Бивш телевизионен говорител преби жестоко човек

В Бояна действа юмручното право и връзките с полицията * Живеещите на Беловодски път са вдигнали ръце от безсилие да се справят с беззаконието * След нанесен побой- полицията от Шесто РПУ задържа жертвата на побоя, вместо побойника

В петък срещу събота в Бояна се разиграва драма, която за щастие не завършва със смърт. В 23 часа от заведението "No namе" - /в превод - "Без име" -бел. Л. М./отново се носи усилена до дупка музика. Един от живущите, пенсионираният инженер Румен Пейчев излиза от дома си/който е наследствен от баща му, известния столичен лекар д-р Пейчев- бел. Л. М./с фенерче в ръка, влиза в двора на съседите си Петкови, за да помоли стария Петков да накара сина си да намали музиката в заведението си отсреща. Едва изминал и 10 метра, той е повален на пътеката, и с ритници, притичалият от заведението син пребива съседа си Пейчев.

На мястото се появява полиция, в Районното на Бъкстон е откаран пребитият Румен Пейчев, където е затворен в килия с още двама души за през нощта.
Отвън на районното остава съпругата му, която напразно чака разрешение да даде на пребития си мъж инсулина, който той си поставя редовно по два пъти на ден.

Полицаите, разбрали, че задържаният е диабетик и това може да им докара беля, викат от Военна болница дежурен лекар в управлението, за да прегледа пребития. Лекарят, чието име така и не пожелаха от Районното да съобщят, преглежда задържания Пейчев и заявява: "Този човек не е за тук, а за болница!"
След това негово изявление, полицаите натоварват пребития и го закарват в МВР-болница, където му вземат кръв, която "показва" нормално ниво на кръвната захар. След тези "резултати, пребитият е върнат в килията и така дочаква сутринта.
В събота, на 23 юни, Румен Пейчев, който е разпитан от дознател и пуснат.
"Разпита ме някакъв млад човек, който беше много внимателен към мен. След разпита, дознателят, чието име не е съобщено на Пейчев, нарежда той да бъде пуснат.
Близките му, съпруга и син, закарват пострадалия в "Пирогов" където той е сниман и се установяват, контузии на гърдите и корема, две счупени ребра, освен другите рани, кръвонасядания и хематоми.
Натиснете тук за увеличение
Съдебно медицинско удостоверение №716 от 2007 г.
В понеделник сутринта, инж. Пейчев е закаран в Съдебна медицина на по-обстоен преглед, където лекари установяват: кръвонасядания, охлузвания, хематоми, рани, фрактури на две ребра. При обиска на пребития Румен Пейчев полицаите намират фенерче, счупени очила, цигари и запалка!

Позвъних на сем. Петкови и ето какво казаха те за случилото се: Майката на Христо Петков: "Коя Сте Вие? Откъде се обаждате? Не е вярно, че синът ми е бил някого! Затова не е задържан... Той не е бил никого! Пейчев сигурно си е паднал сам..."
Бащата: "Аз заварих Пейчев в спалнята на съпругата си! Как трябва да реагирам според Вас?"
Самият Христо Петков вчера не вдигаше телефона си и по тази причина не успях да се свържа с него.
В нощта на петък срещу събота, нанеслият жестокия побой Христо Петков не е задържан в Районното, но никой от работещите там, че пожела да обясни причината за това.

Защо вече години наред хората от Бояна да не могат да се справят с бившия телевизионен четец на неделни новини, Христо Петков?
Откъде идва самочувствието на сем. Петкови, че всичко им е позволено?
Бащата доста често повтаря пред хората от квартала, че Масларов му е бил на гости. /Става дума за съпруга на министър Емилия Масларова - бел. Л. М./
Майката е работила в дом "Витгенщайн" във Виена по времето на Тодор Живков. Тя е дъщеря на генерал от онези години.
Масларов никой от живущите наблизо не е виждал да пристига, но това не пречи на Петкови да парадират с подобно познанство.
Другата причина живеещите до заведението да нямат спокойствие, е фактът, че непрекъснатото присъствие на полицаи от Шесто управление в заведението като клиенти, дава възможност на бившия телевизионер Христо Петков да се прави каквото иска, безнаказано.

Каква е историята с това заведение?

Заведението "NO NAME" на бул. Беловодски път 32 е пуснато в редовна експлоатация по документи въз основа на Удостоверение № 91/ 13.07.2004 г. за ползване на обект "Кафе-аперитив" в зона "Беловодски път". Открито е на 26 май 2000 година и от тогава в квартала няма спокойствие. В кафе аперитива всеки ден идват полицаи, тъй като първото материално отговорно лице е бившият служител на VІ РПУ Калин Кьосев, същият, който застреля в нетрезво състояние 16-годишната Елеонора Димитрова на 29 януари 2001 година. Собственик на заведението е бившият отскоро четец на неделените новини в Българската национална телевизия, Христо Петков.
"Христо Петков вече не работи в БНТ и ако обичате, не го свързвайте с нашата телевизия" - ми казаха негови колеги и повече не пожелаха да говорят.
Натиснете тук за увеличение Натиснете тук за увеличение
Медицинско от "Пирогов"
Миналата година, побоищата и силната музика продължават силно да стресират живеещите на "Беловодски път", но хората не смеят да се оплачат, тъй като виждат, че бившият тв-говорител е близък с полицията и нищо не могат да направят. Миналата година, единственият неиздържал на тормоза със силната музика през нощта, инж. Пейчев е жестоко пребит, като е принуден да посети "Пирогов", заради кръвонасядания, отоци, рани и контузии по главата.

Оплакванията му до дежурния прокурор, който по приетата схема полицията от Шесто РПУ проверява, завършват с откази за образуване на наказателно производство. Интересни са причините, които изтъква в Постановлението на районен прокурор Р. Димов, което може да се прочете в публикувания тук документ:
Натиснете тук за увеличение Натиснете тук за увеличение
Постановление на Районен прокурор
Какво се е случило? На 16 април 2006 г. в 3.30 сутринта, заведението най-после затваря и музиката спира. Рано привечер, инж. Пейчев отива в заведението, за да говори със собственика Христо Петков /към тази дата той чете в БНТ все още новините всяка събота и неделя - бел. Л. М./, но не го намира.

След като излиза от кафенето, Пейчев усеща силен удар в гърба, който го поваля на улицата. Започват ритници, удари, от челото му потича кръв, счупени са очилата му и мобилния телефон.
Натиснете тук за увеличение
Отговор от Столична голяма община, от който се разбира, че Разрешително за заведението на територията на община "Витоша е дадено от община "Слатина"?


Барманът извиква полицията от Шесто РПУ, които без много чакане му слагат белезниците и го откарват в Районното. Побойниците не са задържани.

Барманът е пуснат и вечерта отново е на работа. Тогава за първи път инж. Пейчев решава да подаде жалба до Районната прокуратура и до Столична община. От Столична голяма община инж. Пейчев получава отговор, че разрешителното на кафенето е дадено от община "Слатина", въпреки че местонахождението на кафе-аперитива е на територията на община "Витоша"!

В "Пирогов" Пейчев раните са шити и лепени. От този побой са се запазили и снимки:

Натиснете тук за увеличение Натиснете тук за увеличение
Натиснете върху снимките за увеличение


Жалба до община "Витоша" се престрашават и подават и живеещите наблизо сем. Дренски, като обясняват, че силната музика и осъмването с нея пречат да се спи. Дренски цитират собственика Христо Петков, че вместо разрешението да работи до 22 часа, той, щял да направи така, че кафе-ареритива да работи денонощно!
Натиснете тук за увеличение
Жалба от Дренски до кмета на "Витоша"

Така в полите на Витоша, от години живеят стресирани хора в пенсионна възраст, които са наплашени и не смеят да реагират на един побойник и безчинствата му.
Заведението продължава да дъни музиката, боянчани знаят, че няма на кого да се оплачат, защото точно тези, на които трябва да се оплачат, за да бъде Христо Петков озаптен - пият в заведението на побойника и са свидетели на силното пускане до сутрешните часове на музика. Единственият опълчил се на безобразията инж. Румен Пейчев отнася няколко пъти побой, ритници и удари. В полицията водят него, за да го задържат и нанеслият раните, контузиите и причинил счупени ребра - винаги остава безнаказан.

Човек работи достойно цял живот и при късмет достига годините на пенсия. Има ли смисъл да обяснявам колко обидно е на един преживял в труд живота си, достигнал времето, когато се надява да може да прекара спокойни старини, да бъде ритан, удрян и повалян на земята! И след като бъде пребит и с ужасните болки от счупени ребра, прибран за цяла нощ в килия, да излезе, за да узнае, че побойникът му даже не е бил викан в полицията!
Живеещите в Бояна са убедени, че щом полицията в района не реагира и де факто си затваря очите пред беззаконията, няма кой да им помогне.

След броени месеци предстоят местни избори. Ето защо целият случай в документи ще бъде предоставен на столичния кмет, генерал Бойко Борисов. За резултатите от това, читателите на тази електронна страница ще бъдат уведомени овреме, за да знаят на кого могат да разчитат и на кого - не.
Политиците се проверяват в житейски ситуации, а не на предизборни концерти, скъпи плакати и щедри обещания.

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене