Мадам „Йес” е готова на всичко, за да я приемем и обичаме!

Подслушват ли ме, попита Меглена Кунева министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов

Меглена Кунева отново ще влиза в политиката!Въпросът е грешно зададен, Кунева! Никого не го е еня дали някой те подслушва, и на децата е кристално ясно, че е налице нахалството ти да влизаш с таран отново в политиката с амбиция да определяш дневния ред и съдбата на българина!

Поздравяваме Кунева с известната "Песня про зайцев" от филма "Диамантената ръка, във връзка в шума на Кунева дали има за нея СРС-та или не :

Дотук с обръщението във второ лице единствено число – вярно е, че иде реч за Меглена Кунева, но да запазим добрия тон.

Новият имидж на Кунева - жилетки и фланелки, без грим при участия за интервютаПредседателят на сдружението "България на гражданите", въпросната Меглена Кунева от сутрин до вечер си позволява да досажда на гражданството с амбициите и пренаписаното минало в биографията.

За да е по-атрактивна, Кунева отиде в Брюксел и оттам съобщи, че била подала молба в МВР, за да се установи дали срещу нея в момента се използват специални разузнавателни средства /СРС/! Защо Кунева подозира, че я подслушват, да не би да крие от нас, че е криминално проявена и се занимава с нерегламентирани от закона дейности?!

Или има съмнения, че самоволните й действия при договарянето на отделните глави от присъединителния договор за страната ни са били извън законово приетите норми?

Чак толкова умни да са в днешното МВР, та да слушкат точно Кунева – гаранция! Да не говорим, че тя е доста досадна в приказките и твърденията си и човек трудно издържа да я слуша по-дълго от 2 минути време.

Явно политически, Кунева смята, че ще влезе в парламента, с толкова убедителни финикийски аргументи – всеки на нейно място би бил убеден, че ще се озове в следващото Народно събрание!

Тук бих запитала Кунева: защо толкова време вече тя не седна обясни кой, персонално й разреши да преговаря в Брюксел на тъмно и да държи в неведение целокупния български народ?

Да ни занимава Кунева с дядо си, с баща си, моите уважения към паметта им, но това изобщо не ни е интересно! Хайде вече да се спре с тези тъпи смехотворни напъни на рециклирани пишман политици да се правят 22 години по-късно на дисиденти!

До гуша ни дойде – аз пиша ли, говоря ли наляво и надясно как дядо ми е бил с Яне Сандански когато са сваляли султана? Занимавам ли някого с факта, как нелегални са получавали срещу неграмотно написани бележки пари от дядо ми, но баба го криеше и изгори всичките „дългове” на нелегални и прочие борци срещу капитализма?

Хайде Кунева да не си мерим дедите – това не е дневния ред на българите. Българският данъкоплатец е гладен, безработен, мизерстващ, оцелява трудно и излъскания ти предизборен щаб въобще не го интересува!

Както не го интересува дали някой от МВР, в прилив на скука е наредил СРС-та по отношение на тебе!

На някои хора не им издържат нервите!

Кунева от времето, когато се обличаше скъпо, за да е бляскаваНито един бъдещ избирател не го е еня, че си председател на борда на директорите на Европейския политически център и също така член на групата на Лисабонския съвет! Това не пълни хладилника и не залъгва глада!

Пред журналистите Кунева разясни, че има поводи да се съмнява, че е подслушвана, и очаква отговор на молбата си в двуседмичен срок.

"Искам да знам как властта гледа на мен, дали съм обект на СРС; ако отговорът бъде отрицателен, това ще означава, че МВР се ангажира с него - че няма заповед за прилагане на СРС", каза Кунева, цитирана от БТА.

Не властта, а гражданите, които ти, Кунева имаш нахалството да обявиш, че представляваш гледат на тебе и се нагледаха!

"Чувствам се защитена от това, че нещата са толкова публични и знам, че не съм направила никога нищо лошо или за което да бъда укорена", коментира тя. "Имам ангажимента към българското общество, че никога няма да пристъпя законови или морални норми, абсолютно наясно съм, че ще продължа по пътя на много тежка политическа борба, но тя е за добро", каза още бившият еврокомисар. "Това няма да ме спре да правя това, в което вярвам, нямам какво да крия", декларира пред медиите тя.

„Не съм направила нищо лошо, за което да бъда укорена”, „...ще продължа по пътя на много тежка политическа борба, но тя е за добро...”.

Най обичам някой да се самооценява, и не кой да е, а някой като Меглена Кунева!

Коя сте Вие, Кунева, кого го интересуват тъпите Ви въпроси, още по-нелепите и смени напъни да се правите на човек от народа?

Никого!

Като таи толкова любопитство рекциклираната еврокомисар, защо не попрочете интересни мигове от биографията и кариерата на своя плащоносец, Даниел Вълчев?

Защо не поиска МВР да провери изнесени в печата данни и факти за неговото интересно минало?

Даниел ВълчевКато дете Вълчев мечтаел да стане... боклукчия пише Люба Димитрова в списание „Тема”. "Харесваше ми техниката на процеса: как кофата се вдига, изсипва съдържанието и се спуска обратно." После дълго се чудел дали да следва право или философия. Решението взел, след като гледал филма "Справедливост за всички" с Ал Пачино. Кандидатствал в Юридическия факултет на Софийския университет, където от 2004 г. е доцент и преподавател в катедра "История и теория на държавата и правото". Колегите му от СУ обаче се шегуват, че заради силните си позиции в туризма министърът на образованието трябва да въведе термина "научен туризъм". И имат право: Вълчев е бил в управителния съвет на "Златни пясъци", в борда на директорите на "Слънчев ден" АД, член на Съвета на директорите на "Ривиера ИН" и "Ривиера Мениджмънт". Освен това се е занимавал и с консултации за инвестиции и търговия от Британските Вирджински острови до Кипър, което не му е попречило да си осигури позиции и в застрахователното, и в аптечното дело.

"Специалистът по всичко" има и впечатляваща политическа биография, която далеч не започва с връщането на царя през 2001 г. Веднага след промените през 1989 г. например Вълчев е привлечен в екипа на о.з. ген. Атанас Семерджиев, тогава вице на президента Жельо Желев. Какво е правил в него, не е ясно, но очевидно се е представил добре, щом скоро след това е "изстрелян" на длъжността юридически съветник на самия Желев. По-късно, когато за министър на отбраната е назначен Димитър Луджев, Вълчев вече е главен кадровик в МО.

Междувременно успява да върти и бизнес. И то съвсем не със случайни хора. Във фирма "Филимко" АД Вълчев е бил съдружник на о.з. ген. Любен Гоцев... Дали това му е помогнало да стане един от най-близките съдружници на застреляния преди две години Емил Кюлев, не се знае, но така или иначе преди влизането си в политиката като депутат от НДСВ Вълчев фигурира като член на управителните тела в над десет фирми, свързани с интересите на банкера. Всъщност той и неговите колеги от адвокатската кантора "Ей енд Ви консултинг" ООД с години вършат юридическата част от работата на Кюлев. Някои от фирмите на банкера дори са регистрирани на същия адрес, на който е и кантората /да речем, "Аекс Фурлан България", която през 2001 г. според съдебните регистри все още се управляваше и представляваше от Емил Кюлев и Михаил Черней - Майкъл Чорни, нищо че двамата междувременно бяха прекратили бизнес отношенията си./

Името на Даниел Вълчев нашумя още когато  парламентарната анкетна комисия, ръководена от депутатката Ана Караиванова в 36-ото Народно събрание за разследване на корупцията по онова време, го включи в доклада си за случаи на злоупотреби с държавни предприятия. Работата се потули, въпреки че източването на създаденото през 1991 г. от МС еднолично дружество "ИНКО" със 100 процента държавен капитал беше описано на 80 страници. В тях ставаше дума, че към края на 1992 г. държавното „ИНКО” е разполагало с $17 млн., а само година по-късно, в резултат на над 30 неизгодни сделки, държавните средства намаляват под $ 500 000. ...юридически съветник на "ИНКО" по сделките /срещу 10 000 лв. на месец, макар че дружеството имало назначен юрисконсулт/ бил тъкмо Даниел Вълчев. За награда от името на "ИНКО" през 1993 г. юристът бил командирован за една седмица до Нюрнберг, за да участва в "кръг от европейския автомобилен рали шампионат". Най-сериозното доказателство за факирството му обаче е, че успоредно с ралито успял да напише и проектозакон... за радиото и телевизията срещу хонорар от 50 000 лв.

Този скандал, описан подробно от два столични вестника, беше потушен с усилията на Пламен Панайотов, по онова време дясна ръка на Симеон Сакскобургготски, "баща" на юридическото лоби в НДСВ и близък приятел на Вълчев.

Покрай самоубийствата на банкери, някои от които бяха самоубити, се оказа, че на финала е и следствието за опита за тайна приватизация на Биохим - покрай който Интерпол ни върна обвиняемия Дилян Буновски - Дорон от Швейцария. Според предварителните данни, Дорон бе обвинен за подбудителство и съучастие в присвояване на 10 млн. USD заедно с екс-шефовете на банката Живко Вълчев и Илиян Шаматанов. В ареста се оказа и бившият шеф на фирма ИНКО, Стамен Петров. Петров и Дорон бяха успели да изкарат 17 млн. USD от фирмата на научно-техническото разузнаване, като с тях се бяха опитали тайно да приватизират Биохим - напомни тогавашен прокурор, Ангел Ганев.

Бившата шефка на Националната следствена служба Ани Крулева пък бе на мнение, че Дорон сътрудничил на следствието в оперативни разработки на корумпирани ченгета и държавни служители.

Покрай задържането на Дорон и ИНКО тогава се оказаха забъркани и контраразузнавачи от бившия турски отдел на Държавна сигурност /ДС/.

Що се отнася до фирма ИНКО, тя имаше над 25 милиона долара и работеше под контрола на външното разузнаване. По време на управлението на Филип Димитров определени лица от властта разбраха, че там има пари, смениха директора и изпратиха Стамен Петров да я оглави като директор. С или без негова помощ бяха изтеглени пари от ИНКО и изхарчени. След като правителството на Филип Димитров се самосвали от власт, Стамен Петров избяга в Испания и Португалия, беше задържан и се опита да се изкара невменяем, за да не му бъде търсена отговорност от никой. Екстрадираният от Португалия Петров бе посъветван и посочи, че мизерствал месеци наред в Ещорил и доброволно се върнал в България, а обвиненията срещу него били несъстоятелни, тъй като милионите на държавната ИНКО били в държавни банки и нямало никакво престъпление. Според Петров, той бе станал жертва на спецслужбите и личната неприязън на бившия си шеф Бриго Аспарухов. Петров почина от рак.

Даниел Вълчев - човекът ВсичкомогаСтранното в тази ИНКО-история е, че от една страна едни хора диреха парите на външнотърговското дружество, а от друга се появи информацията, че около 15 млн долара са източени докато Даниел Вълчев е давал юридически съвети на фирмата, при назначен щатен юрисконсулт!

Работил за Научно-техническото разузнаване във външнотърговско дружество, трудил се при Желю Желев, при Димитър Луджев, в екипа на о.з. ген. Атанас Семерджиев, член на управителните тела в на над 10 фирми на банкера Емил Кюлев /разстрелян/, аптечно дело, туризъм, застраховане, министър на образованието, консултант за инвестиции и търговия от Британските Вирджински острови до Кипър, написал проектозакон... за радиото и телевизията срещу хонорар от 50 000 лв, царедворец, член на Предизборния щаб на Меглена Кунева – каква „богата” биография и кариера!

Цял сериал...за един самовлюбен и суетен варненец, решен да се пенсионира в политиката и някои други области.

Това да го проверяват дознатели разбирам и тогава да пуснат СРС-та...

Що се отнася до Кунева – съвсем скоро сайтът „Хроники” ще се постарае да публикува „добрините й”, които като гледам и слушам, май нямат край!

Така че – няма нужда да се пита от Брюксел за подслушване – достатъчно е и да се четат печатни и електронни медии!

Никой, освен светец, не може да бъде състрадателен или интелигентен повече от няколко минути последователно, ако е в тяло – написа любимият на милиони Кърт Вонегът. - Властта ни покварява, а абсолютната власт ни покварява абсолютно. Хората са шимпанзета, които се опияняват до припадък от властта....”

Няма какво да се добави към написаното – не всички, които познаваме пият и се опияняват до припадък.

И така: какво очаква да чуе МВР, ако изобщо харчи пари да слуша Кунева?

Май нищо ново и значимо.

 

Коментари 

 
-9 #2 no name 2012-06-30 22:01
не останаха "чисти" хора...
а Кунева е една алтернатива на сегашното управление.. да и дадем шанс!
Цитиране
 
 
+4 #1 Архивариус 2012-06-29 11:06
Не разбирам защо се възмущавате, госпожо Манолова.
Че снахата на др. Пръмов прибягнала до трик, стар като холивудските звезди - "а мен вчера един се опита да ме изнасили", за да се представи за едва ли не дисидентка - сиво пропагандно ежедневие.
Виж, ако Цветанов изквичи, че го подслушват, това вече ще е новина, само че той е добро дете и си трае, макар че братовчедите на Кунева го правят 24/7.
Впрочем, нито Кунева е Кунева, нито Вълчев е Вълчев. А те са творения на Луканов, който не е Луканов.
Стана малко неясно, но пък е вярно.
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене