Парламентът отново опозори историята

Депутатът Велизар Енчев, автор на ДекларациятаДепутати, познати на малцина с никакви заслуги за България се подиграха с паметта на Сергей Антонов

Народното събрание отхвърли предложената от независимия депутат Велизар Енчев декларация, отдаваща почит на Сергей Антонов по повод 30-та годишнина от оправдателната му присъда в процеса за атентата срещу папа Йоан Павел Втори, съобщи агенция КРОСС.

Отказът на депутатите от ГЕРБ и РБ да подкрепят тази декларация е поредно доказателство за антихуманната същност на управляващата коалиция, посочва Енчев.

„Сергей Антонов е съвестта на хората, които все още вярват, че на този свят има справедливост" - тези думи, произнесени от неговия адвокат Джузепе Консоло, са част от внесената в деловодството на парламента проектодекларация.

Декларацията е по повод 30 години от произнасяне на оправдателната присъда на българина Сергей Антонов, несправедливо обвинен за атентата срещу папа Йоан Павел Втори, извършен на 13 май 1981 г. на площад „Свети Петър" в Рим.

В документа е записано още: „43-ото Народно събрание изразява дълбоката си признателност къв Сергей Антонов за неговото достойно поведение по време на съдебния процес и вярва, че правосъдието никога повече няма да принася в жертва истината и справедливостта."

Ето целия текст на проекта за декларация:

„На 29 март 2016 г. се навършиха 30 години от оправдателната присъда на Сергей Антонов по изфабрикувано обвинение за участие в атентата крещу папа Йоан Павел Втори - една от най-големите мистификации на миналото столетие. В разгара на Студената война България се оказа въвлечена в монтиран процес, в който изкупителна жертва бе българският гражданин Сергей Антонов.

Вече няма никакво съмнение, че зад Али Агджа - прекият извършител на атентата срещу главата на Римокатолическата църква, стои терористичната организация „Сивите вълци". Сергей Антонов бе оправдан от Римски съд след близо четиригодишен арест, като нито в един момент не се пречупи и не призна несъществуващата си вина.

Неговата невинност получи потвърждение от самия папа Йоан Павел Втори, който при посещението си у нас през 2000 г. призна, че никога не е вярвал в „българската следа".

Както заяви неговият адвокат Джузепе Консоло, Сергей Антонов е съвестта на хората, които все още вярват, че на този свят има справедливост.

43-ото Народно събрание изразява дълбоката си признателност към Сергей Антонов за неговото достойно поведение по време на съдебния процес и вярва, че правосъдието никога повече няма да принася в жертва истината и справедливостта."

В същия този парламент външният министър на страната ни, Николай Младенов си позволи от парламентарната трибуна да поиска народните избраници да станат на крака и почетат с едноминутно мълчание един чужд гражданин, опозорил страната ни, плащайки щедро да се раздуха „българската следа” в атентата срещу папата?!

Същият този “българин” бе с огромен принос точно Сергей Антонов да бъде оклеветен!

Ето как се случи това:

29 юли, 2011 г., българският парламент

МИНИСТЪР НИКОЛАЙ МЛАДЕНОВ: Уважаеми господин председател, уважаеми народни представители...

... Ползвам повода, че вземам трибуната, по друг, за съжаление тъжен повод. За съжаление след тежко заболяване е починал великият българин Джон Дими Паница на 80-годишна възраст, в Париж.

Бих помолил уважаемите народни представители, ако може, с едноминутно мълчание да почетем паметта на Дими Паница, който много от нас познаваме и който също отива сред тези, които са строители на най-съвременна България с многото усилия, които положи за изграждането на съвременната българска политическа класа, с помощта, която оказваше на деца, които нямат родители и няма къде да живеят. Бог да го прости!

ПРЕДСЕДАТЕЛ АНАСТАС АНАСТАСОВ: Колеги! (Всички стават. Едноминутно мълчание).

На кого станаха на крака депутатите ни? На един човек, определен като американски гражданин, плащал на използваната от ЦРУ Клеър Стърлинг да напише книга, с която да внуши, че българинът Сергей Антонов е главното действащо лице в организацията на атентата срещу главата на Римо-католическата църква?!

След смъртта на Паница се стигна дотам, един водещ в БНТ, Бойко Василев да определи починалия Димитър Паница като възрожденец, въпреки че последното, което би могло да се каже за този емигрант е, че е бил възрожденец!

Декември 2009 година ГЕРБ предложи Паница за орден „Стара планина” – най-високото отличие в страната ни!

Ще ме извини съпругата на Паница, но за мен, като българка, той предаде страната си?!

Не отричам, че на стари години Паница реши за излъска имиджа си и се зае с благотворителност, но за повечето сънародници от моето поколение – той е човекът работил за опозоряването на България, каквото и да е правил за бездомни деца и младежи в залеза на живота си!

Още по-голям потрес предизвика у мен факта, че Николай Младенов прие смъртта на Паница като лична драма и си позволи да публикува на сайта на ведомството, което ръководи писмо по повод смъртта на Паница!

Писмото бе лично и така и не стана ясно защо Младенов си е позволил да го публикува под герба на Република България! Тази, която Паница опозори с платената от него „българска следа”!

Тук вече Младенов бе загубил мярата за приличие, тъй като бе подписал писмото като министър, а не в качеството си на човек, който извън служебните си задължения го е познавал!

Министърът на външните работи написа на официална бланка лично писмо до съпругата на Паница, Ивон Фукард?! Какво ли не е видял герба ни!

Какво ли не е принудена да преживее майка България от политици, работещи за личния си интерес и от лично качество!

По същият начин парламентът отхвърли да бъде почетен поетът Никола Вапцаров:

Тази година, преди края на политическия сезон, в парламента се чу следното:

Вторник 24 юли 2012 година, парламента

ПРЕДСЕДАТЕЛ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА:...за процедура...

Поетът Никола ВапцаровВАНЯ ДОБРЕВА (КБ): Уважаема госпожо председател, господа министри, уважаеми колеги! През вчерашния ден се навършиха 70 години от разстрела на световноизвестния български поет Никола Йонков Вапцаров. Предлагам от името на Парламентарната група на Коалиция за България с едноминутно мълчание да почетем паметта му. (Народните представители от Коалиция за България, Движението за права и свободи и „Атака” стават прави.)

ПРЕДСЕДАТЕЛ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА: Госпожо Добрева, българската история е изпъстрена с имена на светли личности, които са направили немалко за нас. Мисля обаче, че не е редно. Всеки ден има подобни чествания и подобни годишнини, за да почитаме всеки път, всеки по всеки повод с едноминутно мълчание. Благодаря.

Не се намери нито един народен представител, който да излезе и да се възмути от отказа на бившата партийка от провинциален мащаб, Цецка Цачева за този неин отказ!

Никола Вапцаров, поет и борец против фашизма, удостоен с наградата на Световния съвет на мира. Нима не са чували депутатите ни, че Вапцаров се бе борил против фашизма! Нима не знаеха, че Вапцаров е гениален български поет и бе удостоен посмъртно с една висока и престижна награда – тази на Световния съвет на мира?

Награждаването е било на 3 декември 1953 г., по време на Втория конгрес на Световния съвет на мира, като Почетният знак на наградата и грамотата са предадени на майката на поета, Елена Вапцарова.

През 2012 година научихме, че поетът антифашист Никола Вапцаров не е заслужил да му станат на крака и почетат 240 души, с различна партийна окраска? Поет, преведен на над 90 езика?

В какво време живеем – народът да тъне в мизерия и за умира нелекуван, за да могат новите му сайбии да слизат и се качват по мерцедесите, купени също с народни пари?

Цецка ЦачеваПредседателят на парламента Цецка Цачева отхвърли да бъде почетен с минута мълчание и депутатът Веселен Бончев, който се бори до последния си дъх за оцеляването на АЕЦ “Козлодуй”!

Редно ли е починали да се оценяват и съизмерват по делата им, да се проявява позорна избирателност като се предава българското национално достойнство?

Морално ли е членове на комунистическата партия след години да градят кариера и имане върху отрицанието на комунизма?

Или само наивните търсят в политиката морал?

“Политици, престъпници – все едно е” – казва Майкъл Корлеоне, във филма “Кръстникът”...

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене