Бедни, заспал, българино, Самодържец те в робска люлка люлее!

Мойто рамо под твойто крило - колко хубаво си било! Борисов и Яне

“Геният” от Сандански ни показа кого е посочила властовата мутренска камарила, за да опере пешкира

Прибраният на топло, сухо и скъпо постче Яне Янев се появи от Министерския съвет, за да чуем поредната порция глупости и небивалици. Този, който щеше да уволнява Бойко, вместо да бъде върнат в Сандански, за да си мисли, че не става за нищо, се появи и пое отговорността за изпратения СМС от Самодържеца-премиер! Този Планше на своя господар, този Санчо Панса на прехода!

Помните ли как след убийство как мафията нарочва жертва да поеме вината и да лежи в затвора, срещу което истинският виновник остава недосегаем за правосъдието.

Същият случай се разигра и тези дни: дни наред откъм Министерския съвет мълчаха за СМС-а и хоп! Появи се Яне Янев и пое вината! Чиста работа.

Не стига, че пое ролята на “жертва”, ами в предаването “120 минути” Яне Янев се появи и обясни, че Самодържецът се появил във Висшия съдебен съвет защото видите ли изпълнителната власт имала законодателна инициатива?!

Само че ВСС не кове закони и не е законодателна власт момко, от Сандански, т. е. върви при буля си и на нея ги разправяй тези простотии!

Другата смехория, която чухме от Янев бе, че не от член на ВСС получил СМС-а-донос, а от администрацията на ВСС?! Т. е. “пратеникът” пусна партенка, че членовете на ВСС са в бяло и невинни!

Освен това Янев продължи  тъпата си клоунада като заяви: “Информаторът ми не е от ВСС, няма да го издам, защото ще го репресират.”

Е, това не беше предвидено – довереното лице на самодържеца заговори за репресии?!

Ех, Яне, ех, Янев! У нас не само репресират, а направо пребиват до смърт, или убиват докато си разхождаш кучето.

Последната /засега-бел. моя/ словесна издънка на Янев е: "Да, аз изпратих есемеса. Като съветник на  г-н Борисов съм длъжен да го информирам за случващото се около него. Това съобщение съм го изпратил като форма на превенция, знаете откога съм радетел за конституционна и съдебна реформа, и няма нищо чудно, че една от темите, с които се занимавам, е съдебната система. Като съветник на г-н премиера държа да е наясно какво се случва в системата, защото в крайна сметка отговорността за съдебната реформа е на правителството".

Как един пишман юрист хем не присъствал на заседанието на ВСС, хем знаел какво точно се случва там, та чак да уведомява господаря си – това си струва да се провери като как се случва. Да не би Янев да е бил дежурен този ден в подслушването на ВСС, та е знаел какво се говори вътре?

В момента Яне Янев съветва премиера по проблемите на превенцията и противодействието на корупцията и конфликта на интереси във властта. Преди дни стана известно, че съпругата му Галя Янева е един от 14-те помощници в Гражданското отделение на Софийски градски съд, които ще бъдат освободени заради провал на вътрешни тестове за позициите си.

"Някой иска Галя да стане жертва на войната, която Лозан Панов обяви на премиера Бойко Борисов", заявил пред вестник “Дневник” лидерът на РЗС, виждайки в това лична атака срещу себе си и съответно - премиера, когото съветва.

Оттук следват два извода: явно скамейката на Борисов е свършила след като Янев го съветва за борба с корупцията.

Вторият е по-скоро въпрос: откога липсата на компетентност се определя като “лична атака”.

Какво се случи в скандалното заседание на ВСС?

Председателят на ВКС, Лозан Панов показва СМС-а - доносПредседателят на Върховния касационен съд Лозан Панов показал на членовете на ВСС СМС-донос срещу него, изпратен му по мобилния телефон от Бойко Борисов, който очевидно преди това го е получил от член на ВСС. СМС-доносът гласи: "Лозан Панов отново предложи да Ви викаме във ВСС по записите на двете каки. Не го приехме".

След това на заседанието на Висшия съдебен съвет довтасал Бойко Борисов, който няма работа там, накарал се на членовете на ВСС заради това, че обсъждали да го извикат за обяснения по скандала “Яневагейт”.

Членовете на ВСС станала прави и в поза “мирно” и посрещнали Самодържеца, който бе видимо раздразнен.

Никой от членовете на ВСС не възроптал или не решил да напусне заседанието при това крещящо нарушение на Конституцията – изпълнителната власт да се меси в съдебната!

Как Борисов научи какво се случва във ВСС, та веднага се появи – никой не си зададе този въпрос.

Тв-репортажите показаха как Борисов се скара и на самия председател на ВКС Лозан Панов, заради това, че се опитал да му припише политически мотиви в огласяването на СМС-а –донос. Самодържеца го обвини, че едва ли не се заминава с политика, като прибави към политическите му опоненти от ДСБ!?

След това скандално нахлулият на заседанието на ВСС Самодържец обяви, че няма нищо общо с "Яневагейт", нито пък се меси в съдебната власт!!

Все едно да те заварят над нечий труп с димящ пистолет и да се скараш на този, който те е видял, че даже и да го обвиниш!

Часове по-късно стана ясно как повечето от членовете на ВСС слугински се снишили и едва ли не благодарили, готови да целунат ръка на премиера след гневното му изявление, в което несвързано се преплитали обвинения и оправдания, и било доста лишено от логика.

Заседанието на ВСС е било прекъснато след като Борисов си е тръгнал, а малко по-късно Етичната комисия, с председател вездесъщият Ясен Тодоров обявява, че ВСС прекратява проверката, тъй като не открила нарушения?!

Т. е. не е нарушение съдийка да признава, че премиерът ще я опраска, не е нарушение, че Главният прокурор също знаел за “опраскването”, не е нарушение, че висши политици кадруват най-откровено в съдебната система и прочие, и прочие.

Няма защо да се изненадваме на пошлотията и чалгата в българската съдебна система, след като председателят на парламента Цецка Цачева заявява: “Между отделните власти няма изградени китайски стени”.

За бивш юрисконсулт от Плевенската община, израснала по партийна линия и това е много...

Има не стени, г-жо Цачева, бих й обърнала внимание аз, и стените не са китайски, а  има конституционно разделение на властите, при което съдебната власт би следвало да е независима, а не да е подвластна на депутат и премиер, който действа като Самодържец!

Имам някакво обяснение защо членовете на ВСС са се държали така: то е, че те са готови на всичко, за да останат на постовете си с големите заплати и лимузини.

Тайна е колко лимузини и на каква цена са закупени с нашите пари за членовете на ВСС - ето върху това си струва да се поговори в медиите.

Бедни, заспал, българино, Самодържец те в робска люлка люлее!

Отивам да си разходя кучето, разхождам го всеки ден, сутрин и вечер...

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене