Куршуми застигнаха водещия Боби Цанков в центъра на София...

В центъра на София, посред бял ден, след престрелка бе убит скандалния радиоводещ Боби Цанков. Престрелката се е разразила пред офиса на Сибанк, на бул. „Александър Стамболийски” и пряката със „Самуил”, до KFC, според първоначалната информация от МВР. Други източници сочат, че Цанков е бил застрелян от упор във входа на жилищна кооперация и трупът му дълго време е останал да лежи там.

За нея веднага съобщиха сайта „Всеки ден”, Дарик радио, информационна агенция „Фокус”, а по-късно в ефира на Българско национална радио интервю даде и Мартин Радославов, главен редактор на в. „Уикенд”. Оказва се, че днес около 10 часа сутринта, три часа преди смъртта си, Боби Цанков е разговарял с хора от жълтия седмичник и ставало дума за отпечатването на втората му книга със скандални разкрития за подземния свят и политиците.

Свидетели на убийството са разказали, че двама мъже открили стрелба по други трима, в която престрелка е паднал мъртъв и самият Боби Цанков. Останалите двама, които са били неговите охранители са били ранени и откарани във Военно-медицинска академия и са без опасност за живота. След края на престрелката двамата стрелци са напуснали спокойно мястото на инцидента в посока „Света Неделя”, необезпокоявани от никого, съобщили очевидци за БНР.

Отцепен е районът на стрелбата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Мястото е оградено от силите на реда. Извършва се щателен оглед на местопроизшествието.

Информационна агенция БЛИЦ съобщи, че двама стрелци са стреляли от упор във водещия Боби Цанков малко преди 12 часа днес. Стреляно е с пистолет и водещият е улучен на повече от едно място според БЛИЦ. Четири куршума в тялото и един контролен изстрел в главата е първоначалната информация, която засега не е потвърдена от друга медия.

На мястото на престрелката са пристигнали градският прокурор Николай Кокинов и шефът на СДВР и комисар Валентин Йорданов. Свидетели от местопроизшествието споделиха за „Хроники” , че има вероятност убийството да е било извършено във вход на ул. „Самуил”, тъй като видели, че следователи и оперативни влизали и излизали от вход на кооперация, където имало офиси на адвокати. Съществува и версия Боби Цанков да е отивал при адвокат преди убийството.

В Главна прокуратура бе свикано спешно работно съвещание на политическото и професионалното ръководство на МВР по случая с Боби Цанков, където са отишли: министър Цветан Цветанов, главният секретар Калин Георгиев и зам.-градският прокурор Роман Василев съобщи БНР в една от емисиите си по „Хоризонт”.

Седмици наред във в. „Уикенд” излизаха откъси от първата част на книгата на Цанков „“Тайните на мутрите. Пряка линия с подземния свят”, която вече е на пазара. Очакваше се излизането на втората част.

Нас траниците на жълтия седмичник Цанков разказваше без да се притеснява, за разпространението на кокаина, за хора от подземния свят, и политиката като отлично съзнаваше, че това го превръща в мишена на засегнатите.

През 2004 година стана скандал в НСО, след като се разбра, че служители на НСО са охранявали частно Боби Цанков!

Приживе Цанков бе многократно съден за 68 измами. Смъртта му поразително прилича на тази на скандалния писател на подземния свят Георги Стоев и мнозина виждаха в негово лице следващия „хроникьор” на подземния свят.

През 2006 година пред дома му избухна бомба, на следващата, 2007 година по колата му бе стреляно, докато се возел с Антон Милтенов-Клюна. Информация, която самият Милтенов по-късно опроверга.

Радиоводещият разказваше и как е бил преследван през ноември м. г. около Южния парк с кола от Сако, който му се заканил, че ако не спре да пише за потъналия вдън земя Мето Илиянски, ще го убие. Това стана причина по-късно самият Сако – Стефан Бонев да бъде задържан и престои в ареста 72 часа, след което бе пуснат под гаранция, въпреки протестите на прокуратурата.

Престрелката е станала на 200 метра от Съдебната палата и около 200 метра от Столично полицейско управление на МВР, коментираха близки до сайта от мястото на инцидента. Освен това стрелбата е била близо до Министерството на здравеопазването, където по същото време премиерът Бойко Борисов давал пресконференция за парите на лекарите.

Интервюираният по „Хоризонт”, главен редактор на „Уикенд” заяви: „Очевидно всеки, който издава тайните на подземния свят, не е застрахован”.

Както се казва: борбата с престъпността на правителството продължава...

 

Коментари 

 
0 #4 Kostadin 2010-01-25 09:07
Какво да се прави ДС демонстира и сега ,че най-добре поготвените специалисти излизат от нейните учебни заведения.
Цитиране
 
 
0 #3 Българският шоп 2010-01-07 11:36
Проблемът е, че всички престъпници у нас са бивши барети, бивши служители на МВР, бивши ченгета-спортисти, дълбоко свързани с партиите и олигарсите и работещи с тях и за тях. В Европа и САЩ престъпниците са боклука на обществото.
Цитиране
 
 
0 #2 Българският шоп 2010-01-06 10:59
"В разследването за убийството на Боби Цанков е искала да се включи и неговата приятелката Юлия Милчева, която е дознател в Шесто РПУ в София???. От МВР обаче са отказали, тъй като дамата е бременна в петия месец от журналиста." Странно нали? Забелязвате ли, как изтичат информациите от МВР?
Цитиране
 
 
+4 #1 Българският шоп 2010-01-06 08:45
Прокуратурата работи по три вероятни писти, но трябва спешно да се провери и четвъртата - ролята на Дянков в случая!
Цитиране
 

Добави коментар

Моля спазвайте общите условия на сайта!


Защитен код
Обнови

Търсене