Отряд “Кобра” бори психичноболен?

Отряд Защо мълчат за генерал Тодор Коджейков след смехотворната акция с барикадиралия му се чичо в кв. Стрелбище? Защо медиите пригласят на тишината?

Има ли ден без гаф на ГЕРБ? Според сайта Фрог нюз бг, мъж с психични проблеми се барикадирал в дома си в столичния квартал. След семеен скандал е стрелял няколко пъти по дъщеря си, но не е улучил. Жената успяла да избяга и да подаде сигнал в полицията. В апартамента са останали само мъжът и неговата съпруга, която е трудно подвижна.

Районът веднага беше отцепен от полицията, на място бяха изпратени пожарна и няколко линейки. На място се появили и тежковъоръжените спецове от отряд “Кобра”?! Добре, че не са извикали и хеликоптери!

Специализираният отряд “Кобра” е създаден да се бори с терористи, а не с психичноболни, но кой да й каже на социоложката Румяна Бъчварова, която ГЕРБ въздигна в МВР-министър?!

Опитът за покушение срещу Ахмед ДоганСпоред същия сайт, мъжът, когото обявиха за психичноболен бил чичо на бившия бодигард на премиера Бойко Борисов и също така бивш шеф на Националната служба за охрана, генерал Тодор Коджейков. Същият генерал, по време докато оглавяваше НСО, на сцената на партийно сборище на ДПС преди три години, необезкокояван на сцената се качи млад мъж и стреля срещу лидера на ДПС Ахмед Доган?! Та известният с кариерни гафове Т. Коджейков в момента бил генерален директор на правителствения авиоотряд?!

Та след уникалния гаф с опита за покушение срещу Ахмед Доган, Т. Коджейков, даде безброй пресконференции, интервюта, уволни кого ли не, но необяснимо защо остана на поста си като поясни, че не смята да напуска поста си, “защото е въпрос на професионализъм да не избягаш от отговорността с оставка, а да останеш на място и да се справиш с проблемите”.

Тодор Коджейков, генерал и магистърДруг гаф на Коджейков бе когато кортежът с премиера Пламен Орешарски е бил тъпо вкаран сред протестиращите вместо да се избере най-безопасното трасе. Медиите писаха тогава, че гардовете на министър-председателя са го вкарали в капана на шумния протест по ул. "Гурко", когато той излизаше от изложбата на Жул Паскин в Градската галерия?! Кортежът на премиера беше от пилотен джип и лимузина след него, в която сам на задната седалка беше Орешарски. На няколко места кортежът бе блокиран от поставени контейнери и легнали на платното хора.

Положението било спасено от моторизираните полицаи на "Сигма", които успяха да разчистят пътя.

За да съм обективна ще спомена, че Т. Коджейков, когото зевзеците биха нарекли Чичовото след случката в столичния кв. Стрелбище, бил магистър по национална сигурност и отбрана?! Т. е. ДПС щеше да осиротее пазен от магистър...

Никой не си избира роднините, но след скандала с чичото на Коджейков какво пречеше той тихо да се оттегли от поста?

Случаят с проблемният психичноболен бивш полицай трябва да се изучава в учебниците на световните спецслужби като пример непрофесионално реагиране към ситуацията.

Няма друга такава държава!

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене