1. Боянското убийство

Кой ще бъде следващият - Таки? * Поредният човек на Христофорос Амантанидис се оправи в отвъдното

Поредният убит, трети по ред президент на футболния отбор Локомотив Пловдив, убийство заради приетото наследство на застреляния преди време Георги Илиев, убийство заради интереси в газовото разпределение, разстрел на още един приближен на Христофорос Амантанидис - много версии започнаха да витаят само часове след като бе намерено тялото на Александър Тасев в Бояна.

Дали убийството е свързано със спонсориране на управляваща политическа сила, както твърди бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов - това веднага може да получи своя отговор, тъй като принадлежността на Георги Илиев бе към ВИС, а и на децата е известно, че ВИС подпомагаше финансово хора от синята централа на "Раковски" 134. В този порядък на мисли бих препоръчала на бившия министър Йорданов да се върне у дома и си научи урока, за да не допуска занапред подобни грешки в официалните си твърдения. Още повече, че в убития бе намерена карта на червен политик.

Има ли връзка между разстрела на общинския председател на Несебър, Димитър Янков преди няколко дни и тази екзекуция? Някои наблюдатели допуснаха такава възможност, но, за да се твърди подобно нещо са нужни доказателства, а такива не бяха изнесени в медиите освен факта, че Георги Илиев бил застрелян от снайперист, който е бил заел позиция на покрива на хотел, собственост на Димитър Янков.

В последните 17 години метаморфозите на организираната престъпност бяха няколко: от застраховане и рекет, през контрабанда, за да се стигне до момента в който натрупаните средства трябваше да се легитимират. Така започна невиждано строителство в страната и поемане на спортни клубове от небезизвестни лица от бившите сенчести групировки. Строителство и спорт - комбинирано със спонсориране на политици - това се оказа идеалният начин да се перат пари от не толкова явни и в рамките на закона печалби.

В 17-те години на преход се сменяха парламенти, правителства, състави на съдилищата, и всяка смяна повличаше след себе си трусове във връзките на сенчестите босове и политиците. Трусове, които водеха до преразпределение на дейности и летален изход за едни или други фигури от подземния свят. Поредното поръчано и изпълнено показно убийство в софийския квартал Бояна е точно такъв тип престъпление. Жертвата е познавала убиеца. Замесените в този разстрел са повече от двама души: поръчител, изпълнител и познат на жертвата, примамила го на срещата. До убития Александър Тасев, до вратата на колата му е застанал познат на него човек, който го е разстрелял почти в упор. Това може да се каже след като вчера бе открит мъртвият шеф на футболистите на Локомотив Пд. Очевидци на разстрела няма и едва ли ще се появят. Остава очакването за нови жертви, които ще са свързани с екзекуцията. Или ще бъдат следващите - свързани с личността, дейността на жертвата.

От утре ще проследя с имена и факти как се стигна до Боянското убийство - какви контакти, познанства и връзки е имал убитият Александър Тасев. Както и ще задам отново въпроса - Христофорос Амантанидис - Таки ли е следващата жертва в това старателно провеждано прочистване на точно определени хора?

Следва продължение

 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене