни ведомства, за да дава открито акъл на управляващите политици!

Публикация на New Europe

Уорлик демонстрираше явно и унизително пренебрежение към националния суверенитет на нашата държава, която е член на Европейския съюз, но това той правеше, защото политиците ни му позволяваха!

Сайтът „Хроники” бе едно от малкото български издания, което изнасяше на светло действията на Уорлик и ги критикуваше. Така направихме съпричастни нашите читатели за намесата на Уорлик за отлагането на проекта „Белене”, за прокарването на корпоративните интереси на Шеврон по търсене и добив на шистов газ на българска територия.

Уорлик открито се намесваше в проблеми и области там, където трябваше да се отстоява националния интерес на страната ни, и то за сметка на прокарването на американските интереси!

Списанието New Europe се разпространява в европейската столица Брюксел, е собственост на гръцкия бизнесмен Василис Коронакис, а според българския сайт „Гласове” се ползвало с доста спорна репутация сред журналистическите и политически среди.

Не се наемам да коментирам репутацията на това издание, но изтеглянето на посланик Джеймс Уорлик е нещо много полезно и позитивно за държавата ни, и твърде драматично за послушниците му от правителството, където байряка по привързаност вее министър Цветан Цветанов.

Присъствието на Уорлик бе срамно за България, той си позволи да издигне паметник на загинали американски летци, бомбардирали българската столица София през Втората световна война, в резултат на които бомбардировки са загинали две хиляди цивилни софиянци и са разрушени 12 600 сгради!

По време на бомбардировките са били разрушени: Народния театър, тежко засегнат, църквата от ХІ век Свети Спас, Градската библиотека - напълно унищожена на 30 март 1944 г., като изгарят 40 000 тома книги, Католическата Катедрала Свети Йосиф е напълно унищожена на същата дата, голямата Софийска синагога е била тежко засегната, като изгаря уникална и широко известна юдейска библиотека на общността, съхранявала безценната колекция от средновековни уникални трудове, Духовната академия е била тежко засегната, като е изгорен  куполът на храма, вграден в нея, взривени и опожарени са хиляди жилищни сгради, разрушен е бил градският център на столицата София!

И този срамен паметник разреши да бъде издигнат днешния кмет на София, учителката от Самоков Йорданка Фандъкова!

 

Коментари 

 
+1 #6 Почитател 2012-04-16 11:31
Май предстои смяна на Боко&Co. Това за ФБР е пушилка, досега няма случай американски посланик да е крал от парите на посолството като Сашко Йорданов, или да е внасял контрабанда алкохол с дипломатическат а поща, като Леа Коен. А че Уорлик се държал като генерал-губернатор - нормално поведение за американски посланик, ако мине пред местните - мине, ако не, не. Наскоро Макфол поиска от руснаците да си обозначат подвижните ракетни комплекси с двуметров бял кръг и пореден номер. Те веднага се съгласиха, при условие, че американските подводници клас "Охайо" почнат да плават само в надводно положение.
ПП - Антонов, след три години ГЕРБ даже съселът Станишев не ми е толкова противен.
Цитиране
 
 
+5 #5 zvezdelina.mileva 2012-04-12 14:44
Още по-жалко за тези,които доведоха на власт Иван Костов,Сакскобу ргготски,Бойко Борисов,Филип Димитров и всички онези,които разпродадоха България и построеното от трудовите и хора ,за жълти стотинки срещу тлъсти комисионни,с които си напълниха гушите гореспоменатите и мафиотите около тях.Доведоха народа до просешка тояга,до кофите за боклук,до напускане на Родина и родители от младите българи.
Цитиране
 
 
-2 #4 Антонов 2012-04-12 06:58
Много жалко, ако ръководната върхушка на "модерната лява" счита, че бедите на България са причинени от липсата на достойнство на българския народ.

Жалко за върхушката, но още по-жалко за тези, които все още питаят някакви илюзии и спотаени надежди, гласувайки за БСП.
Цитиране
 
 
+10 #3 zvezdelina.mileva 2012-04-11 09:38
Аз не вярвам,че нов посланик на САЩ в България,пък дори и да не се казва Уорлик,ще има различно поведение-щом ние сами се правим на американска колония и се държим като зависими,роби.Не личността на посланика,а политиката,на тези,които ни управляват,прим ирението на народа с унизителното положение-това е проблемът на България.
Цитиране
 
 
0 #2 Георгиев 2012-04-10 20:41
За “братята“ сърби първо ще трябва да се информирате.
Като за начало може да започнете с това:

http://www.promacedonia.org/hp/index.html
Цитиране
 
 
+14 #1 zvezdelina.mileva 2012-04-10 17:10
Да благодарим на братята сърби,които са народ и държава с достойнство за разлика от нас.Явно сръбската държава е направила съответните необходими постъпки,за да се отърве ов американската посланичка позволяваща си непозволеното.Нашата държава няма това достойнство- да се възпротиви на волностите на американския посланик.
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене