Яне, що не погнеш и Европейската централна банка за Сребърния фонд!

Пореден фалстарт за Яне Янев ... той не е ли вече извън класацията?

Яне Янев, депутатАгенция КРОСС съобщи, че от партийката на Яне Янев се обявили срещу действията на шефа на БНБ, Иван Искров и председателя на комисията за финансов надзор, Стоян Мавродиев, тъй като били опасни за финансовата стабилност на страната!

Непресъхващ е ентусиазма на Янев да ни весели, защото ако Иван Искров от БНБ и шефа на КФН са опасни за финансовата стабилност, то под ударите на РЗС би следвало да попадне и Марио Драги, шефа на Европейската централна банка, който направи жалък и смешен министъра на финансите Симеон Дянков с исканите промени в Закона за Сребърния фонд!

Другия, който Янев не трябва да прескача и подминава е, и Менда Стоянова, депутат от управляващото мнозинство на ГЕРБ, тъй като тя, лично даде идеята да се пише до ЕЦБ и да се иска нейното становище!

Янев, защо не съдиш и подложиш на политически репресии всички, които са прозрели, че Симеон Дянков НЕ РАЗ-БИ-РА от финанси.

Симеон Дянков - министър на финанситеНа първо място аз, като автор на сайта „Хроники”, а след това да ги подкараш по домова книга: учени, експерти, депутатът Пламен Орешарски, доц Чавдар Николов, експертът от КТ „Подкрепа”, Мика Зайкова, председателят на НДСВ и бивш министър на труда и социалните грижи, Христина Христова и всичко що мърда и има гънки и работещо сиво вещество?

Едно признавам на Дянков, че винаги бута напред разни кукли на конци, които да му вършат мръсната работа и да се саморазправят с „враговете” му, и тези, които са разбрали, че не става за финансист на държава!

Още "съгрешили" за Списъка на Яне:

От СДС поискаха изслушване на Дянков за Сребърния фонд, там как ще процедираш, Яне, ще ги подкараш вкупом, или ще посочиш с пръст Мартин Димитров?

Или един друг случай с критика за Дянков,

за който писа сайтът Медиапул:

Иван Костов, лидер на ДСБ„Казано съвсем кратко, Европейската централна банка (ЕЦБ) ни казва, че България няма да може да въведе еврото. Ако тя счита, че използването на Сребърния фонд ще доведе до изкривяване на представата за доходността на българските 10-годишни ценни книги, това трябва да бъде съобразено”, заяви лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов. - ... За съжаление, Симеон Дянков се впусна да отговаря на ЕЦБ. Някои от аргументите, които той привежда, не са сериозни. Затова аз смятам, че трябва да се прекрати този спор, законът да се спре, да бъдат направени емисиите на държавни ценни книги и да не се раздухва повече случаят, защото вреди на авторитета на страната, заяви Иван Костов пред БНР. - Правителството трябва да се появи на открития пазар на ценни книги. И не в тези емисии, за които говори Дянков. Той трябва да реализира емисията на държавни ценни книги, да рефинансира дълга и тогава, с трезва мисъл, да се обсъди и съдбата на Сребърния фонд... ... Разбира се, може да стане лошо, ако министърът продължава да упорства. Не бива социалистите и ДПС да очакват, че България ще изпадне в несъстоятелност, защото не може да обслужи външния си дълг. Това няма как да се случи. Въпросът е, че ако сме загрижени за съдбата на страната си, няма да допуснем доходността на държавните ценни книги да скочи много високо, коментира лидерът на ДСБ.

Иван Костов коментира пред БНР, че сега не е подходящият момент да се приемат идеи за ново управление на Сребърния фонд, защото остава усещането, че те се вземат под натиска на необходимостта от осигуряване на средства за покриване на належащите разходи на правителството.

"Ако с пари от Фонда се купуват специални десетгодишни ДЦК, то те остават неликвидни и на практика парите от Фонда ще бъдат замразени и той губи предназначението си. Така се посяга сериозно и на фискалния резерв", предупреждават икономистите.

/Имената на въпросните икономисти Яне Янев може да си осигури, като се обърне към вицепремиера Цветан Цветанов. - бел. Л. М./

След провала на Яне да свали Бойко Борисов и преминаването му към ГЕРБ, след като конституционният съд се произнесе, че е бил председател на Временна комисия, която е незаконна, Янев се втурна с нови сили да върши дела за управляващите...

„Откога БНБ има законодателна инициатива и как така се разприказва Искров по теми, по които би следвало да има гробна тишина във финансовата система. РЗС знае и то от вътрешни хора в БНБ защо на Искров му се свидят тези 2,1 млрд. от Сребърния фонд сякаш са му бащиния. Всеки трезво мислещ икономист е наясно, че вариантите от къде могат да се вземат пари в тази ситуация са два: или от наличен вътрешен ресурс с 1.7 % лихва, или от международни банки с 8 % лихва” – опита се да впечатли гражданството Янев, въртейки се на грила на обслужващия персонал на властта.

„Що се касае за позицията на Стоян Мавродиев, там корупционните мотиви прозират от километри. Комисията за финансов надзор е превърната в Комисия за реализиране на маржове в частна полза, без надзор. Председателят на КФН по закон няма почти никакви правомощия, но за сметка на това си е сложил удобни марионетки, при очевиден конфликт на интереси, чрез които залага и печели! Обществото може би трудно ще разчете тези няколко изречения, но адресатите са наясно какво казва РЗС... заяви Янев и хвърли слушателите си в силен смут от неяснотата на твърденията си.

Но това е Яне – в едно предаване на Лора Крумова в Нова телевизия, на въпрос на водещата кога ще съобщи факти и имена – Яне отговори – „В петък!”

От тогава минаха много петъци, но Яне така и не каза обещаното...

Какво още каза Янев в защита на Симеон Дянков:

„... Искров, който умножава с 1.7 % годишно държаните при него средства от Сребърния фонд, очевидно воден от лобистки мотиви смята, че трябва преимуществено да се угажда на Европейската централна банка, като се въртят парите през нея. Последната, видимо недоволна, че няма да вземаме от финансираните от нея търговски банки, си позволява да критикува правителството на една суверенна държава... Тук е мястото да посочим, че ЕЦБ няма право под какъвто и да е предлог да се намесва във вътрешните работи на страна, която не е част от еврозоната”, се казва в позицията на РЗС, изпратена до медиите....

Ще спра Словото Янево, за да потретя:

ЯНЕ-Е-Е-Е,

ЕЦБ даде Становище за Сребърния фонд, защото Менда Стоянова го поиска! Менда Стоянова, не Искров, не Мавродиев, нито някой от БСП – поиска си го и призна за това пред твкамерите Менда Стоянова!

Хайде да се уважаваме, и да не се замеряме с глупави неистини! Все пак ЕЦБ не е РЗС да кара на самоинициативи и поръчки...

В позицията на РЗС, изпратена до медиите са категорични, че ще стигнат докрай в отстояването на тезата за фискална стабилност и пълна прозрачност на публичните финанси, дори да се получи късо съединение за някои политически бушони заемащи отговорни позиции в държавата!

Т. е. Яне пак ще уволнява!

След такова изстъпление, аз предлагам на политика, който играе главната роля в гротеската следното: да си избере още от сега телефонна кабина, в която партията му след парламентарните избори ще си прави конгресите и да си я закупи!

Хората нямат какво да ядат, оцеляват безработни и болни, спират децата си от училище, подложени са на кражби, нападения, насилие и убийства, а някакъв, пратен в парламента да защитава интересите им - седнал да се прави на пазител на властта!

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене