Уорлик още не си е заминал и Щатите пак ни направиха за смях!

Докога с политиката „изуй гащи”?

Уорлик с неповторимата си прическаЕталонът за прическа „щастливо севернокорейско дете”, Уорлик, все още не си е заминал и страната ни за кой ли път бе направена за смях от него!

На 7 юни американското посолство съобщи, че шефът на ЦРУ, генерал Дейвид Петреъс бил на тридневна тайна визита у нас от 5 до 7 юни, като се срещнал последователно с президента, министъра на вътрешните работи, министъра на отбраната и премиера!

И какво й бе тайното на тази визита,  в която легитимни високопоставени представители на властта отиват на среща с тайно пристигнал шеф на ЦРУ, след като и те са явно поставени на постовете си, и срещата бе осветена като завърши?

Борисов е щастлив, че шефът на ЦРУ е до него! Това за премиера е оневиняване след публикацията в TageszeitungКому бе необходим този резил да ходят на тайни сгледи български управници и държавния глава и то с шефа на най-голямата спецслужба ЦРУ?

Дали Петреъс се е срамувал от тези срещи;

Дали Петреъс е договарял тайни бъдещи действия и участия на страната ни в полза на Щатите;

Дали не е било за слушане това, което са си говорили Петреъс и нашите високопоставени политици?

В международно-правните отношения няма тълкуване на понятие като тайни срещи с шеф на ЦРУ с първи политици на чужда държава, които накрая се огласяват!

Няма, защото елементарните дипломатически отношения не включват подобни събития!

Хем тайни-хем – огласени!

Знамето на посолството, което ни унизиКъде остана националното достойнство на 1300 годишната ни държава някакъв си военен, па макар и висш да се разхожда и си прави срещи тайно из коридорите на властта на държава-членка на Европейския съюз?

Първият ми въпрос е, ако е била тайна визитата, защо бе огласена?

Какво искат да ни покажат служителите на посолството на Щатите, че ще знаем само това, което те решат, ще го научаваме, ако те решат, и ще слушаме и възприемаме новината както те решат?

Да не би да ни вземат за дебили? Или някакви недоразвити балкански субекти, съдейки от умствения багаж на някои български управници?

Все пак ще се наложи да напомня на въпросните американци от посолството: докато те имат национален празник на поничката, България, която те се опитват да яхнат, мачкат и унижават – има единствена в света национален празник на духовността, на писмеността!

Има разлика, нали!

Едно е да празнуваш поничка, друго е славиш писменост и духовност...май.

С ръка на сърцето трябва да си призная, че в последните 22 години новите големи братя от Запад сториха и невъзможното да унищожат образованието, културата и духовността на българите! Усилията в това направление продължават!

Фактът, че генерал Петреъс Генерал Петреъс, който е бивш началник на Централното командване на САЩ и на коалиционните сили в Ирак и Афганистан ни е благодарил за участието на страната в мисията ще си го пусна покрай ушите, тъй като тълкуванието и информацията е на американското посолство, а не на български достоверен източник, различен от властимащите. Все пак никой не прави тайна тридневна визита, за да изрази благодарност, и то за такова безумно и срамно нещо като участието в чужди военни авантюри!

Все пак да не забравяме, че войната в Ирак започна с една Голяма лъжа, за които Тони Блеър го разпитваха и разпънаха в родината му.

Немския мвестник с разследването за премиера БорисовЗа нас като българи далеч по-полезно щеше да бъде генерал Дейвид Петреъс да бе отскочил в Германия да си поговори с журналята от Tageszeitung и да им обясни колко обичат в ЦРУ българския премиер Бойко Борисов!

Така щеше да падне камък от сърцата ни за това кой ни ръководи...

На Tageszeitung трябваше да обяснява генералът, че приветства усилията на българското правителство в борбата с тероризма, организираната престъпност и корупцията.

Доколко и как се води тази борба е друг въпрос, но засега и на децата е ясно, че усилията на българското правителство в борбата с организираната престъпност се свеждат до регионални пресконференции на вътрешния министър Цветан Цветанов, на които той разказва как италианците, или в друга държава са закопчали родни бандити!

Това са усилията на правителството, а какво е казал или оценил Петреъс също е под въпрос, след като трактовката е на посолството на САЩ, а не изявление от първа ръка на достоверен източник!

Да не забравяме, че Уорлик все още не си е заминал, и все още си пада по Борисов и Цветанов като политици!

Посолство на САЩ - оттук управляват БългарияДруго съобщение от Американското посолство, което ме впечатли гласеше: „Генерал Петреъс е подчертал, че САЩ одобряват и насърчават усилията на България да се модернизира, както и за разнообразяване на енергийните източници и за осигуряване на по-голяма прозрачност в енергийния сектор, както и за постигането на сигурност и стабилност на Балканите.”

Дали го е казал генералът, щом служители на Уорлик го преразказват е основателен въпрос.

Защо шеф на ЦРУ се набърква в енергийните ни проблеми – тук също личи ръчицата на Уорлик, който е готов на всичко, за да ни остави без газ, както победи с натиск върху правителството за спирането на „Белене”.

България и САЩ споделят обща визия за рисковете и заплахите към сигурността в региона и в глобален аспект. Това е станало ясно на срещата между президента Росен Плевнелиев и директора на Централното разузнавателно управление, но ни го казва американското посолство.

По какъв критерий държавният глава се срещна тайно с шеф на ЦРУ, а след това позволи да съобщава за срещата чуждото посолство, а не неговата пресслужба?

Забраниха ли му да говори!

Кой би могъл да му забрани?

Що се отнася до заплахите и сигурността в района за коетос поред посолството на САЩ са си говорили Плевнелиев и Петреъс – едно е да си от другата страна на океана, а друго да даваш акъл за сигурността в район, който е несигурен по твоя вина!

Дали Щатите ще са щастливи, ако България уреди военни бази в Южна Америка или Куба и след това обясни на Обама, че споделя рисковете за заплахите към сигурността в района?

От полутайната визита на генерал Петреъс се пръкна и още една безумно изявление: „Благодаря на директора на ЦРУ за високата оценка за направеното от българското правителство в борбата с тероризма, организираната престъпност и корупцията и за подкрепата на нашата политическа воля да се справим с тези проблеми". Думите са на премиера Бойко Борисов.

Тук липсва „благодарност” на премиера към ЦРУ, за излязлото в Tageszeitung по негов адрес...

За горната благодарност трябва не политическа воля, а мъжество и да си извадиш главата от пясъка.

Трябва ли да напомням, че заплатата на Борисов не е от ЦРУ, а от парите на редовите данъкоплатци? С тях трябва да се съобразява премиера, а не с някакъв генерал от ЦРУ!

Няма да гадая за какво беше у нас тайно генерал Петреъс – дали за бъдещо нападение над Иран или Сирия, дали за нови сделки с въоръжение за НАТО, дали за каквото ги е засърбяло американците...

Няма да гадая, защото то ще се чуе – рано или късно, както научихме постфактум за покриване на българската територия с ПРО – без никой да ни пита!

За какви американски „ласки” иде реч тука, след като с излязлото Комюнике постфактум на американското посолство българската страна бе унизена да й се поднасят съобщения с американска интерпретация!

В България всичко се разбира постфактум – уж наложиха забрана за ГМО, а в магазините има такива храни, има и внос на храни с ГМО, и един ден ще научим, че се сее с ГМО!

Забраниха шистовия газ, но това също няма да остане така – след като Морнингстар, някакъв чиновник на Хилъри Клинтън си позволи да се среща с българския президент!

Един ден ще осъмнем с хитро заобикаляне на забраната за проучване и добив на шистов газ и поредната американска компания ще дълбае земята ни, отравяйки я безвъзвратно!

Къде е ЦРУ, къде е енергийното състояние на някаква страна на Балканите – тук целта е да се игнорира Русия като енергиен доставчик и инвеститор, от което САЩ може и да спечели геополитически дивиденти, но големите загубили ще сме ние – българските граждани, защото ще останем без природен газ, както останахме без атомна централа!

Защо Петреъс не отиде в Германия да говори на Ангела Меркел тайно за енергийна независимост от Русия? Да не би да спре Северен поток?

Къде ни водят управниците ни? Към Нищото, към разрухата, към липсата на достойно бъдеще и развитие.

А уж сме били страна-членка на ЕС!

Кой ще ни се извини за унижението, на което ни подложи Уорлик с тайната, огласена визита на шефа на ЦРУ?

Възможно е някои от днешните управници да трептят от благоговение пред генерал Петреъс, но това си е лично техен проблем!

Не може една държава, която съществува едва от вчера и се развива с войни и насилие да си позволява да ни принизява чрез посолството си и пишман посланика си!

Нека не забравят политиците ни, че управлението на една държава не е властова самодейност, в която да се пробват случайно избуяли партийни величия!

Властта в една държава е суверенна! Или ГЕРБ ще отменят суверенитета?

В този смисъл полутайното-полуявно посещение на шефа на ЦРУ генерал Дейвид Петреъс и поведението на посолството на САЩ са неприемливи, тъй като се считат за намеса във вътрешните работи!

На никого ли не направи това впечатление, или вече свикнахме с това, големи държави да ни унижават?

Нищо не е вечно и никак не е трудно да станеш за резил...

Един мой преподавател в университета казваше: „Не ме е яд да ме ритне чепик, а съдран цървул!”

То си е за яд! Дано Обама по-скоро си прибере Уорлик.

 

Коментари 

 
+1 #1 Недялко Шаллиев 2012-06-09 11:10
Госпожо Манолова, и мен ме е яд! Но не мога нормално да си обясня ние тук да не сме се превърнали вече в някаква спорна територия (между ЕС и САЩ) - преди точно 2 години официално (с целите му медийни салтанати) идва на посещение ЦРУ шефът Леон Панета, а сега - тайно приемникът му ген. Петреъс?!? Явно нещо за тези 2 години се е променило осезаемо в уж републиката ни? Но едва ли то е надобре, щом налага такива инкогнито аудиенции. Искрено не зная, но е много притеснително - все пак не сме някогашна Никарагуа с тайно-известните впоследствие нечии визити и мисии там. Унизително ми е такова колониално отношение, с което някои безстойностни игноранти се гордеят!
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене