Технология на една продължителна конспирация: „Смяна на правителството на Бойко Борисов”

От „Проект нула” към убийство?!...

„Поръчано” убийство, тайни срещи със Станишев и Сертов, изнасяне на данни от специалните служби извън страната, с цел, създаване на някакво ноу хау, наречено „Проект нула” – всичко това се завъртя за броени часове в родината, като във въртележката на челно място бе Справка от ДАНС, която ту бе отпечатана в някакъв вестник, ту бе изпратена на премиера Борисов с придружително писмо, ту отново бе занесена на Борисов на крак от бивш съветник в ДАНС, Алексей Петров. И тъй като нищо не произлезе от цялата тази разработка – в публичното пространство бе вкаран главният актьор, лицето Стефан Гамизов, за да изнесе нечувани факти и данни за настоящото ръководство на ДАНС, както и за бившия му шеф, Иван Драшков, върнат от съда поради неправилно уволнение.

Авторите на сценария за сваляне на правителството се изнервиха от бездействието на Прокуратурата, и най вече от неадекватната реакция на премиера Бойко Борисов по повод появилата се Справка. Прокуратурата мълчеше силно по случващото се, а премиерът даваше пресконференции за това колко „лоялни граждани са тези, които са му пратили и занесли Справката”! Чак когато нещата станаха неуправляеми и пратената, занесена на крака Справка се появи и в Интернет, генерал Бойко Борисов се сети, че всъщност нещата са отдавна извън закона и поиска проверка от Прокуратурата!

Какво се случи всъщност?

Първоначално съвсем логично се запитах: толкова ли е трагичен бюджетът за 2010 на министър Симеон Дянков, че се налага да се раздиплят такива изтъркани сценарии? Но в тези Доклади имаше класифицирана информация и тя се разнасяше наляво и надясно, без проблем.
В предаването „На 4 очи” на 18 октомври т. г., пред Цветанка Ризова премиерът Борисов се похвали:

„...завчера г-жа Зоя Димитрова ми изпрати доклад с придружително писмо... Оказва се, че има такъв доклад, само че не е ходил нито при мен, нито при президента, нито където и да било. Къде е ходил, не знам, но отишъл в редакцията на един вестник, който се нарича със същото име на разработката...”

Три дни след това признание някой, който познава Закона за ДАНС и правилата за ползване на класифицирана информация се усети, че е станал голям гаф. Чак тогава Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за изтичане на информация, която представлява държавна тайна във връзка с публикация във вестник „Галерия”! Досъдебно производство не във връзка с изпратения на премиера Доклад с придружително писмо, а по повод публикуването на същия Доклад няколко дни по-рано във вестник „Галерия”!
И – още нещо каза премиерът пред Ризова: „Тя ми го изпрати жената в пълния обем. Прочетох го, докладът е автентичен, поне от това, което виждам. Това е една добре подготвена материя... Това вече е съдържание на доклада, който е класифицирана информация, ще го спестя.”

Как си представяте: журналистка в Щатите, а с Щатите политиците ни искат да се сравняват, да изпрати на президента Барак Обама секретен доклад с придружително писмо! Та само минути по-късно, журналистката вече ще пише обяснения откъде и как се е сдобила с доклада! А у нас вестник публикува секретен Доклад – нямаше реакция, три дни по-късно главната редакторка, явно поизнервена, че не е обърнато внимание на публикацията, изпрати Доклада с придружително писмо на премиера! И премиерът се похвали, че е получил Доклада? Чак след три дни Прокуратурата излезе от вцепенението, както се изрази за тази институция Иван Костов, и образува досъдебно производство!
Къде може да се случи това по света? Никъде!
В събота, /24 октомври – бел. Л. М./ излезе съобщение за друг Доклад на ДАНС, по който министър-председателят обяви, че предшественикът му не върнал в Министерски съвет... и този липсващ Доклад, един бивш съветник на ДАНС, изтърча и го занесе на крака на премиера! Става дума за Доклад-справка от 30 страници, с гриф "поверително", за корупция в правителството на Сергей Станишев, а не за фактура за парно все пак!

Съветникът към днешна дата не работи в ДАНС, но показа и искаше всички да научат, че разполага със поверителен Доклад и го занася на премиера! А Бойко Борисов пък взе, че даде пресконференция по случая!
Ще подмина смехотворното самоопределение на Петров, че занесъл Доклада на Борисов като гражданин! И ще попитам: кому бе нужно Борисов да дава пресконференция, та и Глухия цар да ни разбере, че в България, граждани носят поверителни Доклади на министър-председателя! Това – първо. И освен това питам: защо веднага след като Петров е занесъл Доклада не е бил задържан за разпит тутакси, за да научим всички ние – как аджеба, поверителен Доклад, не върнат от Сергей Станишев е бил хързулнат на сегашния премиер – Бойко Борисов?

Борисов каза: „Повтарям, ако премиерът Станишев, когато е издавал, е знаел, че го няма този Доклад, е трябвало да информира полицията, да потърсим крадците...” По този повод аз питам: защо не е бил задържан и Станишев, когато е станало ясно, че липсва взет от него Доклад, с поверително съдържание и класифицирана информация, а са го оставили да си спретва преизбиране и конгрес, да си разхожда кучето и радва майка си например?
Изводите от всичко споменато дотук са много и няма да ги правим само ние, но и в Брюксел, в НАТО, в Интерпол, в Европол – където се сетите! Сам Борисов си го призна на пресконференцията в събота, 24 октомври:

„...вече и аз не знам в каква държава сме живели, как се е работело със специалните служби, как са се спазвали законите, на кой може да се има доверие. Огромен риск пред евроатлантическите партньори да спрат изобщо да комуникират с България.”

Призна го, а Алексей Петров, Станишев и прочие „куриери на секретни Доклади” продължиха да се разхождат необезпокоявани от никого!

Елементарно е: на всички бе демонстрирано, че съществува Някой, който иска да предизвика Борисов да го арестува, което би било съвсем законно, с оглед разпространяването на поверителни документи.Другият вариант е, че някой много силно бе тръгнал да се подиграва с властта, чрез тези циркулиращи където не им е мястото Доклади.

„Аз не мога да отговарям за постъпките на г-н Петров. В случая, неговият момент, че като лоялен гражданин е получил този доклад по начин, по който, той ще си каже в Прокуратурата, когато тази проверка стигне до него, но той счита, че по-добре да го получи адресанта - в случая премиера, отколкото редакцията на някой вестник, за което му благодаря.” – заяви генерал Борисов.

Да благодари за това, че са се подиграли с длъжността му, подиграли са се с документи, касаещи националната сигурност, подиграли са се с държавността – по-абсурдно нещо не бях чувала! Петров не е лоялен гражданин, той прекрасно съзнава, че върши нещо много нередно, но явно е имал и представа каква ще бъде реакцията на Бойко Борисов, щом си го е позволил!

„В случая Алексей Петров идва като гражданин, който е получил този документ и казва: „понеже вие сте адресант, заповядайте”. Въпрос на мнение е дали, когато този материал излезе в публичното пространство, се чувствам премиер на държава с устои. Аз не се чувствам такъв в момента...” – признава премиерът Борисов пред журналисти!

На въпрос от журналисти на пресконференцията: „Кои са тези други доклади”, премиерът Бойко Борисов отговори:

„Ще видим в следващите седмици. По-добре да ги донасят при мен /евентуално намерините секретни доклади – бел. Л. М./. Да ги призовем, кой, каквото има, да го донесе, да ги пускаме. Трябва да ви кажа, че в рамките на два месеца с колегата Цветанов сме се превърнали и в полицейски началници. Сериозните служби, сериозните офицери, по сериозните операции, особено международните, идват при мен, все едно съм главен секретар - от страх да не изтече информация...”

Един въпрос витае в държавата от последните дни: готов ли е премиерът Бойко Борисов да върви по трупове, да закрие ДАНС, да уволни всеки, само и в името на това, да остане на власт? И дали ще остане на власт след като разтури Агенцията по национална сигурност и изпълни лично целта на авторите на сценария по неговото сваляне?
Ще се изпълни ли целта на заговорниците за смяна на кабинета „Борисов”, като се премине през разформироването на ДАНС?
Истината е, че няма как, предаден отпреди година Доклад на ДАНС, предназначен за бившия министър-председател Сергей Станишев, да бъде изгубен по вина на сегашното ръководство на ДАНС! Станишев е този, който не е върнал оригинала на Доклада в секретното ръководство на МС.
На практика Министерски съвет е в една сграда, а ДАНС – в друга! Все още няма открит способ, който да позволи да се следи от ДАНС какво се върши в МС и къде изчезват секретни доклади на премиера
Няма как новото, сменено ръководство на ДАНС да носи отговорност за това какво се е случило с изпратен от Агенцията преди година поверителен Доклад. И то Доклад, който не се следи как се съхранява в друга институция.
Пробваха с публикация в „Галерия” на секретен Доклад, след това гл. редакторка го изпрати лично на Борисов, след нея Алексей Петров занесе друг, пак секретен доклад на премиера Борисов и като не успяха да разбунят достатъчно духовете – пуснаха Стефан Гамизов в ефира на национална телевизия за повече от половин час!
Според мен, причина за действията на скрития властови център, който стои зад Зоя Димитрова, Алексей Петров, бивши служители на ДАНС и Стефан Гамизов е бъдещето на енергийните проекти, закриването им, превръщането на България в икономическа пустош, в територия за военни бази и внос на всички видове стоки от Европа и Щатите.
Крайната цел е: сваляне на правителството чрез дестабилизиране на ДАНС.
Преди малко повече от месец казах в интервю /Хора от ДАНС искат да свалят Бойко!/, че бивши служители на ДАНС искат да свалят правителството на Борисов, тогава това звучеше нереалистично. Днес разработката е в ход...

 

Коментари 

 
+3 #5 Ник 2009-12-15 19:20
. . "Превръщането на България в икономическа пустош, в територия за военни бази и внос на всички видове стоки от Европа и Щатите.Крайната цел е: сваляне на правителството чрез дестабилизиране на ДАНС." гОСПОЖИ И ГОСПОДА,БЪЛГАРИ Я, Т.Е. ТЕРИТОРИЯТА, КОЯТО В МОМЕНТА СЕ НАРИЧА БЪЛГАРИЯ,ОТДАВН А Е ПУСТОШ ,в какъвто и аспект да го погледнете и в която няма място за българското.Хвърлянето в пространството и придаване на значение на изказванията на нарочени за простолюдието политици,“хора” ,като Гамизов,които казват,че изчезването на българите от лицето на земята е позитивно защото те са вредни дори сами за себе си ,а
Цитиране
 
 
+3 #4 Ник 2009-12-15 19:18
Объркана работа.Значи аз,като гражданин,ако получа някаква противодържавна информация и я споделя със съответните органи,подлежа на разпит,обяснени я,натиск дори,за да издам от кого я имам,дори и да ми е близък на сърце!Безогледн о е !Това е първо- неблагодарност, второ неуважение към гражданите и трето ,ако това е така,мислите ли,че ще има сигнали за тия неща визирайки горното?Отговарям НИКОГА,след като се процедира по този начин,който ,както виждам се възприема добре от водещи журналисти.Ами да не са спали службите,за това им се плаща, от нас получават пари за заплатите си,не от министъра,или от президента или парлаМЕНТА? .Могат само да благодарят и уважават,защото може и да не им се каже.А,дали се случват по света подобни неща-даване на зорлем обяснение,това е само израз на полицейщина и липса на демокрация,какв ато в САЩ на практика отдавна няма,а я има ,красиво изписана по кината и филмите на Холивууд.
Цитиране
 
 
+1 #3 blag009 2009-11-14 22:44
Г-жо Манолова за мен "...Как си представяте: журналистка в Щатите, а с Щатите политиците ни искат да се сравняват, да изпрати на президента Барак Обама секретен доклад с придружително писмо! Та само минути по-късно, журналистката вече ще пише обяснения откъде и как се е сдобила с доклада! ...", е една манипулация????
Съгласен съм в ЕДНО, "Ще обърнат"хастара" на службата да разберат как е изтекла информацията"!!!!
Това да не е България да потрошват от БОЙ журналистите???
Останалото е ПЪЛНА боза и плява!
По време на пуча с/у Горбачов, случайно влезнах в разговор с един "праволиненен" другар който се кефеше, и го попитах как виждаш на ВСЕКИ пулт в енергетиката да стои някой с ШМАЙЗЕР и АЗЪ-БЛАЖЕ да не го изиграя с някоя аварийка? Тъйкото ШЪ гориме и двамата!
Кибик Блаже
Цитиране
 
 
+4 #2 ЮРИСТИ 2009-11-01 10:56
Който има желание да разбере истината, може да напише в GOOGLE"Само+българскат а +мафия+си+има+ държава" и да прочете написаното от проф.Янко Янков по тази тема.
Цитиране
 
 
+5 #1 Българския шоп 2009-10-29 08:38
Странно е, че никой не вижда истинското решение за МВР, ДАНС и РУМНО ! Достатъчно е да се видят “специалистите“ , които говорят пред ТВ, радиата и вестниците. Всички са дядки на 60 години и повече, с мутри, на които пише КГБ и ДС, да не говорим за сенилността, от която вече страдат. Те отдавна трябваше да бъдат пенсионирани, а на тяхно място да се назначат квалифицирани 25 – 40 годишни служители, задължително завършили специалните школи в САЩ, Германия, Франция и т.н, а не “школото в Симеоново“. Никакви “синчета, дъщерички, племенници–чки, шурейчета, баджанаци и др“., защото са “наши хора“ в службите. Така доста бързо ще се решат проблемите на вътрешната сигурност.
Следващата стъпка е да поканят в “университето в Симеоново“ преподаватели и инструктори от ФБР, ЦРУ, МИ-5 и 6, МОСАД, за да учат новото поколение БГ полицаи, разузнавачи и контраразузнава чи.
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене